onsdag 16 juli 2008

Skå IK-Batista Mineiro 1-2 Gothia Cup Omg 3.





































I de flesta turneringar kommer en "sån där match". Domaren är kass, motståndarna elaka och dumma. Vädret suger och bollen är oval. Precis så var det idag mot Batista Mineiro.

Redan före matchen fick våra ledare lite dåliga vibbar. Domaren blev helt betuttad i de "Brasilianska skönheterna". De i sin tur anspelade på hans känslor direkt. Laguppställningen lämnades inte i god tid osv.

Skå förde spelet kraftigt men slog värlsrekord i målmissar. Vi började i medvind och nedförsbacke.Kjelle började med vårt allra bästa bara för att avgöra direkt.
Brasilianskorna visade allt annat än sydamerikansk charm. De var väldigt kaxiga och stöddiga mot framför allt domaren och denne hade tyvärr inte tillräckligt med stake. De kallade våra spelare för hora och dylikt. Slag i magen tillhörde vanligheterna. Filmningar var mer regel än undantag. Av en vanlig tackling blev det alltid sydamerikansk frispark eftersom de slängde sig och grät. Mina nyvunna vänner på den Brasilianska ambassaden hade inte blivit stolta om de sett sina landsmaninnor!
Allt detta svalde domaren med hull och hår. Det verkar dock som han inte bara dömt illa för oss eftersom han övervakades av en äldre domarkollega! Denne sågs anteckna flitigt under hela matchen men vad hjälper det oss?
Hade det varit en Sanktanmatch hade vi troligen lett med tvåsiffrigt men.....det gäller ju att göra det här också!
I halvtid var det 0-0

Andra fortsatte precis som första slutade med skillnaden att hela vår bänk startade. Vårt övertag blev faktist än mer markant men inget mål. Vi försökte och motståndarna inte. Maskning. Bortsparkade bollar. Och domaren han bara kastade ömma blickar mot sina nyvunna vänner från Mineiro.
Med kvarten kvar började Kjelle coacha på allvar. Ner på trebackslinje. Mineiro kontrar och Sanna bryter klockrent med en axeltackling. Då blåser domaren plötsligt frispark! Helt vansinnigt! Det hade inte ens höjts på ögonbrynen i Mälarö mini. Vi ställer upp en mur och väntar oss en eventuell brassespark. Jo då, vi fick se kalkontåfjutt som tyvärr krånglade sig in bakom Jacko. 0-1 och tio minuter kvar!
Nu blev det lite turbulent igen men med fem minuter kvar får en brasse handen på bollen i eget straffområde.Domaren som nu verkat inse att han blivit duperad blåser straff. Vilket mod!
Det kanske inte skulle bli nåt gull-gull med brassar efter matchen!
Sassa kliver fram och placerar säkert in straffen till 1-1. Mycket rättvist. Kjelle visar krigarhjärta och går ner på två tjejer i backlinjen. Domaren visar harhjärta och visar ut en av "de charmiga sydamerikanskorna".
Vi trycker på för fulla muggar men med två minuter kvar kontrar våra motståndare och avgör matchen. 1-2. Ridå ner! Kalldusch!
Alla våra är jätteledsna och besvikna. Det är inte långt till gråten. Ledarna är mest besvikna på domaren. Vad domaren är besviken vågar jag inte gå in på här men mitt tips är att "Oei mannen, det blev nog inget!"
Efter matchen fick våra hjältinnor ta igen sig på "Campen" och de ska själva ta ut en startuppställning inför kvällens match.

Slutställningen i vår grupp:
1. Batista Mineiro 3 2 1 0 5-3 +2 7
2. Sundsvalls DFF 3 1 1 1 4-4 0 4
3.Triangelns IK 3 1 1 1 3-3 0 4
4. Skå IK 3 0 1 2 2-4 -2 1

Vi går därmed till B-slutspel och får möta Råå IF.
Det är ett lag från Helsingborg och de är i Gothia för fjärde gången. Klubben påminner mycket om vår egen. Damlag i trean samt två lag i fyran och femman. Våra motståndare ,F-92, spelar i en lokal juniorserie där de börjat bra.
I årets Gothia har de en seger och två "torskar".
Matchen går ikväll 19.45 på Kviberg 13 och vi håller förstås tummarna.

Inga kommentarer: