lördag 6 september 2008

Skå IK DJ-Hammarby IF DFF 2-5 S.t Erikscupen F 18













På Fredagsmorgonen, 5.9, ringde Monica Johansson ,som är en ledare för Hammarby DFF, till Kjelle och beklagade den uppkomna situationen.

"Hej det är Monica från Hammarbys F-18. Vi är nog tyvärr tvungna att lämna w.o. i matchen imorgon! Alla våra spelare är upptagna med antingen division 4, F-16 eller F-15-spel. "
Vi har bara en handfull spelare kvar, och det räcker ju inte!"

"Sakta i backarna!" Svarade Kjelle. "Du kan väl ta med några av era -94?"

"Näe. Jag tror att dom inte klarar av det mycket mer fysiska spelet i F-18! Dom är nog duktiga, men som sagt...., tyckte Monica.

"Inga problem! Vi hade med tre av våra -94 mot serieledarna Huddinge och dom klarade sig utmärkt."

Kjelle lät väldigt övertygande och entusiastisk nu.

" Vi torskade visserligen stort men det var inte deras fel. Snacka med era 94 och återkom sen. Det är roligare om vi får spela om det!"

Monica var nog lite osäker när hon la på luren men ringde upp ledaren för Hammarbys 94. Han tyckte att det skulle bli kul och lovade bra tjejer till matchen.

Kjelle och jag är helt överens.
Hellre förlorar vi matchen på planen är vinner den på pappret!

Med facit i hand så kan man ju tycka att det var dumt och skänka bort 3 poäng. Vi hade kanske kunnat stärka upp damlaget men man måste komma ihåg att vissa inte hade fått spela alls om vi tagit emot en wo! Man ska spela om det det är ju därför vi håller på!

Ingen av oss trodde att det skulle bli nån promenadseger. Bajens -94 är bra. Om vi skulle vinna så var vi tvungna blir att ge järnet och utnyttja vår styrka och bättre närkampsspel.

Nu torskade vi matchen delvis på grund av allt för dålig inställning.

Vi hade inte förlorat med ordinarie lag, på ordinarie platser samt med ordinarie inställning

Så där kan det vara. Det lustiga, fast det inte är ett dugg kul, är att det här med att få ihop lag till matcher på damsidan. Damlaget lider av samma onda fenomen.
Detta egendomliga "Fotboll Saknis Spelaris Fenomenis", är mycket mer sällsynt på herrsidan.

Varför då? Jag vet inte, men det är j.....igt trist. Massor av duktiga tjejer lägger av alldeles för tidigt. De prioriterar kanske andra saker än killar. Eller rättare sagt än vad killar gör, för många prioriterar just killar.
Det kan också vara så att vi egotrippade grottmän, eller blivande sådana , inte uppskattar att våra "babies" ska ägna sig åt så brutala saker som fotboll! Tänk efter nu. Ville vi ha en tjej med skrubbade knän eller...?
Näe fy skäms gubbjävlar, stora som små. Det är klart att vi ska uppmuntra våra tjejer, stora som små, att utöva sina intressen.

För att ta till en något friserad fras från min barndom:

"Ropen ska skalla! Damfotboll för alla!"

Jag skojade med min kära fru härom dan och tyckte att man skulle lagstifta om att så länge som "kvinnfolk" går i skola, oavsett om det är gymnasium eller högskola, så ska man ägna sig åt en lagidrott, helst då fotboll! Ni skulle ha sett hennes min!
Den var värre än när jag tar av mig skorna en varm sommardag!

Till matchen så.

Kjelle hade fått ihop följande lag.

Jacko i mål.

Elin till vänster, Viktoria och Hanna (-90), i mitten samt Lisa D till höger. Sophia till vänster på mittfältet, Angelica och Sassa i mitten och, Lisa P till höger.
På topp började Sabina och Cassandra.

Therese och Karoline började på bänken.

Redan i 2' blir Sabina fälld i straffområdet. Kjelle väntar på avblåsningen för straff som kom........

inte!Långnäsa!

Domaren, Mohammed Musse, noterade inte ens det faktum att Sabina åkte på ett krokben bakifrån.

Istället flyttar HIF upp spelet och i 6' gör de 0-1 genom en snygg lobb över en chanslös Jacko.

0-2 kommer genom schabbel på en hörna, där vi inte lyckas rensa.

Efter ca 20 minuter orkar inte Hannas baksida av låret längre. Hon tvingas utgå och Sassa som blivit fult sparkad över hälen tar haltande över mittbacksplatsen.

Ibland är det lätt att skylla på domaren. Det är sant. Men jag (och Kjelle på plats) får ibland känslan att domarna, i framför allt damjuniormatcher, i egentligen skiter i att döma! Dom åker till idrottsplatsen, blåser lite slentrianmässigt, får ut sitt matcharvode, och så var den dagen över. Inget engagemang alls. Det känns så.

0-3 kom till just på det sättet. Alla ser att det är off-side! Utom domaren!

Lite hopp tänds när vår bästa denna regniga dag på Svanis, Lisa P, skarvar in en hörna till 1-3 strax före halvtid.

I andra kommer vi ut med en bättre inställning och för matchen första kvarten. Karoline visar en härlig inställning och går in i alla närkamper med ett amerikanskt go!

När Lisa P, genom en vacker lobb reducerar till 2-3 tänds hoppet och det känns som vi ska gå ikapp, kommer ett viktigt avgörande genom.......domaren! Åter igen är det en mycket misstänkt off-side och vips 2-4!

Ett exempel på domararbete. En 50-50 situation vid vårt mål.

Jacko rusar ut och rensar. En Hammarbyare hoppar upp och skyddar sig med händerna. Hon får bollen klockrent på dessa och stoppar på så sätt bollen. Sen är det är rena turen att det är en av våra backar som lyckas ta bollen innan Bajen-tjejen får sätta bollen i öppet mål!

Ja, tänk själva. Antingen var domaren blind eller så sket han i det!

Senare sätter HIF också spiken i kistan genom 2-5.


Kjelle som var ledare på plats, vill verkligen inte skylla förlusten på domaren. Inte jag heller. Det var inte hans fel, utan vi presterade inte som vi borde.
Men det känns förjävligt när man vet att både vi ledare och spelare lägger massor av timmar på träning per vecka.
Jag undrar hur många timmar en domare lägger ner på träning? Han eller hon får dessutom betalt!
Det räcker inte om vi har en fyra-fem stycken spelare med bra inställning när resten går för halv maskin. Alla måste vara taggade till tusen.
Jag lovar på heder och samvete att vi skulle vara ett mycket bra lag om alla i truppen kom på i alla fall de flesta träningarna, framför allt de träningar som hålls av Sven eller Mattias. Det är kvalite.
Inget ont om Kjelles (eller mina?) träningar men det är liksom skillnad på knäckebröd och bakelser, eller hur?

Om mönstren går igen så bör vi göra en bra match mot Enskede på Tisdag. Det är varannan dagsmönstret det.
Vi ses på Tisdag.
Tänk på att alltid ha rätt tryck i bollen.








Inga kommentarer: