söndag 25 maj 2008

Sollentuna DFF-Skå IK DJ 2-8 S:t Eriksc. F 18







Spel mot ett mål. Det skall väl sägas på en gång. Vi ber inte om ursäkt för att vi var överlägsna. Mattias mönstrade följande lag;
Jacko i mål. Fyrbackslinjen från vänster; Elin ,Viktoria, Marie och Trixie, som gjorde årsdebut! Mittfältet från vänster av; Sassa, Erika, Angelica och Johanna S. Anfallet fick Sabina ta hand om tillsammans med Cassandra. På bänken väntade Erica C samt Evelina.

Sollentuna var, tyvärr, det sämsta laget vi mött på väldigt länge. Vi kom till start med endast 13 spelare då Alice och Lisa P sjukanmält sig ganska så sent. När matchen väl kom igång så visade det sig att vi nog hade klarat oss med 10 eller möjligen 9 man!
Det var lite BK Åshöjden-stämning på Skinnaråsens idrottsplats denna Söndagskväll. En mycket ondulerad (=gropig) gräsplan och strålande solsken mötte oss. Publiken bestod av våra tillresta föräldrar, ca 8 samt 5 lokala gangsters.
Våra värdar fick äran att göra avspark och direkt slet Erika till sig bollen, slog en stickare fram till Sabina som inte gjorde något misstag. 0-1 och det hade gått 45 sekunder!
Nåväl, Sollentuna gjorde avspark, slog en passning, Erika bröt , spelade bollen till Sabina som slog en macka mellan vänsterytterback och mittback där Sassa tog emot ,sprang ifrån sina försvarare,gjorde bort sin back för säkerhets skull och slog in tvåan. 0-2 och nu hade det gått tre minuter!
Redan här märkte de våra ,att motståndarna var allt för dåliga för att bjuda på något motstånd över huvud taget. Därför blev det nu en stunds lättjefull uppvisning i konsten att bara dutta utan att ta i! Vi spelade lugnt och metodiskt, med spel ända ifrån backlinjen via mittfältet upp till anfallet. Efter kvarten hade vi fått nog av duttandet. Sabina får bollen på mittplan, tittar upp och ser att Sassa ångar på utefter vänsterkanten. Hon serveras därför en "dagens", bryter in i straffområdet, gör bort back och målvakt och lägger in 0-3! Redan här kunde den utmärkta domaren blåst av.
Tio minuter senare är Skå helt avslappnade och står och sover när Sollentunas # 3 lösgör sig i mitten och placerar in reduceringen till 1-3. Denne målskytt var för övrigt Sollentunas klart giftigaste spelare. Hon var speedig hela tiden men togs väl om hand av Vicka och Marie.
Skå blir lite förbannade över sin egen nonchalans så direkt på avsparken får Sabina en stickare från Sassa, tråcklar sig igenom försvaret och lägger retfullt enkelt in 1-4.
Nästa mål är en ganska elegant sak. Erika, som slet stora hål i våra värdars försvar, kämpar till sig bollen, frispelar Sabina som avancerar strax utanför straffområdet och upptäcker en utrusande målvakt och lägger därför en boll, precis under ribban till 1-5.
Det blir resultatet i halvtid.
Andra halvlek börjar nästan som första. Totalt övertag för oss. Sollentuna har ingenting att säga till om. Vi har ett stolpskott innan vi utökar vår ledning i den elfte minuten. Angelica slår ett inlägg från vänster som målvakten går upp oattackerad på. Istället för att plocka ner den, sumpar hon bollen rakt ner på fötterna på Sassa som inte missar den chansen och så är det 1-6.
Efter en halvtimme av den andra visar Jacko sin klass. Sollentunas # 3, en riktigt duktig tjej, kommer fri och ska bara lägga in bollen när Jacko sveper in som en virvelvind och sopar med sig både boll och motståndare! Två minuter senare får Erika bollen 25 meter från motståndarmålet och klipper till. Bollen tar på en försvarare och seglar i en lång vacker båge över Sollentunas maktlösa målvakt till 1-7. Även årsdebuterande Trixie har två bra distansskott som tyvärr inte resulterade. Hon gjorde en gedigen insats och visade att träningsfliten har gett resultat. Coach Mattias tycker att det äntligen börjar bli konkurrens om alla platser i fyrbackslinjen.
Angelica avslutar vårt målskytte denna kväll med ett snyggt nummer. Efter en korthörna serveras hon bollen från Victoria, vänder bort två försvarare med ryggen mot mål ,tar två steg in i straffområdet och skjuter otagbart i bollen till 1-8.
Sollentuna tillåts reducera en än en gång, till 2-8, genom sin duktiga #3 som lyckas skjuta under Jacko.
Det var trevligt att se att vi kunde spela så konstruktivt ända från fyrbackslinjen och upp. Men i ärlighetens namn, hade vi varit mer skärpta hade matchen slutat med det dubbla. I vår nästa match är det upp till bevis! Då gästas vi av serieledarna från Huddinge.
Målskyttar:
0-1 Sabina, assist Erika (1)
0-2 Sassa ,assist Sabina (3)
0-3 Sassa, assist Sabina (16)
1-3 Sollentuna # 3 (24)
1-4 Sabina ,assist Sassa (25)
1-5 Sabina, assist Erika (41)
1-6 Sassa,assist Angelica (56)
1-7 Erika (77)
1-8 Angelica, assist Viktoria (85)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra analys av Sam. Kul att se att vi vågar rulla boll ända från backlinjen, det negativa är väl att vi slappnar av och slarvar ibland och låter Sollentuna göra två mål - en sån här match ska vi hjälpa Jacko att hålla nollan! Mot bättre lag får vi inte slarva på detta sättet.
Extra plus vill jag ge till Sabina som återigen gör en mycket bra match med hårt jobb men som också äntligen får göra lite mål!
Extra plus också till Trixie som gör sin första match på mycket länge och visar samma goda form som hon har gjort på träningarna. Det börjar bli konkurrens om platserna även i backlinjen!
Nu blir det hård träning i veckan och så ska vi försöka göra en lika bra match med serieledande Huddinge på lördag.

Anonym sa...

Ett litet inlägg! Jag heter Viktoria med k, inte c.

/Vickan