onsdag 4 juni 2008

Skå DFF-Sollentuna DFF 5-3 Div 4A

Vad var det jag sa!

Jag lovade igår att det skulle bli storseger och det blev det! Nästan!Tyvärr stod även våra gäster för en del av målfabrikationen men det viktigaste var att vi vann.

På slutet av det gamla goda 70-talet, min egen karriärs höjdarår. Jag kommer ihåg en gång...........nej förresten,vi tar det nån annan gång. Tillbaka till verkligheten.

Det fanns det en engelsk anfallare, som i en VM-kvalmatch 1976 mot Cypern gjorde hela fem mål. Han namn var och är Malcolm MacDonald och -79 lånades han ut till blåränderna på Skansen, i ett sånt lag det ju är svårt att göra succe.
Efter sin succe just mot Cypern, var den den blygsamma engelska pressen snabba på att döpa om honom till Super-Mac.
Efter gårdagens match skorrar jag till med lite tyska istället och döper om Sandra till;

Zuper-Zandra!

Tre mål mot Sollentuna och vilka mål sen! Hade Super-Mac sett Sandra igår så hade han gnuggat sig i ögonen. Jag gnuggade mina eftersom Mac spelade i mitt favoritlag Arsenal ett par säsonger och hann med ett femtio-tal mål. Han gjorde dessa precis som vår Zuper.
Full fart, kraft, och in med både boll och motståndare om det behövs. Låt andra sköta om snirklandet och finliret. Fotboll bygger på så många ingredienser. Den bästa mixen vinner.

Som vanligt gick det trögt att ta sig hem för mig från jobbet och av vissa anledningar (Försovning av kollega!!!)missade jag hela första halvlek. På Svanis fick jag information av Sven, Inger och Irre.

Vi började första bra, detta är berättat för mig av mycket tillförlitliga källor, och höll i bra. Det visade sig att Sollentuna spelade ganska fysiskt och vissa av våra spelare har lite svårt med det. Både på grund av sin fysik samt det faktum att de mer av bollspelare än "brunkare". Sven hade från Utvecklingslaget denna kväll lånat in Nina på innermittfältet och Maja på högerbacken. Sassa från DJ spelade på topp tillsammans med "Zuper-Zandra".
Efter tio minuter gjorde Jessica på vänsterkanten en jätteprestation. Hon löper över halva plan, driver ner mot kortlinjen, tittar upp och ser att Sandra kommer i full fart. Hon har bara att sätta foten till och så är det 1-0 (10).Legenden är inledd!
2-0 var tydligen också vackert. Angelica får bollen utanför straffområdet, osäkert vem som assisterade, och drar till,rätt upp i krysset!(18)
Sollentuna reducerar till 2-1 i minut (21) då det slarvas lite i vårt försvar. Det märktes att försvaret inte var samspelta. Man kunde se att de ville att någon annan skulle ta ansvaret ibland istället för att göra det själv. En som tog ansvar, var gårdagens kapten Lisa. Hon var som vanligt säker och trygg.
Under hela halvleken kunde man skönja ett bekant mönster. Vi förde spelet och våra motståndare försökte att kontra. Så även igår, vår högerback Maja, hade en snabb ock teknisk Sollentuna-dam emot. Maja stod emot på bästa tänkbara sätt i sin DFF-debut och förhindrade fler kontringar.
Halvtidsresultatet var 2-1 till Skå.
Vi börjar andra trevande. Osäkert och hafsigt. Gästerna kan snabbt utnyttja detta och efter ett vänsterinlägg kvitterar de till 2-2.(2)
Då har det bara gått två minuter. Det såg ut som ett självmål men det är skitsamma. Helt onödigt!
Tjejerna visade bevis på den tåga som rått i lagen (IK och DFF) hela våren. "Zuper-Zandra" visar lite för mycket av den varan när hon manglar en motståndare i den 5 minuten. Domaren anser att det var på gränsen och "skickar" på henne ett gult gratulations-kort.
När hon däremot kommer ångande i mitten av motståndarnas planhalva upptäcker Sassa det och serverar en macka. "Zuper" sliter sig loss och trycker in 3-2.(8) Då har det gått åtta minuter av andra.
Man är som sårbarast direkt efter ett mål. Vi har sett det förr och vi fick se det igår. I anfallet efter vårt ledningsmål blir det åter sjabbel i vårt försvar. Vi lyckas inte att rensa och gästerna lyckas trycka in kvitteringen 3-3 (9)
Totalt delade lagen på ca 10 hörnor. Nästan på alla blev det farligheter. Det ska det ju vara men inte på grund av tafatt försvarspel. Det var mer tur och oskicklighet som höll ställningen kvar på oavgjort. Sollentuna är hela tiden lite tuffare än oss, men vi spelar mer fotboll.
I den 33 minuten broderar vi boll riktigt fint. Maja spelar upp längst kanten till Sassa som spelar vidare till Angelica som i sin tur hittar Carro. Farligt avslut på ett fint anfall och vi belönas med en hörna. Den kommer från vänster och Lisa går upp och slår den. Målvakten motar ut bollen och när Carro slår returen mot mål, stoppas bollen av Sollentunas mittback med handen. Domaren blåser och pekar på straffpunkten!
Lisa placerar bollen på elvameterspunkten och............placerar säkert in 4-3!(33)
Sven agerar taktiskt direkt efter målet och ökar mittfältarna till fem. Kvar ensam på topp finns ju "Zuper-Zandra"!
I minut 40 blir det lite deja vu från det förra målet. Maja bryter ett uppspel och hittar Sassa som försöker med en yttersida, bollen knorrar sig våldsamt runt en motståndare och där kommer......."Zuper-Zandra". Hon bryter igenom gästernas försvarmur och tvingar in slutresultatet 5-3!(40) Vilken vilja!
Bara för att demonstrera trycker Skå på än mer och i nästa minut gör Empi en fin prestation när hon utmanar sin back och skjuter hårt i stolpen.
Nina har jobbat kopiöst hela matchen och nu har bränslet tagit slut. När gästerna anfaller till höger utanför vårt straffområde orkar hon inte annat än att sätta ut benet och "göra en pirra" på motståndaren. Nina får en varning men frisparken hamnar nånstans i ishallen.
5-3 Sandra, assist Sassa (80)
Denna match förde upp oss på andra plats i tabellen. Lite mer fast mark under fötterna. Nästa omgång ,10.6, tar vi emot Åkersberga och sedan är det ett välförtjänt sommaruppehåll.

Det märks att det finns potential för ett bra spel i ett lag som detta men det faktum att tjejerna inte är samspelta märks ofta. Å andra sidan så har vi inte tillräckligt med material för att spela med ett rent DFF-gäng utan Sven & Inger måste skapa ett mixlag till varje match.
Det är också roligt och se att det blir fler stammisar på Svanis under matcherna. De allra trognaste, vissa damspelare och vissa herrledare har utökats med föräldrar och andra anhöriga. Kul hoppas att det håller i sig!
Ikväll har Damjuniorerna en knepig bortamatch mot Kungsängen. Vi brukar har lite problem med dem då de ofta ligger på kontringar. Detta tänkte Kjelle ändra på lite grand och kanske göra tvärtom! Truppen är inte ordinarie men det behöver å andra sidan inte betyda nånting alls. Vi har lånat fem spelare från utvecklingslaget. Bl.a så ska Jojo spela ute. Kul med omväxling Jojo, eller.....?
Hur som helst, ta det lugnt i värmen, spar energin till nåt vettigt! Fotboll till exempel!