Skå IK DJ-Kungsängens IF 2-4 S:t Erikscupen F18

Man slutar aldrig att förvånas.
Trots allt regnande så är Svanis i ett riktigt bra skick. Det tyder på ett bra arbete från vaktisar och en god grundkondition av planen.

Jag skrev om att vissa av damerna slarvat med sommarträningen. Det gäller ännu mer vissa av våra juniorer. Några har knappt tränat varken före Gothia eller nu före seriestarten. Och sånt märks! Om man kommer flåsande till kanten efter en kvart och är mer eller mindre döende av trötthet så borde man ju fatta vinken eller hur...?

Den här matchen mot Kungsängen har det gått många turer om. Först ville våra gäster byta och då hade vi svårigheter att hitta tider. Sen när vi hade hittat en tid så ville de inte byta längre. Så nu var det dags.

Kjelle hade följande startuppställning.
Jacko i mål. Från höger, Lisa D, Viktoria, Johanna S (kapten) och Elin.
Mittfältet från höger; Lisa P Angelica, Nina F-93 samt Sassa.
I anfallet Ylwa och Alice.
På bänken Sanna, Cassandra, Marie, Caroline F-93, samt vårt nytillskott från USA, Karoline B.

Vi började lite trevande men efter 10 minuter drog Ylwa till med ett bra skott som ledde till hörna. Bara minuten senare var det Alice tur att skjuta från samma läge. Tyvärr inget mål ännu.
Det var stundtals väldigt duttigt ,framför allt i vårt försvar. Omständligt och lite halvfegt spel. Ofta blev våra backar ifrånsprungna. Tyvärr visade sig vår akilleshäl ännu en gång. Vi har förtvivlat svårt att få upp bollen i banan vid våra insparkar!

I den 12' blir vi av med bollen strax utanför vårt eget straffområde och KIF's # 8 tilllåts, utan att attackeras! av någon avancera in i boxen och avsluta! 0-1 (12)

Detta duttande fortsätter tyvärr.

Den omskrivna "Akillehälen" ledde också fram till att gästernas duktige #11 springer ifrån sin back i den 25' och fri med Jacko gör hon inget misstag. 0-1(25)

I den 40' upprepas mönstret. Dutt i försvaret och motståndarna bjuds på bollen. Tur nog så har vi Jacko som åter gör en mycket bra räddning.

När den duktige domaren för dagen, han har dömt i 31 år och berättade att han dömt Skå i allsvenskan!, blåser för halvtid ska vi nog vara tacksamma att det bara står 0-2.

Vi pratar ut om plottrandet i pausen och tjejerna lovar bättring.

När de andra blåses igång märks det tydligt att vi vill mer. Vår lagkapten, Johanna S visar vägen. Hennes något loja spel ,lite slöa spel från första är som bortblåst. Mycket bra och uppoffrande spel. Efter bra elva minuter av andra kämpar Alice till sig bollen på högerkanten och ser luckan. Hon slår in bollen på mål och där Ylwa dyker upp och i kamp med gästernas målvakt trycker in reduceringen
1-2(56).Härligt!
Tyvärr skadas gästernas målvakt och utgår.

Nån minut senare visar Johanna åter prov på sitt slit. Hon fläker sig fram och räddar ett givet mål.
Nu kommer ett stim av mycket bra Skå-spel.
I 65' avancerar Sassa in i banan från sin vänsterkant och drar på ett skott från 30 meter som målvakten precis lyckas tippa över ribban till hörna.

Bara fem minuter senare är det Angelica som drar på från håll. Bollen går ner mot målvaktens högra stolprot, målvakten slänger sig, får bollen under sig men.......den går utanför!
Minuten senare är det Lisa P som har ett farligt skott precis utanför. Nu är vi väldigt nära en kvittering, tror vi.

Istället sker det som ibland sker.
Det räcker ibland med ett litet misstag.
En missad passning på mittplan och så får KIF' duktige #11 åter bollen. Hon sticker ifrån sin back och fri med Jacko placerar hon säkert in 1-3.(74)

Istället för gamnacke fortsätter tjejerna att spela boll.
Vi får prov på hur vi kan spela när alla lägger manken till. Ända nerifrån Jacko spelar vi vackert ut bollen till Lisa P på högerkanten hon slår ett perfekt inlägg till Viktoria som klappar till på volley! Bollen går med en ruggig fart....... precis över ribban!

KIF's # 11 visar åter sin klass när hon till vänster i straffområdet ,med ryggen mot mål ,tar emot den ,vänder och skjuter sitt tredje och gästernas fjärde mål. 1-4(80)

Lisa P visar att hennes krut är torrt. Tre minuter senare sprintar hon in i straffområdet från höger och lobbskjuter bollen, otagbart över målvakten till 2-4(83)

Vi gör en riktigt bra andra halvlek. Tyvärr får vi inte den utdelning som vi skulle behövt. Sett över hela matchen var Jacko bäst. Hon är alltid säker. Nina från -93 gjorde en bra match även om det ibland märktes att hon inte riktigt har fysiken när det blir lite tuffare, Saltin var mycket bra i andra. Hela vårt mittfält var bra i andra. Både Ylwa och Alice har sina stunder även om orken inte är den bästa hos Ylwa eller.....

Bristerna från första rättades till. Det är bara det faktum att om träningsnärvaron vore högre, och ibland lite mer seriös, så skulle vi varit ännu mycket bättre!