måndag 14 juli 2008

Sundsvalls DFF-Skå IK 1-1 Gothia Cup Omg. 2

Även idag bjöds det på snålblåst. Dagens plan, Kviberg 14, var tyvärr i sämre skick än gårdagens. Ojämn, full med tuvor och egentligen allmänt olämplig för fotboll.

Vi fick den allra sämst tänkbara starten.
Redan efter 2 minuter lyckades en Sundsvallsanfallare sätta pannan till på ett inlägg och sätta 1-0 bakom en chanslös Jacko.
Precis som igår började Skå denna fight i motvind. Sundsvall var det bättre laget (kanske pga vinden?) och förde spelet utan att imponera. Motståndarna upphaussade stjärna landslagstjejen Hussain gjorde inget stötte väsen av sig. Elin hade inga större problem med henne. Eller som en av de våra sa efter matchen:
-"Om hon spelar i landslaget borde kanske förbunskaptenen komma och titta på oss!"
Kaxigt men kanske sant. Vem vet? Hussain kanske inte hade sin bästa dag idag.
Tyvärr drabbades vi av en skada även i denna match. Alice och en motståndare nickade ihop utan att folket på kanten märkte särskilt mycket. Sundsvallstjejen stöp i backen men Alice spelade vidare. Det säger i och för sig mycket om unga fröken Johansson.
Efter någon minut orkade hon inte längre. En stor svullnad och en trolig hjärnskakning.

Mycket av SDFF's spel gick ut på inlägg men om inte vinden tog tag i bollen så gjorde Jacko det. Hon var mycket bra idag.
Planens skick orsakade mycket dråpligheter exempelvis frisparkar då spelarna missade bollen och träffade motståndaren istället. Totalt sett var första halvlek ganska chansfattig.
I halvtid 1-0.

Exakt som igår så blev det ombytta roller även idag. Vi spelade bättre i andra och skapade chanser. Efter 6 minuter får vi en hörna som slås av Angelica. Hon smeker bollen ganska snävt mot mål. Den seglar in mitt i mål över deras ursinniga målvakt! 1-1!En hörna direkt i mål! Underbart! Våra tjejer exploderar av glädje.
Sundsvall tar sig dock kragen och jämnar ut spelet. De är stundtals bättre men inte värre än att Jacko kan rädda oss från farligheter. Det är aldrig en välspelad historia. Spelet är lite stressat.
Förutom Jacko som var väldigt bra slet Erika bra på mitten.

Sluresultatet 1-1,får ses som ganska rättvist och innebär en spännande avslutning av gruppspelet imorgon. Detta då Triangeln och Batista också spelat 1-1.Om både vi och Sundsvall vinner hamnar alla lagen i gruppen på fyra poäng. Det är defenitivt upplagt för en riktig thriller: