lördag 17 maj 2008

Skå IK DJ-Enskede IK 7-4 S:t Eriksc. F 18

7-4!
Ja ni läste rätt! 7-4! Jag är inte på på fyllan! Inte av alkohol i allafall! Mer av segerrus i så fall!
Jag har precis tagit emot rapporten från ett regnigt Svanängen.
Kjelles överaskning för dagen var att "Loppan"! skulle vakta målet. Jacko var nämligen upptagen av sociala engagemang och Loppan skötte sig utmärkt. Av baklängesmålen ska hon inte lastas för mer än kanske fyra!........
Nej, skämt å sido hon var bra.
På grund av underlaget gav Kjelle direktiv om kortpassningsspel och försök till anfall via kanterna. Vi startade också matchen med bra passningsspel och tog hand om dirigentpinnen direkt. Enskede hade en del duktiga spelare i mitten men dessa tog vår "Linderot" Erica, hand om på bästa sätt. Jag vet hur jobbig hon kan vara, man har ju blivit gnagd på hälarna på träningarna!
"Lorpan" levererade som vanligt några briljanta passningar och alla som känner henne vet ju hur aviga hennes dragningar är. På högerkanten jobbade Sabina kanonbra och hade hon inte haft Enskedes kanske bästa spelare emot sig så...Hon visade att en sträckning i låret inte stoppade henne.
Vid det första målet,efter 10 minuter, slet sig Sassa, som hade fått upp speeden och var giftig matchen igenom, igenom på vänsterkanten och slog bergsäkert in 1-0 vid bortre gaveln.
I 20 matchminuten kastar Loppan ut bollen till Alice som spelar fram Sassa varpå hon kopierade sitt första mål och utökade till 2-0.
Vid 3-0 var det Alice, som var ett ständigt hot som skar in från vänsterkanten ,fick en passning från Sassa och placerade in bollen otagbart för Enskedes förtvivlade målvakt. Nu började EIK's back på den kanten att lessna.
Efter lite slarv och dålig kontakt mellan backar och mittfält och så lyckades Enskede knappa in vår annars så säkra ledning till 3-1.
Det uppstod en riktig gröt i Enskedes straffområde och Erica fick fram bollen till Alice som åter visade sitt målsinne genom att offra sig och tåa in 4-1.
Ställningen i halvtid 4-1 och matchen var långt ifrån avgjord även om vi var mycket bättre.
Efter fem minuter av andra rensar Vickan en farlighet i vårt straffområde . Bollen nuddar Lisa D och domaren dömer för hands. Straff!
Loppan chanslös på den och så var ställningen 4-2.
Något senare blev vi lite nonchiga och EIK var inte sena att utnyttja detta till 4-3.
Nu blev det lite nerv i matchen. Kjelle behöll dock sin coolness och det smittade av sig på tjejerna.
Alice utökade till 5-3 genom att på en passning från Sabina slå ett perfekt inlägg...... i bortre krysset.Otagbart!
6-3 gjorde Sassa genom att lura sin back efter pass från Ylwa och placerade in bollen nere vid målvaktens stolprot.
Många, som nämnts var bra idag. Cassie ,som med smarta skarvar och bra fysiskt spel, klagade på sin insats efter matchen, men Cassien det ska du veta att man kan faktiskt vara bra även om man inte lyckades göra mål !
När Ylwa, som glädjande nog gjorde en come-back idag blev snyggt framspelad av "Lorpan", och Sassa, gjorde hon inget misstag utan faställde slutresultatet till 7-4. Ylwa visade idag att hon är viktig för vårt anfallspel. Hade hon haft mer matchvana hade hon säkert gjort 2-3 mål till och då hade vår seger blivit ännu större. Kul var att Vickans fot höll hela matchen, hon är viktig för vårt fösvarspel med sin fart och lika roligt var det att fröken Saltin tillfriskat efter en superseg förkylning.
I matchens näst sista minut lyckas Enskede reducera igen men då var liksom det hela över. Deras väldigt trevliga ledare tackade för matchen och åkte hem till "Ringholm-land".
För vår del i DJ är det ny match 25.5, borta mot Sollentuna.
1-0 Sassa ingen ass.
2-0 Sassa, ass Alice
3-0 Alice, ass Sassa
4-1 Alice, ass Erica

5-3 Alice, ass Sabina
6-3 Sassa, ass Ylwa
7-3 Ylwa, ass Sassa

1 kommentar:

Anonym sa...

SSSÅÅÅÅÅÅ JÄKLLAAA BRAAAAA NI ÄRRRR!!!! ÅH jag skulle så gärna avrt med! men det var konfirmation ivägen, nu siter jag här och är irreterad på att jag inte mådde bra i morse, vilket gjorde att det inte blev någon DFF för min del heller, så jälvla seg rent utsagt!jag är galet taggad för DFF match på tisdag i a f, så hoppas jag får spela då!