Boo FF- Skå IK DJ 2-4 S:t Erikscupen F 18

1-0 Cassandra. Assist Johanna Saltin,Sabina

2-2 Helen. Assist Cassandra

2-3 Alice. Ingen assist

2-4 Helen. Assist Alice

Första seriematchen i "Sanktan" för säsongen. Bortamatch mot Boo FF på Boovallens något nötta konstgräs. Vädret var perfekt för fotboll. !7 grader och ingen blåst. Vi blev hjärtligt mottagna av en ledare som visade oss omklädnad samt cafeteria. Pga av några frånfall av våra ordinarie beroende på skador samt sjukdomar hade vi för dagen lånat in Jojo i mål, Sosso på mittfältet samt "tagit hem" vår Helen från 93-orna.

Matchen började på bästa tänkbara sätt. Redan i den fjärde minuten vickar Cassie in 0-1 till oss på ett fint förarbete av Johanna S och Sabina. Cassie står perfekt i straffområdet och bredsidar upp bollen otagbart i nättaket. Vi hade stundtals riktigt bra spel och både Helen och Sabina fick ofta långa fria gator att löpa i. Mot slutet av halvleken fick Boo fast oss på egen planhalva, mycket beroende på att vi inte kunde lägga ut insparkarna ordentligt. Jojo i målet höll oss kvar i ledning med några mycket alerta utrusningar. 0-1 till oss i halvtid, helt rättvist tycker jag.

Tyvärr började andra lika dåligt som första började bra.

I minut 9 kommer Boo's # 18 loss på vänstersidan, lite väl enkelt och lyckas tåa in den förbi Jojo. 1-1 Boo får nu lite tryck mot oss och endast 7 minuter senare kommer deras målskytt åter igen loss på samma vänsterkant, spelar in bollen snett bakåt och där dyker deras # 17 upp och så är det plötsligt 2-1 till Boo! I den 30 minuten får vi en frispark strax utanför Boo's straffområde till vänster. Angelica kliver fram och slår den perfekt. Vi på sidan höjer redan på armarna när Boo's målvakt tycks förlänga sina armar och rädda bollen! Snopet! Men, men.

Endast tre minuter senare blir Helen frispelad av Cassie på mittplan, sprintar ifrån sin försvarare och klappar in kvitteringen med vänstern till 2-2.

Bara minuten senare visar Alice mycket vilja. Uppvaktad av 3 motståndare lyckas hon att göra sig fri och klappar till bollen från ca 20 meter till ett fantastiskt ledningmål! 2-3 Vilken vändning! Nu märks det att våra värdar börjar att hänga med huvudena.

Med fem minuter kvar av matchen punkteras den helt. Alice frispelar Helen till vänster, hon avancerar och skjuter åter med vänstern otagbart för deras målvakt till 2-4.Tjejerna visade en härlig moral och vek inte ner sig. Våra lån från 93 skall ha en eloge för sina insatser.