Vi åkte till jordens ände (nästan) dvs Nynäshamn för att möta deras damjuniorer i kvartsfinalen. Vi hade med oss ett bra lag på 15 tjejer och lånat in "Mickis" från A-laget. Vi hade tappat många ordinarie spelare till denna match och det skulle bli än värre. 10 små negerpojkar av Agatha Christie är ingenting jämfört med denna dramatiska afton!
Det skulle visa sig att vi måste ha alla de bästa om vi ska hävda oss i matcher av den här kalibern.
Strax före match meddelar "Ellie" att hennes gamla skada inte skulle tillåta spel. 14 spelare kvar.
Matchen kom igång 40 minuter sent på grund av utebliven domare.
Vi började hyggligt men våra värdar visade upp ett piggt och bra passningspel och vi hade svårt att hänga med.
Redan efter 9 minuter lyckas våra motståndare att lirka in 1-0 från en nästan omöjlig vinkel. Jacko i målet var sig inte riktigt lik, och det skulle senare visa sig varför.
10 minuter senare var det dags igen. 2-0 efter lite saktfärdigt försvarspel.
Med 10 minuter kvar av halvleken blir Sassa låsskadad. 5 minuter kvar av halvleken punkteras matchen. 13 spelare kvar.
3-0 efter en frispark.
I paus var Jacko tvungen att utgå pga sjukdom, hon hade försökt under första men, 12 spelare kvar men....Loppan, som återkommit efter is-säsongen hoppar in från sin centrala mittfältsroll och ställer sig. Hon skötte målvaktsjobbet med bravur under hela halvleken.
Tyvärr släpper vi Nynäshamn med lite för lösa tyglar och de utökar till 4-0 efter 10 minuter. Vårt spel, nu med bara en avbytare, ser faktist bättre ut. Alice kämpar till sig ett friläge, blir fälld och den efterföljande frisparken räddas av Nynäs målis. I matchens 75 minut avslutar Nynäshamn sitt målkalas och fastställer slutresultatet till 5-0.
Vi lägger denna match till historien och ser fram emot mötet med Boo på Söndag.