lördag 27 september 2008

Skå IK-IFK Viksjö 0-4 Division 3A

Jag anlände till Svanängen exakt 16.38. Hade då kört "järnet" från Täby och vår juniormatch. Vid ankomsten var ställningen fortfarande 0-0.
Jag pratade som hastigast med Sven och fram till dess var han nöjd.

Truppen för dagen samt startelvan var följande:
I mål Christina.
Nina till vänster i mitten Pernilla och Lowa och Lisa till höger.
På mittfältet Sassa till vänster, i mitten kapten Camilla och Jessica. Till höger Sara J.
I anfallet flankerades Sandra av Erika.
På bänken startade Bella, Maria och Petra.

Skå började bra. Matchens fem första ,var det ett bra spel från dem. Säkra passningar och det såg förtroende ingivande ut.
Viksjö hade äran att spela för. De som hade trillat ur tvåan inför säsongen blev chockade av Skå i årets premiär, en sval dag i mitten av Maj.
Den matchen slutade 1-1och det var absolut inget som Viksjö räknat med.
Inför dagens drabbning låg de en poäng bakom oss och skulle nog göra allt för att passera Skå i sista matchen.

Tio minuter in i matchen började gästerna att ta för sig. På sin höger kant hade de en lång gänglig tjej , #9, med lite avig stil men svår att ta bollen ifrån.
I 16' blir hon också frispelad på sin högerkant, avacerar in i straffområdet och avslutar kliniskt i bortre gaveln! 0-1(16)! Vilken kalldusch!
Det känns som Viksjö har ett gedignare spel än oss för dagen. De är också lite fulare eller tuffare, välj själv. Vårt spel är lite duttigt även om vi försöker.
Domaren visar också lite taskig känsla för spelet när han ofta blåser i de lägena ,som i alla fall vi på läktaren bedömer som ok. Men allvarligt, han var lite petig. Å andra sidan har Skå dömts av några stolpskott under säsongen som inte verkat bry sig ,så vi får nog vara nöjda.
29' får Viksjö en vänsterhörna. Det uppstår en miss i kommunikationen mellan Christina och Pernilla och vips så är en Viksjös långa #9 där och snor bollen. I öppet mål är det sen inga svårigheter att placera in 0-2(29)!
Nu var det riktig uppförsbacke.
Resultatet står sig i halvtid. 0-2.

Som vanligt har Svens halvtids-pep-talk gett resultat. De våra ser och verkar mer taggade.
Lisa har bytt till vänsterbacksplatsen för att "ta bort" deras #9 och hon gör det bra.
I 52'får Skå en frispark i bra läge. Lowas styrning på den går strax utanför. Det har också bytts in spelare. Bella kommer in och tar för sig ordentligt. Erika har tagit för sig bra under hela matchen och fortsätter med det. Även Lowa har visat gott gry.
60' minuter spelade sliter sig Bella helt på egen hand. Hon avancerar in i straffområdet och avlossar en tåpaj som tyvärr går rätt på Viksjömålisen.
Tio minuter senare är det kalabalik i samma område. Sandra jobbar till sig bollen och serverar Erika som sliter och drar men hennes skott blir alltför tamt och räddas på mållinjen!
Viksjö kontrar snabbt och en Viksjöanfallare kommer helt fri med Christina. Hon gör sig stor och räddar bollen till hörna. En viktig och bra räddning.
62' spelar Sandra och Jessica (som hittar varandra mkt bra)till sig ett fint läge men avslutet räddas av gästernas målvakt.
Åter kontrar Viksjö snabbt men Christina räddar ännu ett friläge.
I matchens 81' minut rinner Camilla igenom så där elegant och till synes enkelt. Helt fri med målvakten ska hon bara göra den där sista när hon tappar bollen rätt i famnen på en lättad målvakt!
Nån minut senare blir Pernilla sparkad i huvudet i Viksjös straffområde ,men ingen blåsning. Mycket märkligt men inte matchavgörande som tur är.
Vi fick vänta ända till 86' innan vi fick se en äkta Sandra-mangling. Hon gör det ca 35 meter rakt ut från vårt mål. På den följande frisparken räddar Christina ett stenhårt skott men gästernas #13 är påpassligt framme och rakar in returen! 0-3(86).
Nu var det svartpistat uppför och inte ens ett mirakel kunde vända det här.
Det var många gamnackar i Skå-laget nu och när gästernas # 9 kommer ren ute på sin högerkant och spelar in till # 16 känns det som det kvittar att hon gör 0-4(90)
Ett vackert mål men ärligt talat...då sket jag i det.

Det blev slutknorren av en för oss misslyckad match men på en i mitt tycke jävligt rolig säsong.
Det var första gången som jag fick följa med på Skå IK's resa genom damfotbollens division tre-land. Fylld av ups and downs.
Till nästa säsong hoppas jag att Skå kan nå ända fram och kanske, kanske kan vi ta oss upp i tvåan. Förhoppningsvis så är alla damspelare kvar då och kan vi fylla på med ytterligare några ynglingar så vete katten om vi inte ska ta oss ända upp.

Det enda som nu beymrar mig nu, är väl ryktet som säger att det brukar gå vilt till på damernas egen avslutning.