lördag 30 augusti 2008

Skå IK-FC Djurholms United 3-0 Div 3A

Nu var det upp till bevis. Skå vill ju gärna placera sig så högt i tabellen som möjligt och eftersom de fortfarande är obesegrade på hösten (om man bortser från Bele-kampen som ju gick på våren) så hägrar andraplatsen fortfarande.

Pga sjukdomar och skador hade AB Sven & Inger Fotboll AB tagit ut följande lag till dagens match mot serietvåan från "Djyyrsholm".

Christina i mål.

Backar från höger, Lisa, Pernilla, Lowa och Nina.

Mittfältet. Caro till vänster Camilla (kapten) och Mickis i mitten och Jessica till vänster.

På topp Sandra och Alice.

På bänken började dagens debutanter.

Helen och Nina från F-93.

Grattis. Ni är väl värda chansen.

Matchen började bra med en Skå-hörna redan i den tredje. Den blev resultatlös.

Djursholm kontrade med en egen hörna två minuter senare och på den fick Christina göra en bra fotparad på. På det hela kändes gästernas hörnor mycket farligare än Skås. Det gällde hela matchen.

Skås annars så säkra försvar började förvirrat och det såg faktist nervöst ut. Mycket felpass och panikrensningar.

17' varnas FCD #12 för ruff på Lowa. Skå får frispark men den slarvas bort. Istället är det gästerna som anfaller på vänsterkanten. Ingen lyckas rensa bort lädret och en av deras anfallare duffar bollen i styrfart....... i Christinas vänstra stolpe! Där var det nära, puh.

Vi på VIP-läktaren håller andan.

Tre minuter senare tar sig Alice snyggt förbi sin försvarare med en elegant chip när hon blir fälld, nästan vid FCD's högra hörnflagga.

Mickis stegar ut och slår en perfekt lyra som troligen touchar Sandra för att sedan tryckas in av Pernilla! 1-0 (20)

Ett visst palaver uppstår när gästernas # 18 ligger skadad i Skås straffområde några minuter senare. Till slut slår Pernilla ut bollen men gästernas fattar först inte gesten utan vill anfalla..

26' anfaller FCD på sin vänsterkant och ett fint, pressat inlägg slås in mot Skå-målet. Christina kommer ut men missbedömer bollbanan och den seglar över henne. En anfallare får visserligen bollen på fötterna men blir totalt överraskad varpå skottet blir mest en fis, som enkelt plockas upp av Christina.

Resten av halvleken ägs totalt av Skå.

36' kommer debutanterna in. Helen och Nina in. Alice och Caro ut. Det ser lite nervöst ut först men sin vana trogen drar Helen snart på kanonen ,efter tre minuter. Ett bra skott som räddas av målvakten.

Med fyra kvar av första ,får Jessica bollen på vänsterkanten. Hon hittar Sandra i mitten av straffområdet som upptäcker en framrusande försvarare. Rutinerat drar hon en höger utsida och backen går på den och drar omkull Sandra. Domaren blåser och pekar på straffpunkten!

Pernilla släntrar fram. Placerar bollen på punkten. Backar .........

och klämmer upp bollen i målvaktens vänstar kryss! 2-0 (41)

Det blir också halvtidsresultatet.

Redan efter två minuter får gästerna ett gyllene tillfälle att reducera. Lowa går nämligen hårt åt deras vänsterbreddare och frisparken är precis utanför Skås straffområde,till vänster. Tyvärr (för FCD) fastnar skottet i muren.

"Lill-Nina" visar framfötterna fem minuter senare när hon offrar sig i kamp med målvakten. Tyvärr lyckas en back hinna upp bollen före mållinjen.

13' får vi se ett grannt Skå-anfall. Jessica vinner bollen, spelar fram till en löpande "Lill-Nina" (det är mitt eget smeknamn, bara så ni vet)som vi sin tur vinklar ut bollen till Helen som får bollen i ett bra läge till höger i boxen. Skottet blir tyvärr inte av normal Helen-klass, för då hade det ringt.

FCD fortsätter med sina farliga hörnor. De har också ett par farliga skott.

Vårt försvar har nu börjat uppnå normal Skå-standard så de flesta anfallen styrs undan hyggligt enkelt. Gästerna äter sig dock mer och mer in i matchen. Ett mål nu och det kan bli giftigt.

Med kvarten kvar så har också gästerna en frispark i Skås överliggare! Puh!

Det är då som agnarna sållar från vetet. Vår trygge kapten, Camilla får bollen mitt på gästernas planhalva. Hon vänder bort sin motståndare och tittar upp. FCD's målvakt har klivit ganska långt ut från kassen och det upptäcker Skå-kaptenen direkt. Från cirka 35 meter! lägger hon en lobb som självaste Totti varit stolt över. Bollen seglar in i baljan och nu är matchen punkterad. 3-0(80).

Resten av matchen kontrolleras av Skå. FCD hänger lite med huvet då de förstår att seriesegern nu är borta. Vi på sidan visste inte då men vet nu att Bele samtdigt tvålat till Viksjö med 4-1 och säkrat seriesegern och en plats i tvåan.