Skå IK DJ-IFK Täby 1-6 S:t Erikscupen F 18

På grund av olika skäl var många av de våra borta. Mattias och Kjelle hade därför lånat in lite "nygamlingar".

"Loppan" i mål, eftersom Jacko fortfarande är skadad.

Sanna ,Johanna S, Marie och Viktoria på högerbacken.

Lisa P, Empi, Erika och Anna på mittfältet.

Alice och Ylwa på topp.

Matchens tio första minuter förs av oss. Spelet böljar fram och tillbaka men det är ont om chanser. Erika har ett bra skott från distans.

I den 17 minuten får Täby ett jätteläge när domaren helt missar en off-side.

Fem minuter senare hittar Erika fram till Ylwa i bra läge. Ylwa drar på ett vänsterskott som målvakten med sina yttersta fingertoppar petar ut till hörna. Gästerna återgäldar chanserna när de så när, kontrar in ett mål efter 25 minuter. Skottet stryker precis över ribban och hamnar på nättaket.

Direkt efter är det vår tur att kontra. Lisa P sliter sig loss och får på ett bra skott.

I den 30 minuten spelas Empi fram av Erika, hon drar målvakten och placerar bollen i mål....

Vårt jubel fastnar i halsen när domaren hittar en off-side!

Täby slår sin frispark bara för att den ska hamna hos Hanna som drar på från ca 25 meter. Bollen skruvar sig bort från målvakten och så står det 1-0! (30)

Vi behåller ledningen i hela 8 minuter, då två Täby-spelare ställs helt fria mot Loppan. Kvitteringen är rättvis.1-1 (38) Fem minuter senare räddar Loppan ett friläge.Vårt försvarsarbete börjar nu att kännas lite segt. Inte ens Erika, som i mitt tycke kanske gjorde sin bästa halvlek, orkar längre.

Halvleken avslutas med ytterligare ett farligt anfall från våra gäster.

Halvtidsresultat 1-1. Ett resultat som vi nog ska vara nöjda med.

Lika bra som vi var under den första, lika dåliga är vi under den andra.

Det är precis som vi släppt ut luften ur en stor badboll! Ingenting funkar och det är ingen som orkar jobba.

Redan i den tredje minuten får Täby fritt läge från straffpunkten ungefär. 1-2(48)

I den 8 visar gäster på dramatisk konst, som domaren köper med hull och hår och dömer straff! Den slås bergsäkert in bakom Loppan. 1-3 (53)

Erika fortsätter att kämpa och frestar Täbys målvakt i den 19 minuten.

Ylwa kämpar till sig ett bra avslut fem minuter senare men skottet går över.

Bara två minuter senare är det färdigt igen.Hörna där Täbys #18 får stå helt fritt, mitt i straffområdet och trycka in bollen till 1-4(71)

Raset fortsätter två minuter senare. Gästernas # 10 vänder ut och in på våra backar och lägger in bollen snyggt vid stolproten. 1-5 (73)

Ylwa och Erika fortsätter med sitt skytte och det är glädjande i sig. Det var en av några få positiva saker under denna andra halvlek. Ylwa har ytterligare ett bra skott en halvtimme in i halvleken.

Spiken i kistan konfirmeras i den 81 minuten med en tåfjutt som går i en båge över Loppan.

1-6 (81)

Minuten senare drar Erika på. Bollen studsar ribba och ner. Alla på plan ser att det är mål.........

utom domaren!

Två minuter kvar så räddar Marie oss från ytterligare förnedring.

Vi blev totalt avklädda under den andra halvleken och jag förstår inte varför. Gästerna var visserligen något tuffare och även starkare men vår speed borde ha utnyttjats bättre. Nej ,det bästa vi kan göra är att glömma den här matchen så fort som möjligt, det ska i alla fall jag!

På Lördag kommer Vaxholm på besök. Vi får se vilket manskap vi får ihop. Vi ska bjuda gästerna på en riktig holmgång......hoppas jag!