tisdag 15 juli 2008

Gothia Cup 2008 Dag 3. Upp till bevis!


Avslutningsfyrverkerier Ullevi börjar att fyllas med ungdomar
Vi avslutade Måndagen med en fantastisk invigning av Gothia Cup.
Ett fullsatt Ullevi med minst 50.000 deltagare!
Ett fyrverkeri i takt med musiken. Ruskigt mäktigt! Sedan ett tifo-arrangemang där de svenska sektionerna hade försetts med gula och blå ballonger.
Många intryck och härliga minnen att ta med sig. Tillbaka till Campen och hopp i sovsäcken efter sedvanligt fniss. Hoppas att ingen drog på sig en förkylning den "goa Göteborgsvärmen"! Det är ju så svårt för 16-17-åriga unga damer att klä på sig!
"Sluta tjata nu farsan! Vad jobbig ru e'!
Är det nån som känner igen det?

På Tisdagsmorgonen blir det vanlig procedur. Tyska sergeanten vrålar väckning. Sega ben och skallar köar på muggen. Påklädning. Ut på promenad. Frukost.
Turneringslivet är sig likt. Ganska stereotypt men ändå rätt charmigt.
Sen blir det lite uppväckningsuppvärmning på Campens plan. Lunch vid 11.00.
Idag skall vi inte slösa bort tiden genom att åka kommunalt till Kviberg. Det visade sig att det tog alldeles för lång tid med byten och allt.Med bil tar resan ca tio minuter.
Pappa-Per W. tipsade Kjelle och Anders var de kunde ställa bussarna bland villorna i Kviberg. Vi får hoppas att lapplisorna i Götet inte läser denna sida! Per hade tom hittat ett hål i staketet till planerna så att laget slipper gå runt. Snacka om curlingförälder!

Idag klockan 13.40 ställs vi mot............

Sundsvalls DFF



De är giganter i den Norrländska damfotbollen. Man har ett lag i alla divisioner från ettan till fyran. I ettan spelar man med sitt representationslag alltså de bästa, oavsett ålder. Division 2-laget är rena reservlaget för representationslaget.

Division tre-laget består av flickor-92. Det är de som utgör truppen i årets Gothia. Man ligger fyra i division tre Medelpad, endast 4 poäng bakom serieledarna.

Laget har spelat ihop sen barnsben. Då man av naturliga skäl splittras i junioråldern, en del blir ju bättre snabbare och en del behöver mer tid på sig. Därför beslöt tjejerna tillsammans redan i vintras att denna sommar skulle man göra ett slags avslut tillsammans, genom att åka till Gothia. Enligt deras väldigt trevlige ledare Örjan Rodin, som jag fick en pratstund med, så är det första gången de spelar tillsammans i år!

Lagets stora stjärna Shanga Hussain spelar i representationslaget men även i det svenska
F-16 landslaget. Två av tjejerna spelar i föreningens Division 2 lag och resten i Division tre laget. Enligt Örjan så åker man ner för att ha kul och om det inte går vägen, so what!

Men jag undrar jag? De här tjejerna vill inte åka ända ner till Göteborg bara för att gå på Liseberg! I sin inledningsmatch förlorade de mot brassarna med 1-2 och fick en utvisad. Så nog finns det vilja och gott om vinnarskallar!

Vi kan bara hoppas att våra Skå-tjejer vill och kan visa att det fina spel de visade upp framför allt under andra halvlek igår ,inte var en slump. Sen måste det ju vara en sporre att få spela mot bl.a en landslagstjej. Oh vad det skall kampas. I krig och kärlek är allt tillåtet heter det. Jag vill påstå att det nästan gäller fotboll också.......Näe, inte riktigt. Det måste fortfarande vara kul.


Bollamazonen återkommer när det är matchdags.








Inga kommentarer: