torsdag 5 juni 2008

Kungsängens IF-Skå IK DJ 6-3 S:t Eriksc. F18

Stackars Jacko! Stackars oss!

Efter endast tio minuter blir Jacko fult stämplad i en närkamp med en KIF-anfallare. Hon plåstras om före avfärden till närmaste akut. Där sys hon med tre stygn i droppmuskeln vid knätoch blir därför borta några veckor. Vi hoppas att hon snart är tillbaka! Krya på dig!

Annars började vi matchen väldigt,väldigt darrigt. Under matchens 5 första minuter fick Jacko freda sitt mål mot två frilägen! Det var precis som sommarvärmen hade förlamat oss. På grund av en rad olyckliga omständigheter var vi långt ifrån ordinarie denna kväll. Kjelle hade ställ upp med följande startelva;

Jacko i mål. Skadad i 10 minuten, ersatt av en utmärkt kämpande Jojo, som f.ö hade lovats att spela ute, men.....

Fyrbackslinjen från vänster. Sandra -93, Marie, Viktoria och Sanna.

Mittfältet formerades med Sofie NT från -93, Erika, Angelica och Lisa P.

I anfallet kamperade Ylwa tillsammans med Cassandra.

På bänken hade vi Niki -93, Trixie samt Elin -93.

När skadan på Jacko inträffade så dröjde det länge innan domaren tillät att Anders gick in och tog hand om henne. Om ni tror att vi fick frispark så tror fel! Mer om detta senare.....

1-0 (15)till våra värdar kom i den 15 minuten och vårt försvar såg väldigt loja ut. En omarkerad KIF'are i boxen. Inspel från vänster, pang på!

Kungsängen dominerade helt och vi fick freda oss. Kombinationen Jojos utmärkta spel tillsammans med KIF's oförmåga att avsluta höll siffrorna nere ända till halvtimmen spelad.

2-0 (30) var en kopia av deras första. En av orsakerna till vår håglöshet var frustration! Domarens bedömningsgrad var totalt omöjlig att förutse. Jag lovar på min heder och samvete att hans insats förstörde matchen! Våra motståndare drabbades även de. Det var en parodi på hur man uppträder som domare.

Jag har aldrig sett sämre under mina snart femtio år! Min teori är att han säkert dömt upp till herrjuniorer men då han inte hållt måttet har han skickats ner till att döma damjunirer m.m.

Det skall tilläggas att det här är min helt privata åsikt. Den står jag för och har ingenting med Skå IK att göra!
Förutom att vi inte fick frispark vid Jackos skada fick inte heller våra värdar det vid en liknade händelse efter 20 minuter. Domsluten blev bara mer och mer omöjliga att förutse! Tror alla att det är hörna så dömer domaren inspark. Tyvärr blev även Kjelle och jag frustrerade och det var väl lite oprofesionellt men vi är väl inte mer än människor.

En som inte blev det, så mycket i alla fall, var vår i särklass bästa. Ylwa! Hon sprudlade av energi och gjorde en imponerande match.

Hennes 2-1(40) var ett lysande exempel. Hon får bollen på mittplan till höger och startar sin löpning. Försvararna gör allt för att stoppa henne men det går inte. Försvaret lyckas dock att styra ut henne till höger i straffområdet och tror att faran är över. Långnäsa! Ylwa drar på en riktig rökare! Rätt upp i målvaktens vänstra kryss! Trots att målvakten är på den har hon ingen chans. Nu tänds våra förhoppningar lite. När KIF får frispark efter att Erika blivit fult armbågad över näsa och käke!!! brister vi i koncentrationen igen. KIF-spelaren lägger bollen i en vacker båge och Jojo är chanslös! 3-1(40)

När sedan KIF's mycket duktige lagkapten, # 8, trycker undan Jojo i målet innan hon drar henne och slår in 4-1(45+5), efter fem minuters stopptid blir jag heligt förbannad.

Strax därpå blåses det för halvtid. 4-1 till Kungsängen.

Jag samlar ihop tjejerna och Kjelle går till domaren för att göra vissa påpekanden. Domaren anser att Jacko skulle ha fått rött kort om hon inte skadats! Han anser också att han varit mycket bra och då inser Kjelle det omojliga och lämnar domaren bredvid oss på sidan av planen.

Jag peppar tjejerna så gott det går och glass utlovas vid en eventuell seger. Vi ändrar om till fem på mittfältet och kvar på topp får Ylwa fortsätta att jag som en hungrig varg.

Det tar bar fem minuter så får Angelica bollen på vänsterkanten. Hon avancerar ,drar en back och slår ett fin-fint inlägg. I straffområdet dyker Lisa P upp och nickar bollen perfekt. Målvakten räddar men Lisa har gett sig f-n på att få käka glass så hon tar returen ,drar sin back åt fel håll och dundrar in 4-2(50)Härligt! Ett riktigt viljemål, det också!

Vi jämnar ut spelet betydligt nu och spelar stundtals riktigt bra. Kungsängen är dock i sanningens namn bättre. De har flera chanser och när en KIF-are åter är helt fri med Jojo lyckas hon att rädda första skottet men då ingen försvarare hinner rensa slås returen in.!

5-2 (60)

Matchens ,i mitt tycke, bästa prestation, kommer i minut 73. Jojo slår en lång utspark som dimper ner mellan KIF's mittbackar. Dom tvekar lite så även Ylwa. När vi på kanten vrålar så "väcks" Ylwa och tar sats. Hon snor bollen av den ena backen och sätter fart. Denna gång kommer hon utåt vänster i straffområdet och klappar till med vänstern! Det blir Bingo även nu. Bollen borrar sig upp i det andra kryset! 5-3 (73) och vi har åter kontakt!

När Kungsängens lagkapten åter kommer helt fri med Jojo lyckas hon att överlista vår kämpande målvakt och slå in slutresultatet till 6-3(85) är bara fem minuter kvar och vi förses med präktiga gamnackar. Luften har gått ur. Tjejerna gjorde en remarkabel uppryckning men det räckte inte. Kungsängen var bättre denna gång och vann helt rättvist. Det är bara att ta nya tag. På Söndag tar vi emot IFK Täby och vi får hoppas att vi är riktigt taggade då!