måndag 2 juni 2008

Skå IK-Reymersholms IK 3-0 Div 3A

















Nu börjar ketchupen att rinna ur....


Inför kampen mot Reymers,som inför matchen stod på samma poäng som oss, hade Skå haft svårt med målskyttet samt att "stänga" matcher där de fört spelet. Till denna match hade Farbror Sven tagit ut näst intill ordinarie manskap. Endast de trognaste åskådarna Sara A. och Maria W saknades på plan, men som sagt, de satt ju på läktaren....som vanligt, tillsammans med några häckande gubbar från damjuniorerna!


När matchen blåstes igång satte Skå högsta fart direkt.




Redan i den sjunde (7) minuten spelade, den under hela matchen utmärkt spelande Lisa, fram en macka till Sandra i straffområdet, som kommer med full fart och enkelt kunde sätta in 1-0 i målvakten högra burgavel. En smakstart!


Jag har ju tjatat om tomatsås, så nu var det bara att hoppas. Nu började Skå med en mäktig styrkedemonstration. Jag hoppas att det satt nån spion från Bele på läktaren, i såfall blev nog denne lite byxis. Åtminstånde jag, kände en viss gödseldoft.


Redan tre minuter senare avlossade kapten Iveroth bössan. Reymers målis helt borta, men bollen tar i stolpen!


Två minuter ytterligare skär Mickis in från sin vänsterkant och serverar Sandra en ny målchans. Målvakten lyckas med nöd och näppe rädda till hörna. Om bara Mickis kunde ha varit lite mer självisk!


Efter kvarten bryter sig Sandra loss och kommer helt fri. Målvakten gör ånyo en bra fotparad och lyckas rädda till hörna.


Fem minuter senare är det Bella som kommer fri .Skottet blir dock alldeles för lamt så det plockar Reymersmålvakten som fallfrukt.


Skå fortsätter att dominera kraftigt efter vattenpausen i den 25. Men deras ineffektivitet samt en tappert kämpande gästmålvakt håller ställningen vid 1-0.


En dubbelhörna, med fem minuter kvar, resulterar i en boll som rullar på mållinjen, men, åter igen, inget mål!


Våra gäster har nu börjat att bli frustrerade och det är stundtals lite småfult. Klagomål på både varandra samt på domaren.


I den första halvlekens allra sista minut väggspelar sig Ida och Sandra vackert fram till ett nytt kanonläge men.....!


På den efterföljande hörnan är det Mimmis tur att bränna!


1-0 till Skå i halvtid´och det var gästerna väldigt nöjda med.



Skå fortsätter trycket och får en hörna redan efter 2 minuter(2). Lisa slår den från höger och vid straffpunkten står Camilla och väntar. Hon sätter enkelt dit bredsidan och så är det 2-0!


Ett skolexempel på hur man ska gå till väga på en hörna! Vi skulle ha spelat in och publicerat på SvFF's hemsida!.


Fem minuter senare frispelar Sandra sin anfallskollega, Ida, inne i boxen. Hon får dock ingen träff på bollen, å så rinner den chansen förbi!


En liten stund senare kommer Mickis åter på en av sina fina löpningar på vänsterkanten, denna gång bryter hon in på mål som en kanadensisk hockeyspelare och avslutar med en farlig tåpaj!Målvakten lyckas att styra ut till en hörna.


Åter igen efterslängar med efterföljande skisnack. Sven börjar också bli förbannad men mest på sina egna då han anser att fokusen sker på fel saker!


Skå har nu fört spelet hela tiden och och Christina i vårt mål har nästan bytt om till värmeställ, när Lisa slarvar med en bakåt passning!


Ett friläge, men då visar Christina visar sin kapacitet och räddar säkert.


68 minuter in, bryter Bella igenom Reymersförsvaret, men åter lyckas gästmålisen att rädda till hörna. Denna blir också farlig men ännu inga fler mål.


Minuten senare bjuder Empi på lite brasseshow. "Samba a la Empi"!


Från mittplan tunnlar hon först en motståndare, tittar upp men hittar inget passningsalternativ, dribblar en till, drar nästa back med en tvåfotare, fortfarande ingen att passa, så hon drar en till. Nu har hon tyvärr tröttnat något så avslutet blir farligt men inte värre än att målvakten kan rädda till......just det, hörna!


På denna hörna från höger och Lisa, får Bella åter öppet läge. Hon drar till..... över!


Efter hörnan får Farbror Sven ryta i ordentligt till de sina. Det är stundtals ett jä....la tjattrande!


Med kvarten kvar har Reymers sin blott andra! målchans. Från högerläge lägger deras anfallare en lobb som går högt över. Jag tror att det är farligt men vid min sida har jag en rutinerad "Pankan" som torrt konstaterar att bollen "gick minst en decimeter över"!


Skå har tydligen börjar att varva ner eftersom gästerna tillåts testa Christinas kunskaper minuten senare. Efter vissa besvär fredar hon sitt nät från vittjning.


Vi jublar i högan sky med fem minuter kvar eftersom Mimmi broderar sig igenom motståndarförsvaret och frispelar Empi som slår in bollen........Offside!!Långnäsa!


Rättvisan skipas dock när Lowas precisa inlägg, två minuter före full tid ,når Bella som äntligen får trycka dit den. 3-0!



Den här segern var som ni förstått, kassaskåpsäker. Skå visade att de är ett topplag att räkna med. Alla var denna kväll bra men jag måstenämna några. Sandra är en mardröm, och då menar jag inte mig personligen, utan för motståndarna! Hon är stark och svår att ta.


Camilla är navet i laget, alltid pålitlig.


Mickis var pigg och farlig på sin kant.


Lisa, stabil och säker. Bra tillslag på fasta.


Den i mitt tycke bästa i går var Pernilla. Jag såg inte ett misstag och hon går från klarhet till klarhet.




Dagen efter nationaldagen får vi besök av gotländskt finbesök. Klarar vi av Klintehamn så väntar avgörandet i dubbelmötet med Bele 14 och 17. Vid god utdelning så börjar det lukta, i min positivnäsa, lite division 2! Men, och det är ett stort men. En match i taget. Skå måste prestera sitt allra bästa och ha tur med materialet.


Ikväll är det träning på Svanis samt uttagning för DJ och DFF som spelar Tisdag och Onsdag.


Till sist, Nej Sandra ,jag skall inte rama in bilden på er målskyttar, trots denna kanonmatch!



Ha de'.












Inga kommentarer: