onsdag 6 maj 2009

Skå DFF-Kungsängens IF 2-2 Division 4A
















Svanängens yta är ännu inte i bästa form. Inte de våra heller. Inför 12 åskådare (bl.a Camillas trehövdade klack, se bilden)utspelades ändå ett drama som kunde regisserats av.......Kristina Lugn. Nej, inte riktigt, men ibland var det lite sömnigt. Å andra sidan, var det nån som höll på att somna så väcktes de säkerligen av Lowas tidiga nyårsraket! Vilken balja! Gör du om den så bjuder jag på glass och konfekt! Jag kallar det redan för årets mål!
Fotbollgenierna Hjelte & H-Å hade tagit ut en intressant startelva och en star(t)bänk som inte gick av för hackor.
I mål Jacko, som så många andra hade försenats av polisens iver att utbilda sina nyvärpta elever i konsten att få så många bilister som möjligt att blåsa ballong! Ett bra engagemang men helt i fel tid, väldigt taskigt mot oss boende på öarna.
Därför alltså Jacko inte riktigt sig själv då blodsockret gick på knäna.
Backlinjen från höger, Maja, Lowa, Lisa B och Nina G.
Karo, Sara A (k) och Anna
samt Lisa P.
Offensiv mittfältare Helen.
Ensam på topp Alice.
På bänken Petra, Jessica F, Sofi, My och Erika.

Matchen inleddes ganska ojämt och speglade gräsytan. När det sedan började att regna så vart det inte bättre. Bollen blev såphal och gräset likaså.
(4) När KIF fick en tidig frispark till höger utanför Skås straffområde slogs den in , mest på måfå såg det ut som. Bollen dalade ner mot Jacko varpå hon mötte och så bara stack den! Som en j---a tvål! Snöpligt och verkligen trist.
0-1(4)
Sen var det mest spel på mittplan. Inte förrän Sara A lessnade. Hon fick bollen av Alice efter en tilltrasslad situation, drog två motståndare med enkla skottfinter och så sköt hon. Från ca 25 meter gick bollen som en ilsken humla (fast utan surrande) och borrade sig in i bortre gaveln.
1-1(27) Sara A. Ass Alice
(28) Lowa
är farligt nära, inte bara gult utan även av en annan färg då hon kapar en KIF'are i ett nästan friläge. Allvarligt samtal med domaren men inget mer! Puh! Tur det för Lowa var en av Skås bästa denna kväll.
Nu regnade det på som attan och där stod jag ensam under ett rött låneparaply och gick linjeman. Man måste ju vara lite dum i huvet för att gilla det här!
(31) Alice är centimetrar från att ge Skå ledningen när hon upptäcker att KIF-målvakten står ca tre meter vid sidan av målet! Helt otroligt, men bollen går precis utanför.
Halvtid och Skå stannar ute.

Hemmalaget tar tag i spelet i början av andra. Flera bra chanser. My, Jessica och Erika är framme och oroar. Då händer det som vi denna säsong alltför ofta råkat ut för.
Kontring!
KIF's # 11 får bollen och rinner igenom och förbi vår försvarslinje. Ensam med Jacko gör hon inget misstag.
1-2(47) # 11
(20)
Det syntes att bollen var som en tvål. När Jacko skulle plocka ner ett inlägg från höger halkade bollen ur händerna på henne. En motståndare var där kvickt och slog in bollen........
där Lowa dök upp och slog iväg den, precis innan mållinjen!
(31) Även motståndarna hade nu börjat tycka att Lowa dominerade och deras # 20 ger sig därför på henne med en riktigt ful tackling. Nu halade domaren upp sitt gula tecken och förärade # 20 (varning)det. På den följande frisparken från Lisa B, var det åter nära att Skå tog ledningen men det ville sig inte.
(32) Skå får en högerhörna. Helen går ut och slår en ganska flack och hård hörna. Precis över huvudhöjd på de främsta i leden. I det högra krysset av målgården går hon upp och med en mycket vackert slagen volley kvitterar hon rätt upp i nättaket! Vem?
Lowa förstås!
JAAAAAH! Ett jättevrål från alla , nu 14, åskådarna.
2-2 (32) Lowa. Ass Helen
(43) (Varning Lowa)Bara för att statuera sin belydelse så kapar Lowa en spelare på slutet. En patentare, alltså glidtackling med full fart, fäller en motståndare så det står härliga till. Domaren belönar denna uppvisning med det gula kortet.
Två minuter senare ljuder slutsignalen och resultatet får nog anses ganska rättvist även om jag tyckte att Skå låg närmare segern, men va fan jag är ju gul och grön över allt!

Inga kommentarer: