Vi anlände till Täby Sportcenters enorma idrottsanläggning och det är inte utan att man blir avundsjuk.
En levande idrottsplats med massor av föräldrar och barn. Alla upptagna med sport. Härligt, inget busliv här inte.
Vi blev anvisade till omklädanad 8. Ombyte och sedan uppvärmning på den ganska nya och faktiskt tungsprungna konstgräsmattan. Kapten Saltin höll i uppvärmningen och tillbaka till omklädningsrummet.
Mittfältet från samma håll. Lisa P, Angelica som "regista" och Karoline som defensiv. Till höger Sophia.
I anfallet fick Alice sällskap av Julia.
På bänken startade Sabina, som fortfarande var hostig, samt Elin , Niki och Hanna.

Matchen började på sämst tänkbara sätt.
Redan i 4' gör Täbys # 4 en snabb rusch på högerkanten. Hon tittar upp och på skolboksvis, slår bollen snett-inåt-bakåt ,där en lagkamrat tar emot bollen, vänder bort sin försvarare och lägger in bollen på mål. Jacko sträcker ut, får också fingrarna på bollen och tippar den mot stolpen.
Tyvärr studsar den stolpe in i stället för ut.
1-0(4) och det har då bara gått fyra minuter!
Det bör nämnas att Täbys # 4 är född -95!

Täby vilade sin första elva och ställde upp med fyra -95 två -94 och en -93! Resten var från -90 till -92. Dom verkar ha en god återväxt i Täby.

Tio minuter senare har vi tagit oss upp i deras straffområde och bollen slås klockrent upp på handen på en Täbyförsvarare.
"Straff!" Skriker jag!
"Fortsätt!Det var ingen straff!" Skriker Täbyledarna.
Gissa vad domaren gjorde? Han låssades att det regnade och så var det med det.
Senare i matchen tittade domaren på Täbyledarna vid exempelvis tveksamma inkastsituationer för att få "vägledning".
Om jag tyckte att han var dålig?
Inte alls! Lite velig kanske och enögd. Men det var inte hans fel att vi förlorade.
Vi har nu kommit in i matchen och Angelica matar våra anfallare med stickare.
Bl.a får Julia en fin boll i minut 16'.
Hon drar målvakten men får tyvärr bollen för långt ifrån sig och skottet går utanför-
20' får Lisa P ett kanonläge.
Hon skjuter en gång, får retur och skjuter igen. Får ännu en retur som hon nickar.....i famnen på Täbymålisen!
Nu börjar den tunga mattan ta ut sin rätt och vi släpper in våra bänkstartare.
I 32' får en Täbyspelare brysk behandling i en närkamp med bl.a Jacko och slår i huvudet. Hon blir liggande en stund och får hjälpas av banan. Annars var vårt spel allt annat en tufft. Täbys små kvicka spelare(de som var -95 och -94) var både tekniska och snabba men hade vi spelat mer på kropp så hade vi skrämt dom.
I minut 40' får Täby en farlig chans igen. En styrning på ett inspel träffar Jackos vänstar stolpe men ut denna gång. Där hade vi tur.
Två minuter senare har vi än mer tur. På en hörna går en Täbyanfallare upp och nickar klockrent i ribban!
1-0 i halvtid får nog anses ganska rättvist.

I andra halvleks inledning får vi en frispark till vänster, mitt på motståndarnas planhalva. Angelica slår den mot bortre stolpen och det blir mycket farligt, men styrs ut till en hörna.
Bara två minuter senare kontrar Täby och Jacko får visa sin styrka en-mot-en.
10 minuter in har vi matchen i vår hand.
Täby tillåts inte att komma över till vår halva.
12' styr Alice bollen strax över ribban på en hörna.
Vi ökar trycket än mer och Alice visar klass igen när hon drar till utanför straffområdet så att hela målställningen står och gungar!
Bollen far upp i ribban och ner(troligen innaför linjen) och sedan får målvakten grepp på den.
Det är precis som vårt ork och geist tog slut i och med den chansen.
I minut 19' får Täbys # 7 ,stå helt omarkerad och troligen i off-side, en stickare och lägger in bollen bakom Jacko till 2-0(64).
Vi försöker hela tiden men den sista riktigt viktiga gnistan saknas.
Vi har ett fint anfall med kvarten kvar men inte heller denna chans lyckas vi med.

Matchen slutar 2-0 och i och med det är vi borta från slutspelet. Vi blir sjua i serien.

Nu ska vi ledare sätta oss ner och summera säsongen och sen tar vi nya tag.