torsdag 14 augusti 2008

Huddinge IF-Skå IK DJ 6-0 S:t Erikscupen F18

Strax efter ankomsten till Huddinges hemmaplan Källbrinks IP med en fin-fin konstgräsmatta ,stöter jag ihop med domaren och hälsar, varpå han undrar om våra tröjfärger för dagen är svarta! Då tändes lampan på Lönnroths övervåning och ett desperat rop till Kjelle lät ungefär som "SMS låna"reklamen.

" Kjelle! Har vi med oss reservställen!"

Det hade vi naturligtvis inte men justa Huddingeledare lät oss låna vackra blåa västar.

Då vi inte har tillräckligt med tjejer för som kan delta i varken träningar eller matcher hade lyckats "ta hem" Helen M från -93 för dagen. Mycket glädjande.

Kjelle hade också lånat tre kämpar från F 94.

Orsaken till spelarbristen är olika. Sjukdomar, allmän slöhet, ointresse samt skador.

Kjelle presenterade följande startelva.
Jacko förstås.
Från vänster, Marie, Viktoria, Johanna S (kapten) samt Elin.
Mittfältet, Sassa, Angelica, Helen och Lisa P.
I anfallet flankerades Alice av den alltid alerte Julia från F-94

På bänken hade vi Sanna, Trixie, Terese (välkommen åter) samt Amanda och Fanny från F-94.

Matchen började på sämsta sätt. Redan efter 2 minuter tappar vi bollen mitt på egen planhalva. Huddinge sticker in bollen mot vårt mål där deras # 7 sticker ifrån våra backar och lägger in 1-0 bakom Jacko. 1-0 (2)

Usch!
Tio minuter senare är det nästan en identisk situation med den stora skillnaden att deras samma # 7 stod i offside. Hon tilläts slå in bollen och det var 2-0 (12)

Domaren, som kunde anses bra om man var av den åsikten att det inte skall blåsas i onödan! Inte för krokben, armbågar ,knuffar i ryggen eller annat som hör till amerikansk fotboll. Nu blåste han inte åt något håll så....

Bara minuten senare slår HIF in bollen mot mål från höger. Både Jacko och vårt mittförsvar tvekar men det gör inte deras nummer # 11 utan hon dyker in och skarvar in 3-0 (13)mitt framför näsan på oss!

Matchen var väl nu över!

Inte då.

Våra tjejer har varit med om värre.
I minut 15 får vi ett hyperfarligt läge, precis utanför straffområdeslinjen till vänster om målvakten. Helen lägger upp....tar sats och klipper in bollen mot målvaktens högra kryss.....! Det är bara det att hon redan står däroch plockar bollen som det vore fallfrukt!

Jacko visar klassen när hon räddar ett farligt skott nere vid stolproten mitt i den första halvleken. Hon gör en bra första halvlek. Plockar ner några hörnor, bra utrusningar.

Våra 94 har heller inget att skämmas för. Julia spelar första non-stop. Ständigt jagande och oroar HIF's säkra backar. Amanda kommer in till vänster på mittfältet och klarar sin uppgift med bravur.

3-0 i halvtid.

Vi stannar kvar på plan i halvtid och snackar igenom första. Några är lite deppiga, några är slitna efter det myckna matchandet. Kjelle gör några byten.

Vi börjar andra mycket bättre. Direkt efter starten har Sassa en bra chans men hennes vänster blir lite sne. Sedan böljar spelet vidare. Vi har precis som i första bollen lika mycket som HIF men kommer inte till situationer lika bra och framförallt inte lika farligt.

Terese har kommit in och hon jagar livet ur motståndarförsvaret.Med tanke på hur lite hon tränat så gör hon ett bra inhopp. Fanny -94 är också inne, hon spelar moget och bra.
I den 61' får HIF en frispark mitt på vår planhalva som Jacko gör en kalasräddning på.

72' spelade slängs en långboll in mot vårt mål på måfå. Jacko och deras anfallare rusar båda på bollen och i 50-50 situationen studsar naturligvis bollen in istället för ut! 4-0(72)
Vi hade verkligen inget flyt denna kväll!
Vi spelar ändå inte särskilt dåligt utan försöker hela tiden att spela boll. Det skall vi ta med oss. Vi spelar verkligen inte "norskt" med långa bollar på Bengt utan försöker verkligen rulla boll!

Bara fem minuter senare blir det missförstånd mellan våra backar och Jacko. Ett inlägg som vår sista utpost tror att hon kan knipa ,så försvaret låter den vara. Tyvärr hinner Jacko inte ut och så är det 5-0(77)
Sånt som händer och verkligen inget matchavgörande.

I sista minuten lyckas vi inte med en rensning och HIF-anfallen får avsluta i nästan tom kasse.6-0(89)

När domaren blåser av matchen är några hos oss verkligen deppiga. Det skall de inte vara. Vi mötte serieledarna som spelar en effektiv men kanske inte så rolig fotboll.