söndag 21 september 2008

Skå IK DFF-Hässelby SK FF B 1-3 Division 4A

Till denna ,säsongens sista hemmamatch i fyran ,hade Sven blandat både gammalt och ungt.

Det ska väl erkännas att Hässelby kanske inte är våra allra såtaste vänner men som lag betraktat så är de ganska tuffa och väldigt rutinerade. De flesta är mellan 25-30 år men det är inga "gammkäringar" jag pratar om.

Några av de våra hade nobbat spel så sent som igår, så Svens telefon hade gått varm.
Skå började med följande lag.
Jacko i mål.
Johanna S till höger Lisa och.......håll i er nu........Sara A!
Hon gör alltså come-back mindre än två månader efter Robins födelse! Det är krut i Tant Adamek(Ja, hon är ju äldre, i prästbetyget inte spelet)! Meningen var väl ett kortare inhopp...vi får se!
Till vänster började i alla fall Terese.
På mittfältet började Sassa till vänster, Camilla och Jessica i mitten och Sabina till höger.
På topp startade Erika och Hanna, välkommen åter!
På bänken började Maria W, Lisa D och Sandra.
Skå gjorde en bra första halva. Både Sabina och Sassa var ordentligt på alerten.
Sara visade klassen genom att visa sin blick och breda register.
Kvarten spelat får vi en hörna från vänster. Sassa går ut för att slå den.
En inåtskruvad som seglar hela vägen...över alla inklusive målvakten och..... in i bortre krysset! 1-0(14)
En smakstart ,nu gällde det bara att hålla i.
Hässelby äter sig in i matchen. Det är stundtals väldigt tufft. Ofta på gränsen. Bara tio minuter efter vår ledning får HSK en hörna. Först hörnan och en räddning, retur på den ,ny räddning ,rensning ut och till slut kan vårt försvar inte hålla emot.
Bollen ska bara in! 1-1(24)
Målet ger HSK ännu mer energi.
Det blir direkt inte bättre när Camilla haltar ut. Hon har tydligt ont och blir borta resten av matchen. Tråkigt och "vi som vet" känner till Camillas betydelse för vårt lag.
Bara tre minuter senare blir det en omtvistad situation i vårt straffområde. En HSK-spelare rusar på en stickare. Jacko rusar ut på sitt vanliga uppoffrande sätt. Precis i rätt ögonblick slänger sig HSK-anfallaren och flyger som en överviktig flygekorre. Domaren köper det hela med hull och hår och blåser straff!
På den är Jacko chanslös. 1-2(27)
Nu har gästerna vänt och alla i Skå vet att en jobbig resa väntar.
I halvtid 1-2

Under andra halvlek märks det på våra spelare att de flesta spelar sin andra match på två dagar. Orken börjar att tryta och Hässelby tar över mer och mer.
Sara ,som bara skulle göra ett inhopp har spelat non-stop! Hon har nog lite värk både här och där imorgon.
Hässelby har också två stolpskott och en träff i överliggaren.På slutet kan inte Jacko freda sitt mål längre och HSK spikar slutresultatet till 1-3(85)

Som tur var betydde denna match ingenting men det är ju ingen som vill torska frivilligt.
Nu återstår en match, borta mot Bele. Dom har inte vunnit sen 8 juni och verkar lagt av för säsongen men vem vet. Det finns vissa som viskat i mitt öra att de troligen skickar sitt A-lag till match eftersom deras säsong då är över.