tisdag 31 mars 2009

Träningsmatch 4 Skå IK Dam-Värmdö IF 7-2

Det hela började med ett telefonsamtal. En välbekant röst sa helt kort;
-Tjena, det är jag. Har du fixat domaren till ikväll?
En viss panik utbröt nu inombords. Vilken domare? Vad fan snackar han om? Sen kom jag på det och svarade;
-Jo då. Det är ordnat jag ska bara kolla i mailboxen!
Det var alltså Kjelle som ringde, han i egenskap av Damfotbollsansvarig vill ha koll, tur det!
Sagt och gjort. Domaren var kontaktad och hade sagt ja.
Laura Rapp. En riktigt bra kvinnlig domare. Hon var mitt förstaval.

Anlände till Träkvistavallen 1 minut efter avspark. Typiskt att Svennis inte ställt det lag på plan som jag utlovat. Luktar lite fjäsk. Mot vem kan man undra, jag undrar också. Det känns ändå bra att skriva så. Lite kaxigt liksom. "Like the big boys".

Laget så;
Jacko i mål.
Backlinjen från vänster; Nina G, Lowa och så en ny tjej från Brasilien, Elisab. Till höger Petra.
På mittfältet hade Sara rollen som "regista". På högerkanten Anna E, och på vänstern Jessica F.
Offensiv fältare var Empi.
På topp Alice och Helen.
På bänken från start var Erika, Karo, Maja, Zozzo och Lisa P.

Längst ut på kanten Robin i vagnen och Kjelle.
För coachningen stod Svennis, Hjeltis och Hans-Åkis.
Expertkommentator och bisittare var undertecknad och Sassa

Det märktes direkt vilka som var det spelande och förande laget. Skå-spelet var uppbyggt från mittbackarna vidare till mittfältet och så vidare. Våra gäster hade några snabba små spelare som försökte på långa djupledare gång efter annan. Lite märkligt var det. Korta och väldigt stadiga. Undrar vad dom käkar på Värmdö?

Redan i minut (9) får vi frispark till höger utanför straffområdet. Helen lyrar in bollen och jag bannar redan frisparken från min position på läktaren, när jag ser att bollen dimper ner perfekt på fötterna på en framrusande Jessica som stöter in ledningen!
1-0 (9)
Vi fortsätter att föra spelet men strular till det lite i försvaret. Det blir lite duttigt. Med kvarten spelat straffar sig det här duttandet. Vi strular till det och bjuder Värmdö på en hörna. Den kommer från höger och Skåspelarna står som statyer. Ingen rensar. Värmdös # 10 är inte sen att nappa på chansen. Hon tar bollen och tåar in bollen!
1-1(17)
Våra tjejer hänger dock inte läpp utan skruvar upp tempot ännu mer. Det broderas stundtals ganska bra. Vårt försvarspel blir säkrare och framför allt Lowa börjar att ta för sig. Hennes mittbackskollega, va fan det är ju ingen brasse, det är ju Lisa B! Hon är så ruggigt brunbränd!Va kul, hon har kommit hem.
Den yngre av systrarna Mattsson börjar att ta för sig mer och mer.
I 25 gör Skå sånär mål på en dubbelhörna. Vi behåller trycket.
Fem minuter senare sliter sig Alice loss till höger på en fin macka från Sara. När Alice kommer in i straffområdet till höger blir hon tilltryckt i sidan på ett i mina ögon klart ojuste sätt. Resultatet blir att hennes skott går klockrent i stolpen!
(40) får vi en nästan identisk frispark som vid vårt ledningsmål. Den här gången är det Lowa som lyrar in och vem dyker upp perfekt..........? Erika! Hon kutar fram och trycker in en mycket rättvis ledning.
2-1(40).
Resultatet står sig halvtid.
Bäst i vårt lag under första var Lowa, Helen, Empi och en mycket alert Alice.

Andra hinner knappt börja förrän Alice fortsätter med sina framfusigheter. Hon drar iväg som värsta sprintern på höger kanten. En passning snett inåt-bakåt till en framrusande Helen. Träffen blir inte den bästa men på grund av sin fart slås bollen ändå så pass att målvakten inte kan hålla den.
3-1 (46)
På kanten har nu lilla Robin vaknat till liv. Han gör arenan uppmärksam på detta genom sin rituella krigsvrål. Mamma ute på plan (Sara alltså för er som mot förmodan inte känner till det!)fortsätter att fördela bollarna på mittfältet.
Ytterligare fem minuter senare broderar Skå fint.
Lowa erövrar bollen och spelar till Zozzo som i sin tur lägger upp för Empi som kommer med bra fart. Hon drar en motståndare mitt på deras halva, avancerar mot målet och klipper upp bollen i nättaket. 4-1 (50)
Robin skiker nu än högre och Sassa har övertagit vagnansvaret.
Bara fem minuter senare blir vi lite slarviga när vi låter gästernas #21 rinna igenom. Istället för att skjuta själv spelar hon överraskande bakåt där en medspelare dyker upp och skottlobbar bollen över en maktlös Jacko.
4-2 (55)
65 minuter in i fajten belönas Skå med en högerhörna. Alice slår hörnan in mot straffpunkten där Sara fläker sig fram. Hon måste ha slarvat med nagelklippningen just denna dag, för det är med yttersta spetsen som hon når bollen och den rullar retlullt sakta in över mållinjen.
5-2(65)
Robin måste ha märkt detta för nu är han riktigt arg. han skanar mamma. Jag får nu köra vagnen och prata daddaspråk (som om det skulle hjälpa, idiot!)
Fem röda senare har vi redan jublet i halsen när Sara bara har att raka in bollen. Tyvärr missuppfattar hon och kamraten Helen varandra och Helen norpar därför bollen. Chansen rinner ut i konstgräset.
Robins vrål har nu ökat till orkanformat och vi får order av Sara och lyfta upp mistluren från vagnen.
Till slut får Sara utöka ledningen. Hon och Anna väggspelar vackert och rakt framifrån vid straffområdeslinjen slår Sara bollen stolpe in.
6-2 (85)
Efter väl en väl genomförd match kommer nu målskytten ut och tar hand om Robin. Om barn i den åldern kan flina av välbehag så tror jag att han gjorde det. Åtminstone tystnade han direkt när morsan kom.
Avslutningsmålet är en sån där som Svennis och Hjeltis klappar sig på magen.
Alltså ett skolboksexempel. Jessica ser att hon har chansen och laddar därför på ute på vänsterkanten. Lowa upptäcker detta och serverar. Jessica sprintar ifrån sin bevakning och serverar Anna ett upplägg. Hon är ju inte sämre än att hon vackert lägger in bollen otagbart.
7-2 (90)
Många var bra i denna match. det var också kul att vi fick göra många mål. Helen och Lowa har jag nämt. Sara var bra, Alice likaså. Kul att se Lisa B tillbaka i landet. Har jag glömt någon så ber jag om ursäkt.