måndag 14 juli 2008

Skå IK-Triangelns IK 0-1 Gothia Cup Omg 1.




Planen, Kviberg 22, är i allafall i bra skick. Den är nylagd för årets turnering.

Man kunde konstatera vid en första besiktning att den lutar ganska kraftigt ner mot den ena hörnflaggan.

Det var faktist lite kallt! 17-18 grader och snålblåst! Det börjar illa. På uppvärmningen stukar Sanna foten. Lisa D går in och ersätter.

Vi hade oturen att börja i uppförsbacke samt motvind. Det låter som en bortförklaring men det är sant. Dessutom visade sig Triangeln vara ett bra lag. De för matchen markant och vi får slå ifrån oss. Halvvägs in i halvleken kontrar vi dock. En motståndarförsvarare får bollen på handen och domaren blåser straff. Angelica kliver fram och drar bollen ca en meter över marken. Målvakten har dock chansat lite och räddar! Typiskt! Det hade suttit bra med ett ledningsmål.

Mot slutet av första jämnar vi ut spelet lite och Alice och Sassa sågar sig igenom Triangeln-försvaret ett par gånger dock utan att göra mål.

0-0 i halvtid.

I andra är det vi som för spelet. Totalt ombytta roller. Det har tydligen betydelse vilket håll man spelar åt.

Vi har åtminstånde fem bra chanser. Alice är framme och oroar. Angelica har ett bra avslut. Lisa P har ett kanonskott. Problemet är att Triangel-målisen inte bara bra, hon är ruskigt bra speciellt åt ena hållet, precis där vi skjuter! Vi har bl.a ett ribbskott. Erika har ett rungande skott som deras målvakt gör en fantastisk räddning på. Hon vann matchen åt dem.

Sen händer det som ofta sker men som inte får ske.

Triangeln får sitt kanske första riktiga anfall i andra. Vår rensning blir halvdan och "fastnar" på deras ben och en av deras anfallare rundar snyggt en chanslös Jacko med sitt skott och placerar in 0-1 bortre gaveln.

Då har det gått nitton och en halv minut. Helt plötsligt är vårt övertag som bortblåst. När domaren blåser för full tid är spelarna i Triangeln överlyckliga. De våra är förstås inte lika glada.

Sett till matchen som helhet så var det inte särskilt rättvist med Triangeln-seger. Vi hade mycket bättre tempo och spelmässigt gjorde de våra en bra match.
Kjelle tyckte inte heller att våra kommande motståndare höll något särskilt hög speed. Batista Mineiro slog förresten Sundsvall med 2-1, dessutom fick Sundsvall en utvisad, troligen sin stjärna Shanga Hussain. Inte oss emot. Å andra sidan så ska vi spela vårt bästa oavsett vad motståndarna heter och gör.

Efter middagen är det dags för invigningen. Det kommer att bli fantastiskt! 50000 fotbollsungdomar från hela världen, vilken upplevelse!
Mer om detta imorgon då ska vi visa att vi kan stänga Norrlandsporten för Sundsvall!

Inga kommentarer: