onsdag 18 juni 2008

Skå IK-Bele-Barkarby FF 1-2 Div 3A






Jag vill börja med att tacka för fantastisk underhållning! En riktig nagelbitare. Sen är det bara att gratulera Bele till division 2 spel nästa säsong. Grattis! Nu är det är bara ni själva som nu kan sabba den chansen.

Till själva matchen så. Det började väldigt olyckligt. Pernilla, som är ledare på fotbollskolan hade under dagen tom nobbat två-mål med ungarna bara för att inte riskera en skada. Vad händer? Jo, efter träningen trampar hon ner i en grop, bredvid planen, och vrickar foten!!

Farbror Sven & Inger tvingades därför till vissa rockader.

I mål Christina, som vanligt.
Backar från vänster: Jessica, i mitten Lowa och Lisa samt Bella! på högern. På mittfältet från vänster; Nina, Mimmi ( bäst i Skå denna kväll) Camilla och Mickis.
I anfallet Sandra och Empi.
På bänken Petra och Sassa.

Redan i början visade Skå att de tänkte inte ge sig lika enkelt som på Veddestavallen. Det var härligt att skåda hur det smälldes på i närkamperna. Intensiviteten var hög redan från start. Tyvärr var vårt i vanliga fall så säkra försvar lite paralyserat till en början och körde lite tokiga bakåpassningar fast Beles anfallare jagade på som rävar i en hönsgård.

Det är imponerande att se Bele. Inte bara för att de spelar bra fotboll utan också för att de spelar hårt men inte fult.

Skå för spelet under de första tjugo och bollinnehavet är ungefär 60-40 i deras favör.

I den 25 har vi ett inkast på vänsterkanten, Empi tar emot och spelar tillbaka till Sandra, som slår ett perfekt inlägg som Mimmi mycket påpassligt sätter fram knoppen på.

1-0! (25)Precis den start vi önskat!
Skå ökar nu trycket och gästerna tillåts knappast komma över på vår planhalva.
I den 31 får Bele en skada och spelaren ligger kvar. Det var stundtals ganska tufft spel men aldrig ojuste.
1-0 till Skå står sig i halvtid.

Trots att alla är medvetna om gästernas rivstarter, kommer ändå deras första anfall som en chock. Deras # 15 lyckas tåa bollen så att den touchar översidan på Christinas ribba.
Fem minuter senare kontrar vi bra på vänsterkanten, där det tyvärr inte hände mycket framåt denna kväll.
Jessica rusar ner mot kortlinjen och spelar snett inåt bakåt och Empi lyckas sånär att få in bollen. Mål där och jag tror att Skå hade dödat matchen. Men, men.

Deras duktige anfallare # 15 är ett ständigt hot. Snabb och stark. Ständigt på språng.

Deras mittfältgeneralska # 10, ha tagits väl om hand, mestadels av Camilla, och inte kommit nånvart med sina dribblingar.
Tyvärr lyckas hon med allt när hon i den 73 rundar hela vårt försvar och lägger in bollen i Christinas vänstra gavel. 1-1 (73). Skiiit också!
Bara fem minuter senare får Bele en hörna från höger. Vårt försvar har nu tagit tillfällig semester och gästernas # 11 får stå helt ren i mitten och nicka in 1-2(78).

Vårt mod och hjärta har helt plötsligt förlamats. Panikrensningar och felpass. Kaoset är totalt. Bristen på anfall på vår vänsterkant ,till skillnad från vår högra där Mickis löpt både mycket och framgångsrikt, är fortfarande tydlig.

Tyvärr kommer inte speeden in förrän i den 80 då Sassa luftas. Det är så dags då! Bella lyfts också upp i anfallet. Skå tar sig i kragen och ökar trycket. I matchens sista skälvande sekunder har Sandra en bra nick som räddas på mållinjen.

När den utmärkta domaren blåser avmatchen efter 95 spelade minuter är kontrasterna tydliga.
Glada svartklädda och deppiga gulklädda.
Jag tycker att hela laget ska vara stolta över sig själva. Ni har gjort en bra vårsäsong och vi som kan historia vet att Skå alltid gör en bättre höst........eller hur?
Glad midsommar, på återseende.






Inga kommentarer: