torsdag 15 maj 2008

IFK Viksjö-Skå IK 1-1 Div 3A
Viksjövallen välkomnade ca 50 åskådare med småmulet väder ca 8-9 grader.De våra var ganska taggade in för seriepremiären.Det saknades några viktiga ordinarie spelare och "Farbror Sven" hade tagit in tre juniorer i truppen. Man hade bl.a blixtinkallat Mia från AIK-bandy som målvakt, eftersom våra andra var upptagna av annat.Direkt i starten tog Skå tag i dirigentpinnen. Viksjö hade all möda i världen att ta sig över till Skås planhalva. Hela fyrbackslinjen spelade mycket stabilt samt mittfältet som styrde spelet övertygande. Dock hade Skå svårt att skapa några giftiga lägen. En av juniorerna, Erica, hade ett hyfsat skott men många fler chanser hade vi inte. Mot slutet av halvleken tilläts Viksjö sticka upp lite men 0-0 i halvtid ska Viksjö vara glada för.I andra halvlek började Skå lite försiktigt och bjöd in motståndarna i matchen. Just det som vi"skåliganer" fruktade, hände. Inlägg från höger, kalabalik framför målet och så kunde en Viksjö-dam peta in bollen till 1-0. Stärkta av målet tog Viksjö nu över. De hade också två farliga frilägen men Mia i målet lyckades att psyka ut dem varpå de missade målet. Mia bjöd dessutom på ett friläge men med hjälp av det väldigt säkra försvaret klarades situationen ut.Vi utjämnade spelet men led brist på målchanser. Efter en halvtimme blir den kvicke vänsterlöparen Jessica felaktigt stoppad strax utanför straffområdets högra sida. Den för dagen alldeles utmärkte mittbacken, Pernilla drämmer in bollen på mål och på returen lyckas Jessica brösta in kvitteringen. Mycket rättvist, 1-1! Spelet böljade sedan fram och tillbaka och när slutsignalen gick var nog de båda lagens ledare både nöjda samt missnöjda. Bäst i Skå var i mitt tycke var Pernilla, som var mycket säker i sitt spel, men även Lisa på högerbacken var bra. På mittfältet ska Camilla ha en eloge för att hon neutraliserade Viksjös farliga #10. Även Mia i målet skall ha en eloge. Våra juniorer klarade sig med bravur och visade att framtiden ser lovande ut.