torsdag 29 maj 2008

Bollstanäs DFF-Skå DFF 2-4 Div 4A

Jag hade personligen inte förmånen att närvara vid denna härliga tillställning men då "min" korrespondent "Kjelle-Cykel" fanns på plats så får ni ändå uppleva gårdagens spännade kamp. Håll tillgodo!

En seger, hård men rättvis. En rad lyckliga eller olyckliga omständigheter hade tvingat AB Sven & Inger fotboll AB till en ganska ny och oprövad, (tillsammans), laguppställning.

I målet hade vi Marre. Hon är ju inte oprövad och har sedan sin återkomst visat sig ha en mycket god form!
Fyrbacklinjen bestod av Elin, Pernilla,som åter gjorde en kanonmatch, Mathilda-93 och Angelica M. Mittfältet leddes av strategen Camilla som bistods i mitten av Nina från -93, till höger Sozzo, också från -93 samt Sara J.
I kedjan hade vi Lowa, som väl är frisk nu eller....? och Sabina.
Som avbytare hade Hanna,Tiffy, Anna E samt Julia från -93 inkallats.

Planen på Bollstanäs IP, milt uttryckt, "något ondulerad", det innebär i korthet att om man är riktigt kort så kan det vara svårt att se bollen om den ligger i en "vågdal". Ledarna i Bollstanäs, skämdes kanske något, när de berättade att det minsann snart skulle bli konstgräs där. Skönt! Vi längtar redan!

Av själva matchen hade det inte gått mer än ca 4 minuter förrän det blev sjabbel i vårt försvar. Bollen fastnade i en av groparna på planen och vips så var det 1-0 till Bollsta. Okänd men för oss ökänd,målskytt.
Minuten senare, åker vår vänsterback Elin på en axel mot sitt öga, som muras igen på en gång. Elin tvingas utgå och in kommer Hanna.
Stackars Elin, på Lördag skall hon på bröllop. Hon kommer då att prydas av en extra vacker dekoration i form av "Blue-eye from Max Factor"!
Nå väl ,Skå deppar inte ihop utan harvar på vidare. Skaffar fram en hörna i den 11, som slås av Sara J. Sabina är framme och skarvar snyggt vidare bollen till Camilla som stänker in kvitteringen till 1-1.
Kvarten senare frispelas Lowa elegant. Hon rycker sig loss, visar inga men av sjukdomen, och vickar in ledningen via stolpen. 1-2! Härligt!
Några ynka minuter senare orkar inte en rosslig Mathilda längre. Hon tvingas till vila och återkommer i spel senare. Rockaden blir att Lowa går på mittbacksplatsen och Julia från -93 gör division 4- debut.
Efter en halvtimme är det Hannas ork som tryter. Hon gör ju sin årsdebut så det är förståeligt. In kommer en annan årsdebutant och återvändare, Tiffy.
Med fem minuter kvar av första halvlek,gör vi rycket. Sara J slår ett lågt inlägg mot mål. Julia "drar en fräckis"och lurar målvakten genom att hoppa över bollen! 1-3 !Elegant och målvakten säger några väl valda ord till sitt försvar.
I halvlekens sista minut slår Sozzo ett vackert inlägg som skarvas, troligen av Sabina, varpå Camilla dundrar in sitt andra mål. 1-4! Kanske var det spiken i kistan.
1-4 blir också resultatet i halvtidsvilan.

I den andra trillar Skå boll på ett mycket trevligt och bra sätt. Vi utnyttjar kanterna bra.Våra "gamlingar" samt utvecklingspelarna visar en härlig spelglädje tillsammans, det bådar gott inför framtiden. Vi skapar också några halvchanser men får inte dit några fler mål.
Däremot lyckas Bollsta med "en på tusen". Ett långskott från drygt trettio meter! Dalar in precis under ribban. Marre är totalt chanslös. 2-4.

Som Kjelle påpekade var detta en trevlig upplevelse. Samtliga våra utvecklingspelare visade att det finns gott om hopp för framtiden. När det återuppstår ett par "gamlingar" så ökar ju konkurrensen och det gynnar ju bara laget...eller.

Ikväll är det träning på Svanängen. Tiden är 19.00. Juniorerna ska väl nöta på vissa viktiga matchdetaljer under Kjelles överinseende. På Lördag kommer ju serieledarna från Huddeinge på besök.Damerna får på Söndag bekänna färg. Vi bjuds då på en "liten" seriefinal när serietrean Reymersholm kommer till Svanängen.