Skå IK DJ-Sollentuna DFF 2-0 S:Erikscupen F 18

Det ska sägas på en gång. Det verkar som det blir färre och färre tjejer i vår trupp hela tiden.
Jättetråkigt men tyvärr sant. Ingen har aviserat att de ska sluta men på träningarna är vi inte särskilt många.
Till denna tidiga match. (Start 11.00) Hade Kjelle inte kunnat använda förstärkningar från varken F-93 eller F-94 då dessa hade matcher, nästan samtidigt med oss. Som det inte vore nog marigt hade Sven tagit ut Erika, Alice och Sassa till dammatchen senare på dagen, detta eftersom även han saknar vissa av sina 0rdinarie. Nu hade Kjelle "fått lov" av Farbror Sven att använda Sassa en kortare stund, så att hon skulle orka med bortamatchen mot Hässelby för damerna.
Johanna S, som själv var lite krasslig, hade lyckats att ragga upp två av de våra som inte varit på de senaste träningarna.
Mittfältet Sophia, Angelica, Lisa P och Sassa.
I anfallet Sabina och Ylwa.
På bänken började en krasslig ordinarie kapten Johanna S, Cassie, Karoline och Erica C.

Utan att vara elak så är Sollentuna ett riktigt dåligt fotbollslag. Kjelle försökte peppa upp våra tjejer men tändningen infann sig aldrig riktigt.
Skå visade dock direkt klassen. Sassa sprang ifrån sin bevakning och serverade Ylwa ett bra lä'ge efter 3' men skottet gick över.
Sen strular vi till det lite i försvaret och blir nonchiga. Sollentuna utnyttjar detta men Jacko visar klassen och räddar till hörna. Vi har bollen mest hela tiden. Sollentuna har några hyfsade spelare men inte mycket till eget spel. Deras stora # 11 har bollen mycket men hon använder sina armar som vingar vilket konfunderar våra försvarare en smula.
Dessutom spelar Sollentuna i ett snigeltempo!
15' tröttnar Sassa på detta tempo och startar ett anfall halvlångt nere på egen halva. Hon drar sin bevakare, springer ifrån nästa ,drar en tredje och avancerar mot gästernas mål. Hon kommer helt solo och ska bara lägga in den, då vätan ställer till det! Hon skjuter över!
Två minuter senare har Angelica ett hyfsat läge men även hennes skott går över.
Med tio minuter kvar, bryter Karoline ett uppspel på vår högerkant. Hon tittar upp och spelar fram bollen till Sabina som i full fart tar emot och skjuter. Sollentunas målvakt får upp händerna och räddar. Sabina tar returen och forcerar in den till 1-0(35)
Bara för att vara på den säkra sidan slår Cassie in bollen en gång till. Det målet behövdes. Vi hade vaggats in i Sollentunas snigeltempo och slog nästan rekord i felpassningar. Ingen skärpa över huvud taget.
I första halvleks sista minut slår Lisa P en fin frispark in mot deras straffpunkt där Erica C dyker upp och sätter bredsidan till. Sollentunas målvakt räddar med en fotparad och Ylwa dyker på returen. Tyvärr går hennes skott över.
1-0 i halvtid känns ungefär 5 mål för lite, för oss alltså.

Vi fortsätter direkt med övertag i andra. Sophia slår ett bra inlägg som Ylwa tyvärr bränner över. Yvå minuter senare spelar Angelica fint fram en macka till Sabina, som tyvärr får skottet utanför.
Vi har nu lite bättre skärpa i passningarna och spelet ser bättre ut. Sollentuna börjar nu också att gå på knäna.
I 15' sparkar Jacko ut bollen. Sabina tar meot, vänder bort sin motståndare och slår en perfekt bollen mellan mitt och ytterback. Ylwa har forcerat fram och slår den behärskat i målvaktens gavel till 2-0(60)
Efter detta har vi gott om chanser. Lisa P Har ett bra avslut som räddas på mållinjen.
Saltin, som kom in på slutet, har en frispark strax över. Erica C gör en bra räd på kanten som räddas av gästernas målis på mållinjen.
I matchens sista minut gör så gästernas #12 en farlig räd på vänsterkanten. Hon drar två av våra backar men har skrämts av Jackos storspel , så fri med henne missar hon målet.
Nej den här matchen glömmer vi snarast. Inte segern alltså men spelet.
På Tisdag är det match borta mot Waxholm och då j.....r!