Eftersom IK och DFF hade matcher nästan samtidigt hade AB Sven & Inger fotboll AB, tvingats till vissa rockader. Alla tillgängliga resurser hade satts in och spelarna fördelats enligt bästa förmåga.
Det är naturligtvis viktigt att vårt representationslag går bra men det är också viktigt att DFF hänger kvar i fyran. Alla är medvetna om de svårigheter som uppstår om vi skulle åka ner till femman.
Jag hade förmånen att assistera Inger på ett regnigt Helenelunds IP. En trevlig anläggning i bra skick. Juste kiosk med bra service (kaffe serverades till mig personligen på kanten, men det är en annan historia).
Inger började med följande startelva;
Jacko i mål. Backar, Terese (gedigen arbetinsats)Saltin och Sassa i mitten och Marie till vänster. Ni ser, det var inte en helt vanlig uppställning. På mittfältet var det Sofie till höger,
i mitten Empi, Maria och Alba. Till höger Viktoria.
Ensam på topp huserade Emelie.
På bänken startade Angelica P, Sanna och Elin.

Vi startade matchen optimistiskt. Inställningen hos de våra var bra. Inga hängande huvuden, skönt att se.
Stundtals småtrevligt spel och när vi får en frispark i 10' ,slår Maria en fin lyra in på mål där Emelie mycket påpassligt och "strikeraktigt" stöter in 0-1 på halvvolley!0-1(10)
Sedan böljar spelet. Sollentuna har några ganska stora och snabba spelare i mitten men dessa trevare till målförsök tas om hand av Saltin och Sassa.
Efter 20' frestar Emelie SDFF's målvakt åter med ett bra skott. Den första halvtimmen är det klart bra spel av oss och ledningen känns rättvis.

Tyvärr drabbas vi en otur i den 25'.
Maria kommer snett i en närkamp och vrider till foten ordentligt. Troligen en kraftig stukning.
Jag lider med henne. Hon har förföljts av skador hela året.
Hoppas att denna skada är lindrig och att du snart är tillbaka på banan Maria!

I den 30' anfaller SDFF på vänsterkanten, ett lågt inlägg mot mål slås, bollen studsar på en av våra backar, tillbaka på anfallaren ,in mot mål igen, tar på en av våra backar, studsar åter mot en av deras anfallare och förbi en maktlös Jacko i knapp styrfart. 1-1(30)
Ett riktigt skitmål om ni frågar mig. Men...dessa räknas också.
Fem minuter senare visar Sofie upp sig. Efter en bra aktion på sin kant fixar hon ett bra läge men den leder tyvärr bara till hörna.
Ytterligare fem minuter senare är det SDFF som har en farlig frispark. Jacko gör en bra räddning. Hon var för övrigt säker hela matchen med mycket bra utrusningar som främsta kännetecken.
Det märktes att vi var trötta mot slutet av halvleken. Vi orkar inte fullfölja våra löpningar och låter SDFF föra matchen.
1-1 i halvtid får anses som ganska rättvist.

Sollentuna är mer taggade i början av andra.
De skapar några halvfarliga chanser som leder till hörnor. Det slås en del mycket farliga och bra hörnor från dem men resultatet står sig.
Vårt passningspel är stundtals ganska stressat och inte så precist.
I den 68' får så Sollentuna ännu en hörna från höger. Bollen slås perfekt mot bortre stolpen där en SDFF'are dyker upp och sätter till pannan. 2-1 och jag måste tyvärr medge att det var ett klassmål. Vår dåliga markering gjorde det inte bättre. 2-1(68)

Mycket av halvleken består av ställningskrig. Deras anfallsförsök består av instick mot mitten där de försöker att sprinta ifrån våra mittbackar. Tyvärr, för dem, är det kanske inte det lättaste att springa ifrån Sassa och med Saltin brevid sig avstyrs dessa försök oftast enkelt.
41' drar en av "Sollentunisterna" på en riktig rökare från höger som Jacko slänger sig på och räddar till hörna.
I matchens sista ordinarie minut slår motståndarna en stickare mellan mitt och ytterback som de får en bra chans på. Men som vanligt räddar Jacko igen.

När den utmärkta domaren för dagen, Laura Rapp blåser för full tid, känns det som vi inte hann fullfölja. Hemmalaget äger första halvan av andra men vi tar över den sista även om vi inte lyckas skapa farligheter. Tyvärr är vårt passningspel stundtals undermåligt och allt för slarvigt.

Det som gladde mest var inställningen. Inga gamnackar så långt ögat kunde nå.

På Tisdag tar vi emot Bollstanäs på Svanis och jag hoppas verkligen att vi får igång målfabrikationen.