söndag 31 maj 2009

IK Frej-Skå IK Dam 1-5 Division 3A





























HALLELUJA I HÖJDEN!
Hur i helskotta är det möjligt att samma lag som käkade torsk mot brunkarna IFK Viksjö, åt denna underbara dag helstekt Oxfile a la Frej?
Inramningen av matchen var i stort sett perfekt.
Nästan vindstilla. En perfekt konstgräsmatta på Vikingavallen.
25 grader i skuggan.
Ca 30 personer på läktaren samt en masse på lilla konstgräset där det spelades 7-manna.
Svennis hade denna dag Inger vid sin sida som vanligt och även herr Hjelte hade slutit upp.
Startelvan var följande;
Christina i mål.
Fyrbackslinjen från höger: Lisa B, Lowa, Pernilla(kapten för dagen) och Empi.
Maria som defensiv på fältet.
Sara och Camilla som offensiva. Nina G till vänster och Helen till höger.
Längst fram.........The Terminator, Bella!
På bänken från start började Nina W, Julia, Sabina och Erika.

Den här matchen kommer att kommas ihåg som ;
"Kattor på hett konstgräs"!

Det var varmt. Nej snarare hett. Både på plan men även på läktaren. Vi från Skå hade med oss ett eget "huligangäng" anförda av Nellie, 5 år! Vid hennes sida den fruktade sergeant-in-arms, Kevin.

Matchen började hyggligt. Skå rullade boll så även Frej.
(7) Sara hittar Bella med en perfekt stickare mellan mitt och -innerback. Bellas skott smiter precis utanför målvaktens högra stolpe.
(15) Alla vi Skå IK'are reser oss när Maria blir mejad på mittplan. Domaren vågar inget annat än att blåsa frispark. Sara kliver fram och slår en perfekt lyra mot straffpunkten där Pernilla dyker upp och knoppar in ledningsmålet! Vackert!
0-1 (15) Pernilla. Ass. Sara A.
(19) Lowas enda misstag i matchen kom när hon och Christina inte kommunicerade ordentligt. En Frej-anfallare stötte in bollen.......nästan! För Lowa revanscherade sig direkt och hann ikapp och slog också iväg bollen. Hon gjorde en av sina absolut bästa matcher denna dag!
(25) Var det dags för en vattenpaus.
(32) Bella var också bra. Hon slet till sig bollen på mittplan och serverade den till Julia som inte gjorde något misstag utan drog sig in framför sin back och tryckte obevekligt in bollen i mål.
0-2 (32) Julia. Ass. Bella
Lowa var fantastisk i denna match. Så även lagkaptenen Pernilla.
Frej hade några småfula spelare i sitt lag och när domaren visade samma kurage som en tomte på undantag, så var det liksom fritt fram.
(37)När Lowa tröttnat på tjuvnypen så gav hon igen. Tyvärr med dobbarna före och domarens gula kort var på sin plats.
0-2 i halvlek.
Ett resultat helt rättvist. Frej är inte ofarliga men försöker nog att spela ett spel som man ännu inte behärskar. Skå däremot spelade enklare och med mer hjärta.
(46) Bella började andra precis som första. Hennes första attack avslutas med ett skott som styrdes ut av målvakten till hörna.
(47) På hörnan, från Maria, bredsidades bollen av Pernilla mot ett kanske givet mål om inte Frejförsvaret hade stått i vägen. Nu var Nina G så klurig att hon styrde bollen vidare in i mål!
0-3(47) Nina G. Ass. Maria och Pernilla.
(52) När Frej's mycket duktiga #10 hade sparkat tillräckligt länge på Skå-lår kunde inte domaren stå emot längre. Frejs 10 fick det gula kortet.
(65) Nu tändes ett litet hopp på Vikingavallen. Deras # 12, Anneli Hammarstrand kom in mellan våra så duktiga mittbackar och la in bollen i bortre, utan chans för Christina.
1-3(65) # 12 Anneli Hammarstrand.
(67) En frispark från ca 25 håller sånär på att överlista Christina. Hade det varit så att hon klippt naglarna före matchen så hade hon inte kunnat tippa ut bollen till hörna. Så nära var det! En reducering där och vi vet inte hur matchen hade gestaltat sig.
Frej får nu lite press på de våra. Vi slår ifrån oss och hemmalaget trycker på.
(70) När en Frej'are klämmer sig in mellan våra försvarare och kommer fri med Christina , gör hon det som hon är allra bäst på! Hon räddar! En mycket viktig räddning.
Tack för den, Christina!
(71) Minuten senare går ridån ner i Täby.
Sabina sliter sig fram på högerkanten som värsta skördetröskan. Omöjlig att stoppa. Sen gör hon som hon lärt sig. Hon tittar upp och slår bollen snett-inåt-bakåt! Där dyker unge frk Welchermill upp och bara stöter in spiken i kistan!
1-4 (71)Nina W. Ass. Sabina.
(75) Nu har NinaW retat upp Frejs # 7 som struntar helt sonika i bollen i en närkamp och sparkar istället ner Nina. När Nina så har fallit, sparkar sjuan på henne igen!
På en liggande Nina!
På läktaren brusar jag upp och skriker ;KORT, KORT! Kolla vad den jäveln gör!
Nåntans i periferin sluddrar någon; Näe nu jä.......,kallar han mon dotter för jävel. Resten av matchen får vi lyssna på banjospelarens(kommer ni ihåg "Den sista färden"?) hela vokabulär.
Domaren lossas som det regnar(Hur fan det nu går till i solgasset) men dömer i alla fall frispark.
(80)Frej hade till slut en chans till när deras # 8 träffade stolpen klockrent. Men, har man inte flyt så har man inte.....
(89)Sara levererar ännu en räkmacka ut på kanten. Helen tar emot, drar sin försvarare och osjälviskt lägger hon fram bollen till Erika som fastställer slutresultatet.
1-5 (89) Erika. Ass. Sara och Helen.
Efter matchen visade sig att det bor s.k "white trash" även i Täby, men det är en helt annan historia.....
Jag lyfter på hatten för alla våra damer. Det var en fröjd att se deras inställning. Det krigades från början till slut. Jag måste, som opartisk sk "expert"ändå framhålla Lowa, Pernilla och Maria som sprang som en vettvilling hela matchen.

Tack ska ni ha!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmmm... och så skulle man också kunna kommentera vissa saker som hände i första halvlek, som tex efter kamp om boll och avslutad situation som Skås forward vänder sig sonika om sparkar IK Frej spelaren rakt på benet. Även om situationen i sig också var ful från Skås sida är det först den råbarkade situationen efter som får en att fundera över om sådana påhopp verkligen hör hemma i div 3 damer.