söndag 22 februari 2009

Skå IK-Enskede IK 2-4 Victoria Cup 2009







Årets första tävlingsmatch utomhus.
Härligt! Man riktigt känner hur vårsolens första gyllene strimmor värmer benen. Fåglarna börjar att kvittra........INTE!
Snön hade vräkt ner hela dagen och när vi anlände till Skytteholms IP var det nästan snöstorm. Men, har man stor kärlek till sin idrott så älskar man den, hur jävligt än vädret är.
Det var en något annorlunda laguppställning än den som Svennis & co hade tagit ut på Torsdagen, som nu anlände.
Avhoppen hade duggat tätt. Jossan och Melina sjuka. Sassas benhinnor som forfarande spökar. Jessica insjuknade i sista stund.
Svennis hade därför inkallat något av specialstyrkorna. Från "entragere legionaire" hade krigare som Mia Lindberg, Caro Olsson och My Börjesson inkallats!
Som vanligt på Skytteholm, är det ont om plats för uppvärmning. Det finns fyra planer, alla uppvärmda, men ingenstans att värma upp! Katastrof!
Om man inte vill pulsa i skogen i halvmeterdjup snö som denna kväll blir det till att improvisera ordentligt.
Det här måste ändras! Förvaltarna av Skytteholm måste ta hänsyn till att spelare måste värma upp, framför allt så här års när det är lätt att dra på sig skador med tanke på kyla och slitna muskler efter en hård försäsong.
Svennis & Co började i allafall med följande startelva;
"Pantern" Edevärn i buren.
Fyrbackslinjen från höger; My Börjesson, Lowa Backstad och Johanna Saltin i mitten och Empi Bimer till vänster.
"Morsan" Adamek som defensiv, Maria Wallman och Mia Lindberg som offensiva. Nina Welchermill till vänster och Sabina Spano till höger.
På topp började Helen Mattsson.
På bänken fick K(C)arolinorna Sandén och Olsson börja.
Matchen började dramatiskt.
Spelarna hälsade på varandra samt på domaren, en hårdhudad herre, troligen bördig från några ruffa hoods, han både dömde och konverserade på detta sätt.
Direkt i starten dömer han en straff till Skå!
Skämt å sido, vi hade ju en bonusstraff enligt regelverket på Victoria Cup. En straff per division.
Enskede IK i division två och Skå IK i trean = 1 straff.Enkel matte.
"Morsan Adamek tillika kapten, tar bollen och kliver lugnt och säkert fram till elvameterspunkten.
Svennis och jag hade redan spånat om var den skulle sitta. Till höger om målvakten och precis så blev det. En bombsäker straff.
Skå IK-Enskede IK 1-0 Sara Adamek (straff)
Direkt på det avspark. Vårt första anfall gick i värsta Barca-stil. Bolen gick som på ett snöre. Helen-Maria-Sara-Empi-Nina-Sabina!
Grymt, undrar om det skulle fortsätta så här. Tyvärr inte, visade det sig, det hade varit för mycket begärt.
Enskede kommer mer och mer in i matchen. Dom har ett spel mer i djupled än Skå. De visar också en tuffare spelstil. Några snabba anfallare är framme och oroar oss, framför allt från deras snabba anfallare #21 Hanna Fritzell.
Enskede visar upp ett stabilt spel även om vissa av deras spelare i mitt tycke inte är av klass. Hos Skå är det bra spel från ganska många. Det krigas ordentligt. Vi kommer dock inte till avslutningslägen utan våra anfall stannar i höjd med deras straffområde.
I minut 21 broderar EIK sig fram mitt på Skås halva och när nummer 21 Fritzell blir frispelad till vänster i Skås straffområde gör hon inget misstag. Bollen sitter säkert i Christinas bortre gavel.
1-1 (21)Fritzell
Nu tar EIK över mer och mer. Våra Karoliner (lustigt va?) kommer in och precis när bytena är avklarade får fröken Fritzell bollen, nästan på samma ställe som vid sitt första mål, bara några meter längre ut. Även nu är avslutet kliniskt och utan chans för Christina.
1-2 (24)Fritzell
Istället för gamnacke så anför Kapten Adamek sina styrkor framåt i bästa östfrontstaktik. Snön piskar i de tärda Skå-nunorna. Många smällar utdelas. När Maria brutalt trycks ner med en armbåge bakifrån av EIK's nummer 6, Caroline Malmberg (?) blir det med all rätt högljutt på vår bänk.
Maria haltar ut grinande av smärta och något vimmelkantig. Vi får visserligen frispark men hårdhudingen från Huddinge, domaren alltså, gör ingen ansats till att visa kortleken.
Skå lyckas flytta fram positionerna.
När Sara, efter lite grötande på mittplan, erövrar bollen kommer hon säkert ihåg hur hon lyckades överlista den där otroliga keepern på Torsdagsträningen. Hon tittar upp och ser att EIK's målvakt är ute på sight-seeing, långt ute från sin bur. Då lägger Sara på den där härliga, väl avvägda lobben, som från 35 meter seglar in precis under ribban! Ett mycket vackert fotbollsmål som värmde många frusna fotbollshjärtan i denna snöiga februarikväll.
2-2 (42)Sara Adamek
Detta resultat står sig i halvtid.
Andra halvlek har knappt börjat förrän vi på kanten nästan får hjärtat i halsgropen. Carro O som förtjänstfull tjänstgjort längst bak på vår högerkant letar upp bollen med sin högerkratta men domaren är snäll eller så har pipan fyllts med snö.
När vi minuten senare får en frispark och #9, Ottosson sparkar bort bollen, hittar domaren sin kortlek. Han blandar och utdelar........ett gult!
Det märks nu att EIK är något större och starkare. Framför allt är det ett faktum som stör mig. Hårt spel i all ära men just. Inte knuffar i ryggen. Där brast domaren som jag annars tyckte var bra, förutom sin verbala förmåga då, jag menar brist på!
Empi på vänsterbacken hade haft bra koll på deras högerytter, ett litet yrväder med #22(inget namn på EIK's hemsida där jag hittat de andra namnen). Med kvarten spelat av andra frispelas denne spelare och lägger även hon bollen otagbart i Christinas bortre gavel.
2-3 (60) #22
Två minuter senare varnas Mia när hon inte riktigt accepterar domarens brist på gränser.
Lowa visar sin förmåga till härliga glidtacklingar flera gånger men är nog nära gränsen när hon i den 22 tacklar omkull Fritzell i EIK.
Våra motståndare får då en frispark farligt nära vårt straffområde men denna skjuts ungefär till brandstationen på andra sidan Solnavägen!
Med kvarten kvar avgörs denna kamp. Om Saras lobb med foten var vacker så är inte EIK's sista mål inte desto mindre vackert. Nummer 3 nickar långt ute i straffområdet bollen i en vacker och otagbar båge över Christina.
2-4 (75) #3
Detta blir slutresultatet.
Skå gjorde en bra match inget snack om det. Motståndarna var dock bättre och var kliniska i sina avslut.
Deras seger var rättvis.
Det som är positivt är att kvällens lag bar lite av DFF-stämpel. Skå kan alltså bättre.
Det var många "ordinarie" som saknades även om ingen skugga faller över de som spelade här.
Jag gladdes mest åt Lowas spel. Hon var mycket bra denna kväll. Även mitt-låskollegan Saltin var bra. Empi likaså.
"Morsan" var giftig som vanligt.
Christina var chanslös på målen.
Vad jag menar är att vi kommer att bli än mycket bättre när Svennis samlar creme de la creme av eliten på öarna och Skå kommer till spel med sitt bästa material.
Nu är det en vecka kvar till bortaträningsmatch mot Huddinge. Håll ut till dess!

Inga kommentarer: