Sommar och semester gör mycket gott. Det käkas grillat och ett och ett annat glas vin eller dylikt slinker ner. Kanske också en glass.

Tyvärr märktes detta under denna match. De våra var märkligt sega och tungsprungna. Våra värdar, som leder serien, sprang ifrån oss gång efter annan.

Backlinjen från vänster; Nina, Lowa, Bella och Sara J.

Mittfältet Emelie, Caroline, Angelica och Terese.

I anfallet kamperade Sandra ihop med en come-backande Maria. (Välkommen åter!)

På bänken Sofie samt från DJ Elin och Viktoria.

ÅBK satte tryck på oss direkt från början. Redan i den andra minuten fick Jacko freda sitt mål med hörna som följd. På den följande insparken visade vi svårigheter att ta upp bollen högt på plan och lite nonchalans från vårt försvar ställde till det.

En halvtimme in i matchen fick för kvällen vår kanske bäste, Jacko åter visa klassen. ÅBK's # 11 springer ifrån sin bevakning på vänsterkanten men skottet styrs ut till hörna. Efter denna hörna, som blir resultatlös är det vi som bjuder på ytterligare en chans då vi åter har svårigheter att få upp bollen i högt i banan.

I matchminut 40 kan inte ens Jacko freda sig. En snabb rusch på vänsterkanten igen av deras # 11 en passning snett inåt bakåt, två av våra försvarare missar bollen men det gör inte deras anfallare som bredsidar in 1-0(40)

Bra fyra minuter senare är det deras #17 som springer igenom vårt mittförsvar och klipper in 2-0(44). Detta blir halvtidsresultatet.

Utan att ha besökt omklädningsrummet så märksr det att Farbror Sven har höjt rösten en smula i pausen. De våra är mer taggade och sätter press på ÅBK's försök till uppspel. Maria stressar deras mittback så att hon slänger ifrån sig bollen mot sin egen målvakt. Hon slår ihop med Maria och det är mycket nära en reducering.

Minuten senare spelar Bella och Maria sig fram till ännu en chans men Marias skott går tyvärr över. Nu följde några loja minuter. Vårt försvarspel är lite slött och nonchalant men lyckligtvis lyckas inte ÅBK utnyttja detta.

10 minuter in i halvleken rensar Lowa föredömligt ett läge som troligen resulterat i ett mål. Även Bella , som tillsammans med Jacko var bäst hos oss, gör några viktiga ingripanden. Det märkliga är att det ofta blev väldigt farligt vid våra insparkar!

I den 62 sker detta igen. ÅBK's duktige # 17 får bollen till skänks och drar till direkt. Otagbart ribba och in! 3-0(62), rullgardin ner!

Bara för att statuera sin överlägsenhet har våra värdar ett rungande ribbskott bara fem minuter senare.

Resterande 25 böljar spelet fram och tillbaka utan att något anmärkningsbart sker. ÅBK för spelet mest och spelar enkelt och lite småtrevligt. Vi har våra goda stunder men räcker liksom inte till riktigt, det märks som sagt att vissa inte "toppat formen" under semestern. Vi får hoppas att de kommer i kapp!

Om någon timme åker IK till Gotland för en drabbning med Klintehamns IK och då är höstsäsongen igång även i division 3