söndag 18 maj 2008

Så var det Söndag, dags för DFF.

Dags igen för match.
IFK Viksjö B borta på Viksjövallen. Det laget består mest av våra DJ's stora antagonister flickor -91.
Det är ett tufft spelschema nu på våren. För de allra flesta i dagens lag är det andra matchen på två eller tre dagar. "IK" hade ju sin bortamatch mot Djursholm i Fredags och "DJ" slog Enskede hemma igår. Det sliter nog på spelarna med att spela så ofta men nu är det så. Vi är en liten klubb och har begränsade resurser. Ska vi hävda oss i trean, och ha sikte på tvåan, så är det till att de bästa spelar i representationslaget samtidigt måste farmarlaget DFF behålla sin plats i fyran så att vi kan vårda våra talanger genom bra och utvecklande seriespel. För tillfället med DJ men senare med -93 och även -94-orna.
Därför måste Farbror Sven & Inger också göra en viss toppning även till dagens match. Från DJ har de plockat 5 friska och jag hoppas (och vet) att det går bra för dem. De kanske också kan lösa målproduktionsproblemet, långt ord! för damtruppen! Det tror i allafall jag!

Apropå målproblem. Jag tittade på första finalmatchen i UEFA Womens Cup igår. Bra spel, synd bara att Umeå inte kunde vara lite effektivare! Och Martha då! Vilken lirare! Tänk om vi kunde ha henne snurrandes på Svanis! Jag misstänker att IK's publik skulle öka med några hundra procent. Man får väl se till att vår styrelse sätter igång och uppvaktar någon kvinnlig potentat på våra öar. Varför inte Margareta Wallenius? Hon skulle göra sig perfekt som klubbens "Abramovitj". Sen kunde Wallman & Co sätta upp en inköpslista att kompletera den i mitt tycke delvis ganska kompetenta, om dock tunna, trupp som vi har idag.

Nog om drömmar. Klockan 13.00 är det avspark och strax efter 15.00 kan ni läsa hur det gick. Var? Jo, precis här på er egen fotbollssida, Bollamazonen!
Lycka till tjejer.

Inga kommentarer: