lördag 7 juni 2008

Skå IK-Klintehamns IK 3-1 Div 3A

Fortfarande obesegrade! Idag var vi dessutom inte särskilt hotade, även om det stundtals kändes så.

Farbror Sven kunde ställa upp med nästintill ordinarie manskap. Vissa är fortfarande på skade- listan och det som "störde" mig var att "Skå-vallen" inte var ordinarie eftersom Lisa var på resa. Nåväl, in kom i stället Angelica och hon gjorde det med bravur. För er som inte vet hur Sven ställer upp laget skall jag berätta det.

Christina i mål. Fyrbackslinjen från vänster; Nina, som "Bosse -fotbollsorakel", med förflutet som Skå-ledare blev väldigt förtjust i, Pernilla, Lowa och så Angelica. Mittfältet från vänster. Empi, Camilla, Mimmi och Mickis. I anfallet Bella och "Zuper-Zandra". På bänken Jessica samt juniorerna Erika och Alice.

Under matchens femton första försöker vi komma till avslut men det blir bara halvchanser. Det märks tydligt att Gutarna har respekt för oss.

Ryktet har nått Gotland. General Sven har vässat sina amazoner!

I den 14 minuten spelar Pernilla bakåt till Christina som försöker att spela ut direkt men gästernas #10, duktig under hela matchen, fullföljer ,får bollen på sig och lyckas sånär att forcera in den. Snacka om kalldusch ifall det hade lyckats!

Fem minuter senare har vi en högerhörna. Den slås fint av Mickis med sikte mitt på mållinjen. En riktig kalabalik uppstår men bollen vill ännu inte gå i mål. Mickis gjorde för övrigt en i mitt tycke mycket bra match! Det märktes att hon trivdes i solskenet, massor av bra löpningar på sin kant.

Hörnan motas ut av Klintehamnsförsvaret, kommer upp till mittplan och där tar Camilla hand om den. Hon tittar upp och ser att Sandra fått upp ångan och vrålar. Passningen kommer perfekt! Sandra får med sig den och lyckas att i kamp med en försvarare avancera in i straffområdet, titta upp, sikta och avlossa bössan.

"Zuper-Zandra" slår till igen! Vilken rubrik! 1-0(20)är ett faktum och det har gått 20 minuter.

Ungefär tio minuter senare har vi en ny hörna. Åter fint slagen av Mickis. Samma precisa adress. Målvakten lýckas komma upp men tappar bollen till Empi som står helt ren på mållinjen. Där gör hon inget misstag och så är det 2-0.(28)

Bara två minuter senare slår Lowa en frispark några meter in på gästernas planhalva. Bollen dalar in mot deras mål och målvakten lyckas med sina yttersta naglar peta ut den till hörna.

10 minuter kvar av första får våra gäster frispark 40 meter från vårt mål. På returen är gästerna mest alerta och deras kapten drar på en en riktig rökare som tar i ribban! Där har vi tur. Se bilden.

2-0 står sig i halvtid.

I andra halvleks andra minut kommer gästernas # 15 loss på sin vänsterkant och frestar Christina med ett rykande skott, som hon lyckas styra ut ut till hörna.

Bara minuten senare uppstår det en väldig röra framför vårt mål och en olycklig Pernilla styr in bollen men bakhuvudet 1-2 (48)det var hennes enda misstag så ingen skugga skola falla....

Vi för fortfarande matchen men gästerna är långt ifrån ofarliga. De försöker hela tiden att spela bollen. Fina instick i mitten och försök till kortpassningsspel.Vi har ju vant oss vid "långa bollar Sven-varianter" av våra gäster.

I den 10 minuten står Angelica på mållinjen och räddar ett givet mål. Klintehamn har nu spelat upp sig ordentligt. När gästernas lagkapten blir bryskt behandlad av Camilla två minuter senare får Skå hämta andan och fylla på vätska. Förutom skadan på lagkaptenen har gästernas målvakt börjat att halta betänkligt.

I den 18 blir ytterligare en Klintehamnspelare skadad.

i den 20 offrar sig Lowa hänsynlöst som "sista gubbe". Hon slår ihop med en motståndare och blir liggande......Hela Svanis håller andan och det visar sig lyckligtvis bara vara en smäll på låret. Hon tvingas dock att vila och Bella går ner och ersätter.

Nio minuter senare kommer gästerna åter på vänsterkanten och prövar Christina. Skottet fräser precis utanför stolpen.

När Mickis blir omilt behandlad med fem minuter kvar och inte får frispark, pratar hon, i sin frustration till sig en varning. Två minuter senare får senare får gästernas #5 en varning för bryskt spel. Minuten senare får Pernila en varning för vårdslöst spel.

Med bara två minuter kvar av ordinarie tid, sliter sig Jessica loss på sin vänsterkant, in i straffområdet och blir fälld! Domaren pekar på straffpunkten.

Till executor utses Angelica. Hon kliver fram och lurar målvakten 3-1(88)!Se filmklippet!

Den här matchen var en ren arbetsseger. Inte lika många chanser som vi vant oss vid. Kanske inte lika mycket skönspel heller. Däremot kändes det säkert hela tiden. Damerna har nu åtta raka utan förlust och tre raka segrar. Vi på kanten börjar att smått bortskämda, fortsätt med det!