tisdag 31 mars 2009

Junior DM Skå IK-Hässelby SK FF 4-0







Svennis & Co hade tagit ut sexton juniorer till den uppskjutna JDM-matchen mot Hässelby SK FF.

Vädret hade varit strålande hela dagen, men nån timme före avspark (20.00) började det att strila. Ungefär som i en ångbastu fast inte så varmt förstås.

Startelvan löd ungefär så här;
Jacko i målet. Backar från höger, Elin, Lowa, Jossan och Maja.
På fältet från höger, Karoline, Maria, Helen, Zozzo (defensiv) och Empi till vänster.
På topp Alice.
På sidan startade; Sabina, Erika, Sandra, Melina och Jossan H.

Redan i minut 2 snappar Maria påpassligt upp en bakåtpassning och avlossar bössan snabbt. Tyvärr för Skå räddar Hässelbys målvakt skottet.

I den 10 är det dags igen. Dålig rensning från HSK-försvaret och vips, så är hon där!
Maria alltså! Denna gång är skottet bättre men likaså är räddningen det och chansen mynnar ut i en hörna.
Den är bra slagen av Alice men inget mål. Skå för spelet men gästerna är inte ofarliga. Framför allt är deras #5 bra på att hålla bollen. Där har Zozzo något att sätta tänderna i.
Det märks även i denna match att vårt spel styrs bra från våra mittbackar. Lowa styr och ställer bra och har mycket bra stöd av Jossan.
Zozzo börjar också sakta men säkert "att käka upp" deras nummer 5.
Med en minut kvar av första får Alice en macka i mitten från Helen och sticker ifrån sin bevakning. Helt fri drar hon iväg ett ganska bra skott men även denna gång står HSK-målisen rätt!
En minut senare är det klippt! Alice får bollen i boxen, avancerar framåt och stannar. Hon ser att Empi kommer bakom som ett mindre lokmotiv och lägger upp bollen.
Empi gör inget misstag när hon klämmer in bollen i bortre gaveln!
1-0(45)Empi, ass. Alice
På tilläggstid får vi se en repris. Fast omvänt.
Det börjar med att Elin bryter ett uppspel och spelar ut bollen till Karo som på högerflyen sprintar vidare och crossar till Empi som vänder upp och ser Alice.
Nu gör Alice som hon ska och det är mål igen!
2-0(46)Alice, ass Empi
Direkt på det blåser, den som vanligt utmärkte, domaren Laura Rapp för halvtid.

Svennis gör vissa byten och bla Melina kommer in i andra. Hon inleder med att sånär göra mål direkt.Tyvärr räddas skottet till hörna.
HSK har inte gett upp ännu, långt ifrån. Dock märks det också att vårt spel är mer strukturerat än gästernas. Det är mer ide över vårt liksom.
Det är ändå nära en reducering när HSK's # 10 kollar Jackos reaktionsförmåga.
Hon låter meddela att dessa är mycket goda, genom sin utmärkta räddning. Jacko räddar även returen då ingen i Skå-försvaret behagar rensa bort den.
Vi får se många bra kombinationer.
Sabina och Erika som luftas i andra spelar lite triangel tilsammans med Helen och det är rent fotbollsgodis som bjuds emellanåt.
Melina kommer också in och visar en härlig vilja. Våra kombinationer är mycket bättre än gästernas.
Med tio minuter kvar vinner Helen bollen på mitten. Hon kör som SJ, dvs rakt fram, och när ingen finns att passa så skjuter hon. Skottet blir hårt och kombinationen av hårdheten och en hal boll gör att målvakten inte lyckas hålla den! Mål!
3-0(80)Helen
Nu är matchen vunnen men Skåjuniorerna lägger inte av för det.
Helen och Erika väggar fram ett läge på vänsterkanten. Vi alla tror att chansen är försutten och så tror säkert HSK-keepern också, när bollen kommer väldigt långt ut på kanten.
Ja, alla tror det utom en; Erika. Hon tar bollen och ur ingen vinkel alls, drar hon målisen och tåar in bollen!
4-0 (85)Erika, ass Helen.
Resten blir till en defilering.

Även om det fattades några tänkbara spelare gjorde ingen bort sig. Alla gjorde en klart godkänd insats.
Som vanligt vill jag framhålla några och den här kvällen är det kapten Lowa tillsammans med mittbackskollegan Jossan. Maria och Zozzo är bra på mitten och Alice tillsammans med inhoppande Erika var pigga därframme. Sen är det ju alltid tryggt att ha Jacko där bak, eller hur?
Nu ska det bli spännande vilka vi får möta i nästa omgång och hur Kjelle ska lyckas att tråckla in matchen i vårt späckade schema.

Inga kommentarer: