Vad har man för att man sticker ut hakan och snackar om
ketchupeffekten?
Inte ett skit! Annars hade
regnskyarna, som ihärdigt hade bombat våra nejder mest hela dagen, precis makat på sig och en strålande sol gav löfte om kanske lika strålande spel.
Matchen hade knappt börjat och undertecknad höll på att notera dagens laguppställning när Sandra drog en motståndare, spelade fram till Erika (nu är väl hennes namn rättstavat?), som avancerade till höger i straffområdet, attackerades men lyckades ändå, med en klockren tåpaj rulla in bollen i målvaktens vänstra hörn! 1-0, och nu reste min tuppkam på sig. Skulle min spådom slå in?
Firma Sven & Inger AB startade matchen med ett rutinerat försvar. Lisa och lagkapen Sara J som mittlås och Terese och Petra på flankerna. Rutin så det räcker! Det centrala mittfältet bjöd på en mix av gammalt och ungt. Nina från F-15 tillsammans med Carro Olsson.
Sabina och Lisa P på kanterna. Framåt hade vi målskytten och assistenten från målet.

Bara två minuter efter vårt ledningsmål visade Täby sina farligheter. En långboll in bakom våra backar, friläge som vår målvakt Marre rusade ut perfekt på och räddade.
10 minuter senare hade våra gäster ett farligt skott över och lite senare väggspelade Lisa P och Sandra fram ett läge men avslutningen blev alldeles för tam. Det blir gärna lite för "duttigt när lägena kommer. Jag vet att Sven tjatar på tjejerna om att alltid gå på mål. Lite mer "målkåta!"
Halvvägs in i den första halvleken hade Skå tagit över. Vi broderade fint ,framför allt på vänsterkanten. Underlaget började nu att visa sig från sin sämre sida, dock utan att vara kass. Det var på kanterna som vattnet hade samlats. Det var halt och svårbemästartat. Lite engelskt!
Vid en dubbelhörna i 25 och 27 minuten hade vi halvchanser för att utöka vår ledning men,men, det vill sig inte. Terese rensade i försvaret strax efter och var lite hårdhänt mot en motståndare. När spelet återupptogs passade även Sandra på att på att bjuda Täby på lite "hård -behandling". Tyvärr skadas Täbyspelaren och får hjälpas av plan.
Även Terese skadade sig något senare och tvingas bryta matchen efter en axelskada. Johanna S ersatte. Resten av bänken byttes in och , Sassa och Melinda kom in på var sin kant på mittfältet.
31 minuter in i matchen kvitterar så Täby!
Deras # 10 fick bollen till vänster utanför vårt straffområde felvänd, vände elegant bort Lisa och la bollen högt över en chanslös Marre.
1-1. Elegant men defenitivt inte rättvist!
Nu återtog Täby initiativet,ökade trycket och bara några minuter senare gjorde Marre en jätteräddning på en Täby-nick.
Sassa och Sandra väggade sig fram till ett läge på vänsterkanten men åter igen var avslutet för tamt. Marre gjorde en ny kanonräddning på ett skott strax före halvtidsvilan.
Ställningen i paus 1-1.

Andra halvlek inleddes med att både Sabina och Sassa jobbade sig fram till var sitt läge som tyvärr inte resulterade. Kvarten in så slog Erika in en lyra, helt på chans. Täbys målvakt överraskades och höll så när på att tappa in bollen!
I anfallet efter räddade först Marre ett friläge men en hungrig motståndare högg in returen.
1-2 !och det kändes som om det hade börjat regna igen. En riktig hagelskur!
Täby hade nu börjat att lyckas med sin taktik. Den gick enkelt ut på att slå in bollar bakom vårt säkra mittlås, där Lisa f.ö var briljant under hela matchen, när de är felvända. Täby lyckades med sin taktik ofta,allt för ofta. En Täby-spelare kom helt fri med Marre, som lyckades mota bollen till hörna. Marre var fantastisk under hela matchen. Inte märks det att hon varit på snö hela vintern!. Utan hennes fantom-räddningar hade förlusten troligen svidit mer!
De våra tar sig dock i kragen och från kvarten kvar var det bara ett lag på plan. Sassa har ett farligt läge i deras straffområde, Carro tvingar fram räddningar på en dubbelchans. Sandra tvingade målvakten till en vass enhandsräddning. Hon slog också en farlig frispark som räddas med fingertopparna till hörna. Sandra skall också ha en eloge för sitt slit.
I matchens absolut sista minut gör Marre åter igen en frilägesräddning.

Alla ska ha beröm för denna match, absolut ingen gjorde bort sig på minsta vis. Det var bara det att ingen lyckades att höja sig "det där lilla extra" !Lite mer resoluta avslut. Skott utifrån, mer rakt på mål, så kommer målen.

Nästa hemmamatch för våra damer blir på Lördag 24.5 då Hässelby kommer på besök. Toppmatch i Div 3A. Välkomna då!
DFF, Div 4A, har inte match förrän 28.5 borta mot "brunkarna" från Bollstanäs.