torsdag 14 maj 2009

Mariebergs SK-Skå DFF 1-3 Division 4A

Ni ser vad jag gjort va! Jag har plankat H-Å's hela referat från damernas hemsida. Fräckt som fan tycker säkert många. Inte alls! Jag anser att det är min skyldighet att ge läsarna av dessa plågsamma sidor det allra senaste om Skå's fotbollsdamer.
Så här har ni!
I'll give you H-Å;

2009-05-13 23:43 Av Hans-Åke Strandberg
Marieberg började matchen bäst. Vi har svårt att lyfta spelet och blir nedtryckta.
Efterhand lyfter vi upp spelet och skapar några riktigt bra chanser. Sabina löper runt sin back flera gånger. Bella får några fina lägen.
Då gör Marieberg 1-0 den 22:a på en frispark. Bollen går under ribban och Jacko når den inte. Så kan det gå.
Under hela första halvlek skapade vi flera frilägen. Av någon konstig anledning gick bollen utanför varje gång. Sara trodde i paus att Marieberg satt upp en osynlig plast i målet med omvänd magnetfunktion som gjorde att bollen åkte utanför varje gång. Kommer inte ihåg hur många chanser vi hade, men nånga var det.
Efter paus gör Sara 1-1 den 52:a med en kanon-tåpaj.
Jessica Vikström driver ner bollen på vänsterkanten och med lite klurighet får hon in ett fint tillbakaspel framför mål som Zozzo skjuter via målvakt i mål, 2-1 till Skå. Välförtjänt.
I åttionde sticker Sara in en fin boll i mitten som friställer Helen. Hon driver bollen säkert mot mål och drar in den i bortre hörnet, 3-1 till Skå.
Jacko får göra några fina räddningar. I slutsekunden kastar hon sig och tippar bollen strax utanför stolpen på ett halvt friläge.
Mia hoppade in och gör en fin insats. Nina W var tillbaka igen i matchspel och gör det bra.
Det finns en del fina spelsekvenser i matchen och vi ser fram mot nästa.


Så långt Hasses analys. Det var väl inte så illa?
Mina andra spioner på matchen uppger att domaren var en gammal bekant. Erik Björklund. Förflutet som målvakt i både EIK och Skå IK, om jag inte är helt ute och hojar.
Annars rapporteras det om att Mariebergs "veteraner" visserligen försöker att spela en positiv fotboll men att de inte räcker till när tempot dras upp.
Publiken bestod av ca 20 pers. En skön mix.
En gammal trotjänare, Cassandra, hade hittat till dit. Hela familjen Saltin tog en uppfriskande promenad och så dom där.
Dräggen alltså!! Vart man än kommer nu för tiden så stöter jag på dom. Killar i de högre tonåren som är så ofantligt korkade så man baxnar! Meningar på längre än tre ord är ovanliga. Standardvokabulär brukar låta i stil med:
-Öh, kolla brudar! Kass boll va?
Den här kvällen gick gnället ut på det vanliga. Dvs att det var för jävligt att tjejerna hade snott planer för dessa Kungsholmens Zlataner!
På Lördag är det en ny drabbning för DFF. Vallentuna kommer då till Svanis.
På Söndag är det upp till bevis. Serieledande AIK på Skytteholm. En seger där och världen ligger öppen för de våra. Skå har inget att förlora, bara massor att vinna.
Så buss på, ta bollen!
Vi hörs igen.

Inga kommentarer: