fredag 6 februari 2009

Segrare av Färingsö Träboll 2009............SKÅ IK Dam!!!!









































Bättre sent än aldrig!
Den klyschan brukar man ju få höra när någon har sölat. Anledningen till denna sena men mycket välförtjänta gratulation får väl skyllar på en rad faktorer.
Det världsomspännade instabila ekonomiska läget, oron i mellanöstern.
Ja, ni fattar själva, jag har haft att stå i!
Turneringsgeneralissan, Sara Adamek, hade med viss hjälp samlat ihop sina styrkor och på Fredagen började det hela. Herrar B1 & B2, division 6 0ch 7.
Våra damer bemannade kiosken och vissa av oss agerade turneringsvärdar. Alla skötte sig utmärkt, som vanligt.

Under natten till Lördag spelade våra Skå IK Flickor -94. Tyvärr var motståndet av högsta kaliber.
Tjejerna började spelet på bästa sätt genom att spela oavgjort , 1-1,mot slutsegrarna IF Brommapojkarna, men sedan var det stolpe ut istället för tvärtom.

På Lördagsmorgonen körde jag Sassa och Christina till samlingen i vårt gamla kära omklädningsrum på Svanis. Då var klockan 06.30!

Ledarteamet bestående av Svennis Wallman, Thomas Hjelte samt Inger Karlsson-Brolin hade tagit ut följande lag;
Christina Edevärn i mål(stackars Jacobina låg hemma nerbäddad i influensa), Lowa Backstad, Maria Wallman, Sassa Lönnroth, Nina Gustavsson, Maja Strandberg, Jossan Stålhammar, Pernilla Vallbo, lagkapten Sara Adamek, Alice Johansson, Jessica Forström, Melina Lind-Mayer, Jessica Vikström, Helen Mattsson, Nina Welchermill och Lisa Peterson.

Skå IK Dam-Sollentuna United 3-0 WO
Laget samlades, intog Allhallen, och fick reda på att Sollentuna United (division 4)inte hade dykt upp! Snopet!
Det visade sig att ledningen för Sollentuna-gänget hade haft så många avhopp att man inte "vågade" åka till vår turnering! Att man dessutom endast meddelade sitt avhopp via ett mail, skickat mitt på Fredagen, var ju under all kritik.
Så turneringen började med 20 minuters uppvärmning samt en seger med 3-0 på WO. Lite trist men inget att ödsla krafter på.

Skogås/Trångsunds FF- Skå IK Dam 1-2
Tjugo minuter efter åtta var det så dags för premiärmatchen. För motståndet stod Skogås-Trångsund FF. Ett stabilt division fyra 4-lag.
Inledningen blev lite nervig, som det brukar bli i premiärer, men sedan ordnade det upp sig. Genom två vackra strutar av Helen Mattsson och Sara Adamek och ett stabilt försvarsspel samt Christina Edevärn i kassen som en sista utpost vann Skå matchen.
Matchen lirare blev Sara Adamek.

Vaksala SK-Skå IK Dam 1-1
Timmen senare skulle det upp till bevis. Vi hade fått gäster från Uppsala-trakten. Vaksala SK, som också spelar i division 3 skulle inte bli något tilltugg. Det visste alla.
Matchen blev precis så jämn som det befarades. Skå lyckades än en gång rida ut stormen och precis som i första matchen spelade målvakt och försvaret stabilt. Sara A visade åter att gammal är äldst och nätade för andra matchen i rad!
Enda smolken i bägaren var att Sassa Lönnroth kände av en gammal skada och tvingades bryta turneringen.

Rönninge/Salem Fotboll-Skå IK Dam 0-4
Eftersom Vaksala spelat stabilt och vunnit sin sista gruppspelsmatch före vår sista gruppspels dito, var Skå-damerna tvugna att vinna med minst 4-0 för att säkra gruppsegern. Motståndarna Rönninge-Salem ett lag i didvision 5 skulle förstås inte bjuda på något frivilligt.
Vad tror att dessa makalösa tjejer gör? Vinner naturligtvis med dessa siffror.
Målskyttar var, Maria Wallman, Nina Welchermill samt sist men inte minst Sara A som med 2 baljor nu börjat få upp ångan ordentligt.
Matchens lirare blev Lowa Backstad.

Därmed vann Skå gruppen och det var dobbarna i taket. Motståndarna skulle utses under Söndagens gruppspel. Vaksala SK hamnade på samma poäng som oss men hade ett mål mer insläppt. Ibland är det tufft. De åkte hem och kampen om bästa tvåan till semifinalen skulle bli något ändrad. Mer om detta senare.

På Lördageftermiddagen var det dags för herrar. Bl.a ett spännade division 4-derby mellan rivalerna Ekerö IK och Skå IK. Efter en kamp på liv och död reste sig Skå ur röken och hade segrat med 1-2! Kanske en försmak av serien? Vem vet?

Natten till Söndag förgylldes av bl.a våra lovande Skå IK flickor -95.
Efter två uddamålssegrar mot Vallentuna och Järfälla blev det tyvärr uddamålstorskar mot BP och Bele-Barkarby. Det blev i allafall en andraplats i en stenhård flickgrupp endast en pinne bakom gruppsegraren Bele-Barkarby FF. En klart godkänd insats.

Så blev det Söndag och de två övriga grupperna i damturneringen skulle avgöras.
I grupp 2 gick IK Frej fram som en slåttermaskin och tappade endast en pinne mot division 2 gästerna från Bele-Barkarby FF!

I grupp 3 överraskade Åkersberga BK samtliga inklusive Hammarby DFF och vann gruppen.
Vaksala SK blev bästa tvåa men då de hade åkt hem fick Hammarby DFF den ena semifinalplatsen och skulle ställas mot IK Frej.
Skå skulle få möta blivande seriemotståndarna från Åkersberga. Spännande!

Efter herrarnas B-semifinaler var det dags för,

Damsemifinal 1.
Skå IK Dam-Åkersberga BK. 2-1!
Smaka på den.....mmmmm smakar smaskens!
Matchen blev lika hård som "experterna" trott. Vårt försvar och Christinas tappra målvaktspel gjorde sitt. Helen Mattsson och .....Sara Adamek förståss, gjorde våra mål. Två härliga strutar, och segern, knapp men rättvis skrevs till 2-1!
Segerjublet hördes ända till Bromma där undertecknad satt och bet på naglarna i väntan på information.
Semifinal 2,
vanns av Hammarby DFF som slog IK Frej med 2-0.
I tredjeprismatchen visade IK Frej att de har en god form för tillfället. Segern mot Åkersberga BK skrevs till hela 5-0!

I herrturneringen tog Ekerö IK revansch på Skå IK i semifinalen och vann med 1-0.
Finalen senare vann de välförtjänt mot Srbija FF med 4-2. Grattis!

Damfinal
Skå IK Dam-Hammarby DFF 2-1
16.20 lokal Ekerötid var det dags.
Skulle Skå IK Dam anno 2009, göra den historiska bedriften och segra i Färingsö Träboll?Turneringen som spelades för 15 gången , under antiken kallad för Folksambollen, har visserligen vunnits av Skå-damer tidigare men det var på dinosauriernas tid ( Förlåt Eva-Lotta & c0) så det var liksom dags nu! Än mer historiskt och kanske en fingervisning om framtiden är ju det att segrarna skulle bli de första som vann den nu riktigt lokalförankrade turneringen.
Jag passar på att riktar ett stort tack till turneringens nya huvudsponsorer och riddare,
Färingsö Trä!

Våra Skå-amazoner hade vässat tänderna och var redo för strid. Hammarby DFF's blandning av ungt och mer antikt åker ingenstans utan att göra det för seger. Det var med andra ord upplagt för en lång skoningslös, blodig kamp.
Vinnarna skulle få ära, berömmelse, en vacker buckla samt segercheck på 6000:- bagis. Förloraren skulle fördrivas ut från arenan till äggkastning och folkets skränande.
Nåja. Ni som brukar läsa det här, vet att jag ibland skarvar.
Matchen blev jämn. Mycket jämn. Christina storspelade i målet. Vårt försvar storspelade. Vårt anfall storspelade. Svennis & co i båset stor-coachade. Målskyttar för Skå blev Pernilla Vallbo och Sara Adamek. Sara blev f.ö skytteligasegrare på 6 fullträffar! På 5 matcher!
Fan, tanten kan fortfarande, men det kom ju inte som nån överraskning.
Pantern Christina Edevärn utsågs till turneringens och finalens bästa spelare. Sträck på dig. Vi är mycket stolta över dig!
Jag är mycket stolt över Skå IK Dam över huvudtaget!
Man är ju bara en liten pusselbit i det hela men jag är jäv---ligt stolt för att tillhöra det här gänget.

Nu i helgen tar vi färjan över till Norsborg för vårens sista inomhusturnering NFF-cupen.
Svennis & Co åker över med en trupp bestående av Jacko, Angelica P, Helen, Jessica F, Jossan Hagdal, Lowa, Maja, Maria, Nina W, Sabina, Sandra M och kapten Sara.
Jag säger bara lycka till och glöm inte er lokale bloggare!








































1 kommentar:

Anonym sa...

MVG! :D