lördag 17 maj 2008

FC Djursholms United-Skå IK 2-2 Div 3A

2008-05-16
Precis som i premiären mot Viksjö började vi denna match med bra tempo och kortpassningsspel efter fotbollens ABC. Nu gällde det bara att utnyttja övertaget också. Vi har åtminståne 3 bra chanser att ta ledningen innan Pernilla på ett föredömligt sätt jobbade fram bollen till Sandra som obevekligt sätter 0-1! Då hade det gått 20 minuter.
Vi håller i vårt övertag i några minuter till men släpper sen in Djursholm. Men en minut kvar sjabblas det lite från den annars så duktige Christina. Djursholm får tag i bollen och kvitterar tyvärr till 1-1! Inte särskilt välförtjänt., men, men. Våra värdar spelar lite väl enkelt och det är mycket "långa bollar på.....". det ger ju vissa chanser, även om det inte är särskilt skönt att skåda. Ställningen står sig i halvtid.
Empy, som hade många bra löpningar på högerkanten kom runt sin back efter 5 minuter och lägger elegant in 1-2! Mycket välförtjänt i det läget.
Djursholm fortsätter med sina tjongbollar och tio minuter senare lyckas de också kvittera till 2-2, efter, just det. En lång boll! De på kanten såg hur Christina blev bortfoulad men domaren var obeveklig.
Empy fortsatte med sina löpningar och kommer så när igenom efter 38 minuter. Precis när hon slutligen ska slita sig in i straffområdet, blir hon brutalt fälld! Domaren är lika obeveklig denna gång och halar upp det röda kortet. Djurholms mitt back sänds tillbaka till omklädningsrummet.
Med en man mer trycker vi nu på energiskt, men det vill sig verkligen inte. Sandra, som dittills punktats, får lite mer utrymme nu men inte heller det hjälper.
Farbror Sven hade tvingats till vissa rockader denna match. Lisa vikarierade som mittback, med bravur. Mimmi slet på innermittfältet, utan att få ut det som hon kan.
Ingen svek, men ingen höjde sig över mängden heller.
Många hängde med huvudet efter matchen över de förlorade poängen, men som Sven sa efter marchen mot Frej.
"Hade det varit förra säsongen hade vi förlorat!"
Det har han ju rätt i. Skå IK är fortfarande obesegrade, det ska tjejerna vara jävligt stolta över!
Den 24 denna månad kommer Hässelby på besök till Svanis. då jä..........ar!