onsdag 10 september 2008

Enskede IK-Skå IK DJ 9-2 S:t Erikscupen F18



"Vi som inte fick vara med"


Pep-talk i pausen.














Vi gav aldrig upp. Härlig figthting.





































Ta det lugnt!
Andas in och släpp ut luften! Jag varnade ju för det här igår.
Man vet aldrig vilket lag motståndarna kommer med i F18.
Enskedes baksluga, manipulerande, taktik lyckades. Vi gick på en riktig blåsning!
De ringde till oss och gnydde och grät( nåja, nästan i alla fall) och bad om att få flytta matchen. Orsaken gavs vara brist på tjejer! Nåt annat skäl uppgavs inte.
Nu med facit i hand vet vi varför.
Deras ordinarie F18-lag, ett glatt gäng som fick stå på sidan och titta igår, var inte alls upptagna utan Enskede IK siktar på slutspelet och då måste man toppa laget. Inget ont i det. Helt enligt reglerna, tyvärr, det jävliga är att de lurade oss och nu är det vi som sitter med skägget i brevlådan och troligen inte går till slutspel. Trist!
Enskede IK's flickor -92 vann ju Sanktan 2007 och nu är man beredd att gå över lik för att göra om bedriften!
Laget vi mötte igår spelar i vanliga fall i division 3B där de ligger i mitten av tabellen.
De hade med två -89 och resten -91 och så deras duktiga -92'0r.
Det är klart ,om vi skulle ställa upp vårt bästa material med Pernilla, Lowa, Maria, Mickis, Empi, Nina osv.......
Vi skulle till och med kunna fuska lite och använda; Sandra, Camilla och några till. Jag känner en skum förfalskare. Han kan ju fixa deras leg.
För det är faktist vad det handlar om! Fusk!
Jag har tjatat mig blodig om detta faktum. Inte nog med att vissa storklubbar dammsuger mindre föreningar på talanger och utarmar dem. När det blir dags för slutspel i Sanktan då byter man helt sonika ut alla spelare! Liknande är inte ens tillåtet på OS!
Ett lysande exempel kunde vi se ifjol. Hammarby, som vi mötte i kvartsfinalen, spelade med stommen från sitt division 2 lag, Bajen DFF ! Sen fick dom spö i finalen av Bele-Barkarby i finalen.
Glömde jag säga att Beles stomme är hämtat ut deras division 3-lag som denna säsong redan är klara för division 2. Grattis till det förresten!
När ska ni gråben på Stockholms fotbollsförbund komma in i matchen! Ordna reglerna så att de lag som börjar säsongen också slutför dem.
Matchen då?
Det känns konstigt att säga men våra tjejer ska ha en eloge. Det var fight så länge de orkade. På slutet var det många som bokstavligen gick på knäna.
En resumé:
Kjelle och Mattias mönstrade följande lag.
Jacko i mål.
Marie till vänster, Vickan och Johanna S i mitten och Elin på höger.
Sassa vänster, Karoline och Erika i mitten och Lisa P till höger.
På topp Alice och Sabina.
På bänken började Angelica, Cassie och Sophia
1-0 2' Ett snabbt EIK-anfall på högerkanten, passning snett -inåt- bakåt. Jacko har fingrarna på bollen men kan inte hålla den såphala bollen.
2-0 9' Stickare i mitten. Jacko rusar ut. En 50-50 situation där bollen studsar upp och bakom Jacko. En EIK-anfallare, helt fri i misstänkt off-side position, får ta bollen och raka in den.
Planen påminde mig om Electric Banana Band-låten;
"Jag vill bo i en svamp......."
Den kändes så. Omöjlig att få stopp på. EIK-spelarna behärskade detta mycket bättre. Bra triangelspel. Försökte hela tiden spela boll. Tråkigt att de hade så divig attityd bara.
Med 15' spelat kommer Sassa loss på vänsterkanten. Springer lätt ifrån EIK's lagkapten. Målvakten kommer ut bra och Sassas petning styrs ut till hörna.
Tre minuter senare sliter sig Sassa åter fri på vänsterkanten, det var stundtals bra spel från även oss, hon drar ytterligare en back, tittar upp och upptäcker en helt fri Lisa P. Inlägget blir precist och Lisa sätter knoppen till! Mål!
Vi på kanten jublar men får svälja det då domaren blåser för off-side! Jag är inte helt övertygad men, domaren dömer.
2-1 20' Alice erövrar bollen på egen hand mitt mittlinjen. Hon gör en snygg Cruyff-fint och sprintar ner mot kortlinjen på vänsterkanten. När alla tror att hon kommit ur vinkeln drar hon på en vänster yttersida som dalar över målvakten och i mål!Vackert!
3-1 22' Underlaget ställer till det för oss. Vickan halkar precis när hon ska bryta och får inte stopp. Deras anfallare blir fri med Jacko och lägger in bollen säkert.
EIK var väldigt säkra i frilägena under hela matchen.
4-1 25' Deras vänsterbreddare kopierar Alice mål och Jacko är chanslös.
I halvlekens sista minut har Alice ett farligt skott som går på målvaktens händer, stolpen och ut till hörna.
Det märktes även på hörnorna att vi mötte ett mer moget lag. Deras huvudspel och agerande just på hörnor var strået vassare än vårt.
I halvtid 4-1
Vi stannade kvar ute och Kjelle passade på att prata med det Enskedelag som egentligen skulle spelat mot oss. De fick nämligen vackert stå på sidan och titta på! Titta på bilden ovan!
Mattias snackade med tjejerna och berömde dem för inställningen.
Själv samtalade jag med domaren och påpekade det faktum att vissa av våra spelarever hotats med spö av Enskeder-divor! Horribelt!
5-1 59' En frispelning i mitten mellan vårt mittförsvar och ytterback. Fri med Jacko stensäkert avslut.
5-2 63' Erika sliter sig fri och sätter full fart mot deras mål. Precis utanför deras straffområde, till höger, blir hon brutalt nedtryckt. Domaren blåser frispark men inget kort!
Sassa, lägger upp bollen. Tar några steg tillbaka och drar bollen i en båge över muren och in via stolpen! Vackert! Det visar att träning ger resultat.
6-2 67' En av deras duktiga men ack så diviga, "Farligt att springa med näsan i luften när det regnar ,man kan drunkna"! på vänsterkanten sprintar ifrån sin uppvaktning och lägger in bollen i bortre gaveln.
7-2 69' Samma spelare gör om precis samma sak. Nu är hon så ball att hon knappt nuddar marken längre.
Det märks nu att många hos oss är väldigt, väldigt trötta. Karoline som slitit på innermittfältet känner sig illamående och vilar.
I minut 80' satsar en av deras anfallare i en närkamp mycket fult mot Jacko och trycker till henne med dobbarna.
Då blir jag vansinnig! Leder man med 7-2 och har vunnit matchen för länge sen behöver man inte gå in för att skada motståndare. Jag låter min, nu mycket hesa, stämma låta över hela Enskede IP. Jag skyller på allt och alla.
De kacklande nippertipporna i EIK blir mycket stötta och börjar att käfta. De blir tystade av dels Kjelle som också tänt till och deras egen ledare, en trevlig och säkert duktig tränare.
Han kom för övrigt över till oss sen och beklagade situationen samt sina spelares uppförande. Jacko reser sig snart och fortsätter spelet.
8-2 85' En snabb frispark och deras anfallare springer ifrån sin bevakning. Fri med Jacko försöker hon att skjuta högt. Jacko får händerna på den men den styrs ändå in.
9-2 89' Vissa hos oss börjar att få krampkänning och längtar efter slutsignalen. Den kommer också. Precis när Vickan och Jacko sprungit ihop och EIK'are helt fri lyckas peta in bollen blåser domaren av.
Vissa hos oss hängde med huvet efter slutsignalen men det ska ni inte göra. Sträck på er!
Om några hade dålig inställning mot Hammarby så visade ni en helt annan idag.(läs igår)
Bra. Vi torskade mot ett mycket bättre lag, inget snack om saken.
Fan. Ju mer jag tänker på det där desto mer förbannad blir jag! Tror att jag ska ringa till förbundet och snacka med dem om det här med byten till höger och vänster.











4 kommentarer:

Anonym sa...

Kika på denna länk och upptäck en del kändisar från matchen...
http://enskedeik.nu/club/page/public/index/1798

Pappa till Sophia

Anonym sa...

Menar du på fullt allvar att det skulle deltagit tjejer ifrån Enskedes A-lag i denna match ? Eftersom du hittat "kändisar" kan du väl tala om vilka som i så fall var med mot Skå. Namnen står ju på hemsidan och ni kan ju matcha namnen mot matchprotokollet. Jag tänker i övrigt inte kommentera Enskedes laguttagning eftersom jag inte känner till bakgrund och omständigheter. Men rätt ska vara rätt.

Hälsn från en Enskede-pappa

Anonym sa...

pinsamt att man som tränare behöver trycka ned ett framgångsrikt lag bara för att man förlorar..

Anonym sa...

Ännu mer pinsamt att kalla detta rent spel ( Ingen har tryckt ner Enskedes tjejer synd att inte rätt lag fick chansen att spela)... kallas fusk,vet hut.

Pappa till Sophia