Sjukdomar, skador samt olämpligt inplanerade resor hade decimerat manskapet. Truppen som åkte till Täby bestod endast av tretton spelare!

Mittfältet från höger. Sara J, Camilla, Jessica och Petra.

Anfallare, Erika och Alice.

På bänken Sandra och Maria.

Jag ,som satt på jobbet, har en väldans röta. Jag har haft turen (och skickligheten) att "värva" två mycket kunniga medarbetare till Bollamazonen.

Sara "Morsan" Adamek , som skickar direktrapporter till mig, när hon är på plats. Det är guld värt!

Maria "Spik-i-foten" Wallman ,som under sin oturliga skadeperiod åter hjälpt mig med ett ypperligt referat.

OK, till nästa säsong är båda säkert på plan och spelar och det är ju bättre, men va fan, då får jag försöka anlita några andra.

Här får ni i alla fall Marias syn på matchen.

Håll till godo!

Okej, jag ångrade mig.

I väntan på Spanien - Bosnien matchen skriver jag ner referatet. Inte lika beskrivande denna gång eftersom spelet inte var särskilt imponerande från något håll, och spelet vajade fram och tillbaka ganska mycket. Det regnade rejält denna eftermiddag vilket bidrog till att konstgräsplanen lurade oss på många jobbiga och konstiga studsar, och på detta underlag slank bollen ofta iväg både för oss och för Frejspelarna.

Redan under dom första minuterna spelade Camilla och Erika sig snyggt förbi ett antal Frejspelare innan Erika la in ett inlägg mot Jessica som dök upp i straffområdet, men som sagt, underlaget spelade oss ett spratt och bollen slank iväg.

I den 13' minuten får Frej bollen på våran planhalva och efter ett felaktigt inkast får en Frejspelare bollen ute på kanten och lägger in den, det är nära ett ledningsmål till Frej. Minuterna efter går målvakten och Jessica in i en tuff närkamp. Jessica får dennes knä upp i magen och hon blir liggande. Men tuff som hon är Jess, så reser hon snart på sig.

Vi har bra anfall, men vi behöver mer skott på mål! Våra unga anfallare stressar deras backlinje bra och kämpar på ordentligt.

Hörna till Frej efter ca. 25 min spelade. En Frejspelare är först på bollen och den slinker strax utanför Christinas bakre stolpe, där var vi inte alls med!

Alla Frejs hörnor i denna match var mycket farliga, vi måste koncentrera oss mycket mer på dessa och försöka undvika hörnsituationer.

I den 36' minuten lägger Frej en låg hörna, och det är mycket farligt igen.

Nu har Frej flyttat upp sitt spel betydligt.

Camilla och Jessica spelar bra tillsammans i mitten och vinner många bollar.

Vi får en frispark på offensiv planhalva i den 45' minuten, som Alice är väldigt nära att trycka in, men målvakten hinner före.

0-0 i halvtid.

I omklädningsrummet snackas det om att vi måste våga mer framåt och på kanterna, och undvika defensiva hörnor. Vi har bra kommunikation på planen och vi kämpar för varandra. Under i princip hela första halvleken var det mycket tryck från Skå, dock fick vi bara till resultatlösa hörnor och skott utanför mål.

Vi har mycket bra snack på planen under hela matchen.

I början på den andra halvleken blir en Frejspelare varnad efter att ha tagit bollen med handen vid Christina.

Det är mycket fram-och tillbakaspel följande minuter. Frej får ett par skott på mål åt ena hållet och vi anfaller åt andra.

I den 67' mintuten får vi hörna. Lisa lägger in den, deras målvakt boxar undan ut till en fristående Camilla som drar på ett skott som dalar in i högra krysset.

0-1, till Skå, efter 68 minuter spelade!

Ett par minuter senare kommer Jessica fri med målvakten men "chippskottar" precis över ribban!Där hade det varit skönt med 2-0.

Strax efter när Frej har ett avslut på mål tappar Christina först bollen men reparerar skadan genom att ta andra-bollen, det kunde blivit farligt där.

Vi har bra press på deras spelare, men vi låter dem ändå ta för många avslut mot mål och vi måste fortsätta fokusera.

I slutminuterna har Frej en frispark nära hörnflaggan men genom Lowa kontrar vi. Hon hinns ikapp av en Frejspelare vid mittplan och blir av med bollen.

Denna tillställning slutar 1-0 till Skå, och det var riktigt skönt med en vinst!
Ett stort tack till Maria, än en gång!

Det som jag tycker är väldigt positivt, förutom att vi vinner, är det faktum att Skå IK inte spelat med det lag som Sven och Inger säkert betraktar som sitt allra bästa! Alla reserver och inhoppare visar en härlig moral. Motivation slår alltid klass! Tro mig!

Idag lyckades Djursholm knipa en pinne mot serieledarna från Bele så nu är Skå trea igen, på samma poäng. I nästa omgång åker Djursholm till en svår bortamatch på Zinken mot Reymers och vi tar emot Sollentuna på Svanis.

Ska vi hoppas på välmotiverade Skå-spelare igen? En seger där och vi har andraplatsen i våra egna händer.