lördag 24 maj 2008

Skå IK-Hässelby SK FF 1-0 Div 3A

Segern e' vår, segern e' vår, vi har vunnit.........!
Den satt hårt inne, men den satt bra! Till dagens match hade Firma Sven & Inger AB kallat 13 spelare. Några viktiga kuggar saknades för dagen. Lowa fortfarande på penicillin, Maria fortfarande låskadad för att ta några exempel. Två juniorer var inkallade, Alice & Sassa.
Startelvan ställdes upp på följande sätt; Christina i målet, fyrbackslinjen från vänster, Petra, Pernilla, Nina och Lisa. Mittfältet runt vår "regista" lagkaptenen Camilla var Mimmi på innefältet, Empi och Bella på var sin kant och på topp tillsammans med Sandra startade Sassa.
Alice, som skulle alternera med sin juniorkollega och den nytillfrisknade Mickis började på bänken.

Matchen började , inför ca 50 personer, något hafsigt. Inget kontrollerat spel. Skå höll i bollen mest men inget av laget skapade något. HSK började med en kraftig medvind och de försökte att utnyttja den vid ett par tillfällen. Vid två tillfällen kontrar de snabbt efter våra anfall och hade de varit mer skärpta hade de också lett tillställningen.
Vi har två halvchanser men inget att skriva hem till Mamma om!
Efter ca 25 kommer vår bänk in och sätter högsta fart. Mickis till höger och Alice på topp.
Bara två minuter senare får vi en frispark 10 meter in på HSK's planhalva. Pernilla lägger in den mot straffpunkten där Camilla påpassligt dyker upp och skarvar bolluslingen precis över ribban.
HSK gör en snabb inspark och lyckas åter med en snabb ,farlig kontring. Det är tack vare vaket spel av Christina samt att Pernilla och Lisa, som vanligt är starka och stabila som ställningen fortfarande är 0-0!
På vänsterkanten sliter Bella, storstilat som vanligt. Med kvarten kvar av första ,sliter hon sig loss på sin kant, avancerar ner mot kortlinjen och lägger bollen ,snett inåt bakåt. Alice screenar bort sin försvarare och i luckan kommer Mimmi rusande. Hon är bombsäker när hon med en enkel bredsida sätter ledningmålet. 1-0!
I halvlekens absolut sista minut sliter sig Alice loss, tar sig ner mot kortlinjen på högersidan och slår ett inlägg. Bollen slås med höger yttersida och seglar sånär in över målvakten som lyckas med fingertopparna få den till hörna. För den som trodde att det var en miss,kan få tro det. Jag vet att Alice senast mot Enskede gjorde ett exakt likadant mål. Så det så!
1-0 blir resultatet i halvtid.

7 minuter in in andra visar Christina sin klass! En HSK-anfallare lösgör sig vid vår straffområdes gräns och klappar till bollen för kung och fosterland. Träffen blir bra. Den seglar spikrakt mot krysset men Christina kommer säkert ihåg min bild från Torsdagsträningen på Jacko, så hon gör likadant. Hon slänger sig och petar ut bollen till hörna! En fantastisk räddning! Matchens höjdare!
Annars börjar spelet nu att svänga mer och mer till Skå's fördel. Bollinnehavet blir större men HSK är fortfarade farliga med sina kontringar där de försöker nå sin snabbe # 20.
Skå visar lite större vilja hela tiden och är nog också lite tuffare. En enda gång får vi se på det som jag anser kan vara lösningen till att dyrka upp betongförsvar. Lång utspark från Christina , Sandra går upp och nickskarvar till en pilsnabb Sassa som får med sig bollen i fart. Ett mycket effektivt och enkelt sätt att kontra!
När en Hässelbyförsvarare försöker att ge igen för "senast"genom att kapa Mimmis hälsenor bakifrån härsknar Mimmi till, knuffar sin motståndare och blir varnad av den utomordentlige unge domartalangen Alexandra.
Minuten senare blir Empi frispelad av Skå's viktiga lagkapten, Camilla, som för övrigt gjorde, som alltid en härlig arbetsinsats. Tyvärr kommer Empi ur läget och resultatet blir en fruktlös hörna. Annars var det ofta efter våra hörnor som HSK kom i sina farliga kontringar. Hade inte Christina varit med så bra samt att Hässelbyarna varit så oskärpta hade matchbilden varit en helt annan. Med 10 kvar tråcklar sig Sandra och Bella in fint i straffområdet men avslutet blir lite för omständligt och duttigt.

Med fem minuter kvar får vi se en raritet inom fotbollen. En avbytare kommer in från bänken för att avlösa målvakten. De byter tröjor! och målvakten fortsätter sedan matchen ut ,på topp! Nu hjälpte det inte särskilt mycket även om våra gäster hade ett rungande ribbskott i matchens sista minut. Sluresultatet står sig och Skå IK fortsätter att vara obesegrade.