onsdag 20 augusti 2008

Skå IK DFF-Bollstanäs BK 2-1 Div 4A

Det här var en match som på förhand bara måsta vinnas. Bollstanäs, som ligger sist, vill undvika nedflyttning till femman och kämpar med näbbar och klor. Utan att känna till de olika spelarna, misstänker jag att det var bättre motstånd än då vi slog dem senast (3-0)

Även fotbollsfirman Sven & Inger vill undvika att bli indragna i nedflyttningsdramatiken och hade därför gjort en liten toppning.

Därför kom laget att bestå av följande;

Jacko i mål.
En fyrbackslinje med mycket rutin. Jessica till vänster. Lisa och Sara J i mitten samt Bella till höger. Mittfältet från vänster. Sassa, Helen M, Empi och Sofie.
På topp Sandra tillsammans med målskytten mot Sollentuna, Emelie G.
På bänken startade Sabina, Lisa P, Jessica W -93 samt Terese E.

Redan i första minuten visade BSK att de inte var ofarliga. Efter lite lojt försvarspel var en BSK'are framme och oroade Jacko.
Skå stack upp till motattack direkt och Sandra visade sin farlighet genom att kämpa fram ett skott mot deras mål.

4' bryter Sassa in i straffområdet från sin vänsterkant och avlossar bössan men skottet går över.
8' fick Skå en hörna som sånär resulterade i ett ledningsmål.

Sandra visade mycket pondus i denna match. Hon började i 10' med att , helt juste, "köra över" motståndarnas #4, så att hon låg kvar en stund.
Gästernas taktik är lätt att genomskåda. Instick bakom eller mellan våra mittbackar. Ofta reder Lisa & Co ut dessa trevare ganska enkelt men det är hela tiden på gränsen.

I 20' får BSK' s # 12 bollen ,mitt på vår planhalva, till vänster. Hon sätter upp högsta fart, drar först Bella med en två-fotare. Sara ger understöd men blir fintad hon också varefter # 12 skjuter ett flackt skruvat skott som Jacko är på, men den är alldeles för svår att hålla och så är det tyvärr 0-1(20). Vilket öken!

Dryga tio minuter senare får Skå ett bra kvitteringsläge då domaren dömer för att målvakten har plockar upp bollen med händerna, utanför straffområdet. Det så märkligt ut, men domaren dömer! Tyvärr kan inte den bjudningen utnyttjas.

1 35' gör Empi ett fint nummer. Hon bryter in från högerkanten och slår ett inlägg. Sandra fläker sig och får ett smalben på bollen som studsar.på BSK-keepern och......upp i ribban!

På den följande hörnan skjuter Empi strax över ribban.

Med fem minuter kvar slår Helen en fin stickare till Sassa som sprintar som värsta Bolt men även gästernas målvakt har en bra start och hon kommer ut snabbt och hinner precis täcka skottet.
0-1 i halvtid.
Inte särskilt rättvist men bevis på en viss ineffektivitet.

Efter bara nio minuter kommer kvitteringen.
Lisa bryter ett uppspel och passar ut till Bella som tittar upp och ser att Sandra kommer ångandes i mitten. Sandra får bollen , kämpar sig förbi två motståndare, drar en till. Nu börjar mjölksyran kännas. Från ungefär 25 meter drar hon iväg ett skott som ställer BSK-målisen helt. Bollen skruvar sig in gästernas vänstra gavel! 1-1(54)
Rättvisa har skipats på Svanängen!

Minuten senare ,manglar Sandra en motståndare igen. Gissa vem? Jo då #4. Hon ligger kvar ännu längre denna gång.

22' Kommer en BSK-anfallare helt fri efter en frispelning till höger. Jacko rusar ut, totalt orädd, och gör en kanonräddning på skottet! Hon var helt felfri dena kväll och har visat en fin form på sistone.

25' har Skå inkast halvvägs in på gästernas planhalva. Bella kastar till Sassa, som lägger bak bollen till Helen som klappar till direkt!
Från ca 30 meter seglar bollen , efter en studs, in i samma gavel som Sandras och helt plötsligt har Skå vänt på tillställningen!2-1(70)

76' har Sabina en bra chans när hon slitit sig loss på högerkanten men målvakten hinner precis ut och räddar.

BSK kontrar direkt och Jacko får åter chansen att visa upp sina färdigheter.

I nästa anfall mejar Sandra en motståndare igen. Rätt gissat BSK's # 4! Vilket mod den flickan måste ha. Alla andra skulle ha flytt för länge sen.
Den här segern satt långt inne. Allt för långt. Hade Skå kunnat näta tidigare i matchen hade det säkert dragit iväg. Det var i allafall helt rättvist oavsett vilket lag man håller på.