söndag 8 februari 2009

En ny fjäder i damhatten. Seger i NFF Cup 2009!



GRATTIS!

Nu vet jag inte riktigt vad tjejerna har käkat på sista tiden! Jag misstänker dock att Svennis och Hjelte matat dom med en blandning av huggorm, sprängsten och några skedar jävlar anamma!
Att vi vann förra helgen, har väl inte undgått någon.
Det ska var min mamma då men hon bryr sig inte om fotboll.
Men om sanningen ska fram var den segern en viss toppning av laget. 16 spelare som var jävligt sugna på att visa för orten hur duktiga de var. Nu skulle ju grannar och kompisar komma och kolla. Snacka om bra motivationshöjare, så vida man pallar trycket.
Till NFF Cupen hade Svennis & Hjelte sparat 6 spelare från förra helgen. Man hade tagit in fem nya. Bl.a byttes "Träbollens" bästa spelare ut, Christina ut och Jacko togs in.
Hua! Hur skulle det här gå?

Samling vid kommunhuset, färjan över och första start 13.40. Motståndare, de alltid sympatiska systrarna från Söders höjder, Reymersholms IK.
RIK har tydligen knytit till sig några bra nyförvärv. Man har av tradition ett spel som passar hyggligt för inomhusfotboll.
Hur vårt nykomponerade lag skulle fungera, visste inte vår tränarduo, men de skulle snart bli varse.

Reymersholms IK-Skå IK 5-0
När slutsignalen ljöd och röken lagt sig hade RIK slagit oss med 5-0! Fattar ni! 5-0! När vår lagkapten ringde mig för att ge ett referat så var det en något stukad Sara som sa;
- Det funkade inte! Vi stod mest i spelskugga och ingen vågade ta för sig. Det var riktigt konstigt!

Vi analyserade så gott vi kunde och kom överens om att det säkert skulle bli skärpning.
Norsborgs FF-Skå IK 0-1
Under de två timmar som flöt mellan den första matchen till drabbningen mot arrangörerna Norsborgs FF matades säkert våra tjejer med den bästa medicinen en idrottare kan få. Självförtroende!
När Nina W redan efter ca 30 sekunder nästan snubblar in bollen så är det bara en fingervisning. Skå är helt överlägsna och det är inte frågan om utan när målen skulle trilla in. När Angelica P i den 13 minuten gör 1-0 så blir det faktist matchavgörande. Segern är helt odiskutabel.

Tungelsta IF-Skå IK 0-2
Efter ytterligare två timmars vila med intag av nyttig kost och mycket raketbränsle var det dags för Tungelsta IF. Villkoren var klara. Seger var lika med semifinal, torsk så var det charter med MS Freja till Ekerö.
Det blev liksom aldrig nåt snack! När Sabina redan i den andra minuten sätter 1-0 efter Jessicas föredömlig gnetande framför Tungesta-målet, fanns det bar ett lag på plan.
I slutminuterna börjar tränarna le så där, ni vet, "vad var det vi visste"
3 mot 2. Precis som det nötts på träningarna. Sandra drar på sig backarna och släpper ut på kanten där Angelica dyker upp som på beställning. 2-0 och det har gått punka i Tungelstas ork.

Det är klart för semifinal.

Hässelby SK FF-Skå IK 1-2
I semifinalen blev det Hässelby SK FF. Dom hade öppnat ganska agressivt i alla sina matcher dittills. Mot Skå blev det stopp. När Maria sätter 1-0 redan i första minuten på en riktig smörpass börjar mungiporna i Skålägret att skruva sig uppåt. Inte ens när HSK kvitterar till 1-1, bara någon minut senare blir det oro. När Sabina klämmer in 2-1 känns det som ett segermål, och det blir det också.

Reymersholms IK-Skå IK 0-2 e.str (0-0)
Reymers som blev finalklara efter en oväntat hård semi mot Vendelsö, seger med 2-1, hade so far krossat allt. 17-0 i målskillnad! Imponerande! Men, som en gammal simledare en gång sa;
- Ända in i kaklet!
Det är aldrig slut förrän slutsignalen har gått. Om nu RIK trodde att de vunnit på förhand så var detta helt fel. Skå står emot med ett bra försvarspel och en Jacko i kanonslag. RIK för matchen i början men efter hand tar Skå över och mot slutet är det faktiskt Skå som ligger närmast segern.
Efter 25 minuter och full tid står det fortfarande 0-0. Straffdags.
Något panikartat börjar synas i ögonen på Reymersspelarna. Ska Jacko spöka?
Den första RIK-spelaren kliver fram, slår en hård boll........och Jacko räddar! Domaren tycker dock att Jacko tjyvat och straffen går om!Samma sak vevas om och om. Straff, räddning från Jacko och omstraff. När Jacko räddar för fjärde gången kan inte ens den mest nitiska domaren längre finna fem fel.
Istället kliver Maria fram och helt enkelt trycker in bollen upp i nättaket! Enkelt! 1-0!
En grön stackare(RIK-spelare) går fram till bollen med skälvande ben och skjuter en riktigt bra straff, som Jacko naturligtvis motar.
När Skå egen spelevink, Lowa, går fram så är det dag för ett avgörande. Hon gör inget misstag och segern är i hamn!2-0! Att Jacko utses till matchens lirare är det väl ingen som har nåt emot.
En imponerande seger! Verkligen. Sug på karamellen ett tag, inomhussäsongen som ju började lite knackigt har slutförts på ett strålande sätt. Efter vår första turnering, Hummel-cupen, var det en vänlig läsare som uppmanade oss till en skärpning, hoppas att denne "expert" är nöjd nu!

Inomhussäsongen är därmed slut och redan på Tisdag är det utomhuspremiär mot Tullinge TP på Brantbrinks IP's fina konstgräsplan. Sedan är våren förgylld med träning och tävlingsmatcher varje helg till träningslägret. Härligt.

Visste ni förresten vad föräldrar skrämmer sina barn med på Södermalm.
- Om ni inte är snälla så får ni slå straffar på Jacko!
Bara så ni vet,
vi hörs.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha!! Ännu en artikel i världsklass :D