lördag 31 maj 2008

Skå IK DJ-Huddinge IF 1-3 S:t Erikscupen F 18

























Låt mig börja, allra ödmjukast på mina bara knän, be "alla" mina trogna läsare om ursäkt. För första gången i Bollamazonens långa, ärorika historia (en månad) skrev jag inget igår. Jag väntade på att få in material och fick så också och så upptäckte jag att det var Lördagkväll och sen , ja, så blev det inget!

Till saken!

Igår bjöds Stockholmare och Ekeröbor på tre publikfester. Stockholm Maraton ,inför kanske 200.000 åskådare och så Skå-Huddinge på Svanängen inför "nästan" lika många! Dessutom var det invigning av Stenhamra skatepark med pompa och ståt!

Frågan ,inför Skå Huddinge, var om det skulle bjudas på öppet, konstruktivt spel eller om lagen skulle gå ut och känna på varandra för att sedan explodera.

Kjelle ställde upp med följande startelva:

Jacko i mål.

Fyrbackslinjen från vänster, Sanna, Johanna S, Marie och Viktoria.

Mittfältet från vänster, Sassa,Erika, Angelica och Lisa P

I anfallet finns Alice och Sabina. På bänken startar, Cassie, Ylwa, Erica samt Sandra från utvecklingslaget.

Taktiken från Kjelle är att våra anfallare skulle störa Huddinges anfallsuppbyggnad. När vi får tag på bollen skall genom Lisa och Sassa blixtsnabbt slå om till kontraattacker. Tyvärr tvingades Lisa av planen redan i början med magsmärtor.



Huddinge startar matchen ganska piggt. Det har ett väldigt ojämnt lag som bygger upp sig runt en liten men väldigt bra stomme av spelare. En riktigt bra målvakt. En spelskicklig och snabb mittback. Två duktiga tjejer på innermittfältet samt en farlig tjej i anfallet. Redan efter 5 minuter uppstår det en viss oreda i vårt försvar där ingen vill hålla i taktpinnen. Detta utnyttjar våra motståndare men farligheten blir "inte värre" än ett ribbskott!
Tyvärr kommer bakslaget redan efter 7 minuter. En av Huddinges anfallare får på ett lågt skott som smiter in vid Jackos vänstra stolpe. 0-1!

Gästerna får precis den ledning de önskade och den vi fruktade! De spelar typiskt bortaspel så det är mycket långa bollar in bakom vårt försvar.Vi kämpar dock på vidare och på innermittfältet jobbar "Lorpan" och Erika på bra. Många Huddingetjejer plåstrar nog om sina blåmärken idag, efter Erikas behandling. Vi rullar boll bra och har faktiskt bättre spel än serieledarna. Sassa är på väg igenom flera gånger men har en av planens bästa, Hudddinges mittback med ,samma förnamn emot sig, så av halvchanserna blir det inget. Huddinges övertag mycket beroende på målet äts snart upp och vi är klart bättre från matchminut 20 och framåt.

Med 7-8 minuter kvar av första, har vi ett fint anfall där Sassa spelar fram Sabina i straffområdet. När hon ska dra målvakten slänger denna på hennes ben och den utmärkta domaren blåser straff!

Vilda protester från Huddinge, helt i onödan. Domaren är obeveklig.

Angelica kliver fram till elvameterspunkten och sätter bollen stensäkert i målvaktens vänstra hörn. 1-1!(37)

Glädjen hos de våra blir stor men också tyvärr kortvarig. Direkt på avspark får Huddinges stora löfte Felicia bollen på vänsterkanten, rinner igenom vårt försvar och ger åter ledningen till gästerna.1-2!(38)

Vilken kalldusch!

Halvtidsresultatet blir 1-2.

Vi börjar andra bättre och mer alert än första. Vi måste bli bättre på både det här med att vara på tårna direkt och vara beredda på kontringar och dylikt så vi slipper skitmål i baken som gästernas andra mål.

Spelet böljar nu fram och tillbaka och det känns som om minst en poäng kan vara inom räckhåll. Huddinge har ett par farliga hörnor och så även vi. De har några farliga löpningar på väg igenom men attackerna stoppas i sista stund av vårt resolut spelande försvar. Vi har också lägen men matchen står hela tiden och väger.

I den 21 minuten av andra, får vi se ytterligare prov på en individuell prestation från Huddinge. Deras vänsterlöpare på mittfältet får en fin stickare och lyckas i kamp med en kämpande Viktoria att slå in bollen precis vid stolproten. 1-3!(66)

Våra hjältinnor vägrar dock att ge sig och börjar att trycka på. Fler hörnor och mer tryck. Men närmare än Angelicas stolpträff fem minuter före full tid kommer vi inte. Hade inte bollen studsat på en tuva och i stolpen utan gått i mål så vete f....n!

Vi ska inte hänga med huvudet. Vi ska vara stolta istället. Vi gjorde en bra fight mot serieledarna.


Cassie visade varje gång hon var inne att hon skapar farligheter ur ingenting. Hennes skarvar skapar lägen både för henne själv samt hennes lagkamrater.

Kul att se att Ylwa åter är på hugget. Fortsätter hon att träna bra så kommer hon att vara laget tillstor nytta.

Sassa kämpade på väldeligt. Hon hade dock en av gästernas bästa emot sig denna dag. Detsamma gäller Sabina, våra gäster tyckte att hon filmade vid straffen, men vi som vet hur svår hon är att välta, vet bättre. Hon åker nu till en välbehövlig lååång semester till Thailand. Angelica gjorde sin troligen bästa match för säsongen. Precisa pass, finurliga dribblingar samt ett frenetiskt kämpande. Härligt!

Erika, var som ju alltid är en mardröm för motståndarna med sitt energiska spel.

Marie ,som var helgjuten idag. Jag önskar bara att hon förbättrar och använder sitt huvudspel mer. Då kommer hon att bli grym både framåt och bakåt.

Viktoria, snabb och beslutsam på högerkanten igår.


Det bär emot, men segern var kanske rättvis för Huddinge. De skapade vassare lägen och hade några individuellt skickligare spelare. En sån här dag utgjorde det skillnaden.


0-1 (7)

1-1 Angelica, straff (37)

1-2 (38)

1-6 (66)

Senare i dag ska jag avnjuta två andra fotbollsmatcher.

Sveriges genrep mot Ukraina kan ses på TV klockan 16.00. Spännande och se om Zlatan& Co visar upp några formbesked inför EM.

Sju på kvällen har jag hunnit till Svanis och ska se när våra damer tar emot Reymersholm. Noterbart är att suveräna serieledarna bara orkade med oavgjort på Gotland. Så om vi lyckas besegra Reymers så är avståndet till Bele endast 4 poäng!








Till sist vill jag berätta att Stenhamra Skate Park invigdes igår av bl. a kommunalråd Carpelan.

Invigningen innehöll också en tävling som påbörjades i Stenhamra och avslutades vid Träkvistavallen. Jag är stolt som bara en Farsa kan vara!

Segraren i seniorklassen heter Henric Lönnroth! Grattis min son! Jag är jättestolt! Sätter in en actionbild på dig.







































1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Bollamazonen!

Trevlig läsning! Som att läsa vårt referat fast tvärtom, om Du förstår hur jag menar. Lägger in en länk till den här sidan i vårt referat om Du inte har något emot det? Läste litet bland övriga inlägg. Bra skrivet om varför många tjejer (och killar) slutar i förtid!

Mvh Ronnie, Huddinge IF, Dam U.