måndag 19 maj 2008

Måndagen medförde sol



Precis lagom efter helgen så kom solen. Nu när hela helgen har regnat bort! Nåväl, det kunde ha varit värre.


Av helgens nio möjliga poäng knep damerna plus juniorerna sju! Bra jobbat! Vi som är en del av gänget under General Brolin i Skå damfotboll, vet ju att det fortfarande är så att inte vid något tillfälle har de tre lagen kunnat mönstra bästa laget i en match. Rätta mig gärna om jag har fel. Det är alltid någon som är skadad, sjuk eller har annat förhinder.

Ont i halsen, feber och hosta har många lidit av under senvintern och nu på våren. Alla med allergiska problem lider ju av allt av pollen. Ögon geggar ihop och det är svårt att andas. Jag vet ,min dotter Sassa lider av det.


Jag var i kontakt med astmaförbundet där en trevlig tjej kunde berätta för mig i Sverige har vi ont om astma/allergiläkare med specialistkunskaper! Va! I ett land med samma scenario varje vår!Lövsprickning, det hade jag ingen aaaning om! Otroligt! Det är som att komma till bensinmack som inte har bensin. Nästan. Nu fick jag en hel del bra tips och information om specialistläkare.


En annan sak som gör mig "lite lätt upprörd" är den återkommande diskrimineringen mot tjejer. Jag läste alldeles nyss vår lokala tidning "Mälarö Nytt" på nätet. Trevligt med en tidning med lokal anknytning. Men ingenting skall vara heligt, allt kan och ska förbättras.


Jag har sedan seriestarten skickat information till Ove Westerberg. Han som är reporter och ansvarig utgivare, har av mig fått referat, bilder och annan fotbollsinformation. Jag har naturligtvis skickat en länk till om "Bollamazonen" också, bara för att Ove ska skriva om Skå IK's damer.

Vad gör då karln? Jo han skriver ca 25 rader i största allmänhet om vår säsong där "Clarre" får komma till tals med två meningar. Om våra herrar och inget ont om dem, har man saftat till med tre feta kolumner text och en en jättebild! Jag som trodde att det var bättre och därmed intressantare att spela i division tre än fem! Men jag har säkert fel. Oves kompis Kenth, har för övrigt skrivit referat om EIK's herrar, naturligtvis har dessa fått mer utrymme än våra damer!


I min ungdom tyckte jag att kvinnosakskämpar, det var svettiga tanter som slängt behån och gillade att tjaffsa med kostymgubbar. Nu, med två döttrar, är det nästan så jag skulle viljan hiva behån! Problemet är bara att jag inte har nån. Nej fy fan, ursäkta min franska, det är inte utan att man skulle vilja ändra på vissa villkor. Nu så! Nu tar jag ett djupt andetag och blir lite saklig igen.

Ikväll är det träning på Svanis. Damerna tillsammans med juniorerna. Vi hoppas på ett stort antal tjejer men det är inte troligt med tanke på helgens slit. Min gissning är att Farbror Sven låter dem nöta på avslut och det kan ju behövas. I nästan varje match skapar vi massor av lägen men har ofta svårigheter att sätta dit den.

Vi ses 18.15 på Svanängen IP.

1 kommentar:

Anonym sa...

skitbra skrivet.du är bäst!