söndag 18 maj 2008

IFK Viksjö B-Skå DFF 0-1 Div 4A

En efter-
längtad trepoän-
gare! Säsongens andra seger bärgades efter en riktig krafttömning. Farbror Sven & Co åkte till Järfälla med endast två avbytare. Detta efter att Lisa P drabbats av sjukdom i sista stund. Puh! Som om det inte vore slitigt redan innan.

Matchen började hyfsat för vår del och vi kom till en del bra inlägg från både höger och vänster dock utan att skapa farligheter. Skönspelet lyste med sin frånvaro. I backlinjen gjorde Marlene en bra (tillfällig?)come-back. Kul att hon ställde upp, det var nästan som i fornstora Skå-dagar. Tre! stycken Edevärnare på plan samtidigt!

Det var väldigt svårspelat trots en fin ,äkta , gräsplan. Halt, kallt och blåsigt. Endast en riktig engelsman kunde ha älskat vädret , ja till och med kanske en skotte! Det hände inte så mycket att ringa till förbundskapten Dennerby om under första halvlek.

0-0 i halvtid.

I andra hände inte mycket mer, möjligen skärpte våra värdar sig och tog över matchen. Fortfarande ganska chansfattigt.

I den 62 minuten belönades vi med en frispark på vår högerkant. Emelie G slog den inåt straffområdet och där dök Maria W upp. Hon fick en tå eller nåt på bollen och den rullade sakta ,sakta över mållinjen till 0-1. Härligt. Kjelle "messade" , och jag jublade på jobbet.

Det var glädjande att Maria gjorde come-back. Tyvärr hjälptes hon av planen strax efter sitt ledningsmål och vi får verkligen hoppas att det inte blir långvarigt. Krya på dig, du behövs.

Något senare tryter Malenas energi totalt, Sassa får gå ner som mittback, och vi fortsätter matchen ut utan avbytare. Vi rider ut stormen och kommer inte att be om ursäkt för segern.

I morgon blir det troligen en lättare träning eftersom DFF tar emot IFK Täby redan på Tisdag. Välkomna då till Svanis. 19.00 är tiden som gäller, varmt klädda!