söndag 19 april 2009

Skå IK Dam-Åkersberga BK 1-3 Division 3A





















Ingredienserna var de allra bästa. Solsken och hygglig värme, ca 12 grader, kanske lite väl blåsigt för att vara det allra finaste. Träkvistavallen härliga matta lyste grönt och fint...just det, konstgräs, höll på att glömma! Hela 55 åskådare hade samlats och Kjelle och jag försåg de flesta med nygjorda matchprogram. De' ni!
Våra gäster från Åkersberga var säkert lika darriga som Skå och vi skulle snart bli varse om hur serien,troligen , skulle komma bli.
Eftersom vårt DFF hade bortamatch, nästan samtidigt på Helenelunds IP, var utbudet av spelare inte av det allra yttersta men Svennis hade tagit ut en mycket bra trupp.
Startuppställningen som följer:
Christina i mål.
Backar från vänster; Nina G, Pernila, Lowa och Lisa B.
Mittfältet med Sara som defensiv. Empi till höger och Jessica F till vänster. Framme i mitten Helen och en efterlängtad come-back, Mickis.
Längst fram som ständig Joker, Alice.
På bänken startade; Lisa P, Sabina och Jossan S.
Det visade sig snabbt att våra gäster hade ett väl organiserat och bra spel. Snabbt och effektivt passningspel. Redan i den femte kommer gästernas #8 fri och Christina räddar till hörna.
Minuten senare är det tyvärr klippt: ÅBK's kapten, en riktig speedkula tillika kapten. Kommer helt ren till höger i straffområdet. denna gång kan inte ens Christina rädda oss och det är 0-1 (6).
Ingen bra start på säsongen!
(109 är Nikula framme igen och styr ett inlägg som vår keeper lyckas rädda. ÅBK är just då bättre på allt.Aggressivt försvar och de slår till blixtsnabbt i sina kontringar. Vårt försvar verkar något chockade av den olyckliga starten och uppträder lite darrigt.
(20) in i matchen har Skå tagit över. Sara hittar Empi med en smörpass men skottet går utanför.
(25) Nu är det åter oroligt i vårt försvar. Lisa lyckas reda ut och drar på med en långboll som når Alice. Hon springer sig ren till höger men inte heller denna gång sitter skottet på mål.
(30)Gästernas kapten (hon var bäst på plan!) är åter framme och lurar alla.......utom Pernilla som fläker sig och räddar på mållinjen!.
(32) Alice gör "sin gubbe" på högerkanten och slår ett bra inlägg som Helen hugger på som värsta kobran. tyvärr får hon ett knä på lädret och det blir inget sting.
(45) Halvlekens sista minut är det lite nochigt i vårt försvar. Fanny Nikula snappar detta snabbt och snor bollen. Hon avancerar in i boxen och lägger en retfull tåpaj till vänster om en maktlös Christina. 0-2(45).
Detta blir halvtidsresultatet.

Det var inga "happy-faces" som gick in till pausvila. Ingen förstod riktigt vad som hade hänt.
Jag, från min position hade dock gjort det. ÅBK hade planens gigant i sin kapten, samtidigt som gästerna vågade hålla i bollen utan att strula till det. Vårt spel var stundtals hyggligt men vi tillät oss bli stressade allt för lätt!

(51) Nu är hon åter där. # 7 alltså. Christina gör en jätteräddning när vårt slarviga försvar tillåter en farlig chans.
(55) Lowa har taggat till och strider till sig bollen på egen halva. hon avancerar långt in på fiendeterritorium och serverar Alice som drar bollen i gaveln. Synd, en balja där och det hade blivit lite hetsigt.
(60) Äntligen! Sara får en passning, troligen från Pernilla. Sara drar en och drar sig utåt höger i straffområdet när backen täcker innanför vänder Adamek utåt istället och lättar boillen vackert med vänster utsida över gästernas keeper! 1-2 (60) Jublet vet inga gränser. Grannen som tidigare klagat på "oljudet", dvs musiken från Träkvistavallen måste nu har slitit sitt hår. Nå, jag kanske överdriver, men jag jublade i alla fall högt.
Nu följer tyvärr en stark period för ÅBK. Vi kommer knappt över till deras halva. Inte förrän det återstår mindre än 10 minuter tar Skå tag i spelet.
Sara lobbar fräckt men bollen går över.
Mitt i , när Skå pressar som mest, händer det som brukar hända då och då. Den vindsnabbe Nikula får tag i bollen på mittplan. Hon sticker ifrån de våra och placerar iskallt in spiken i kistan. 1-3(85).
Resten av tiden trycker Skå på tappert men det blir inte särskilt farligt. När slutsignalen ljuder är det väl inget snack om saken, inte ens med ett helt gult och grönt hjärta.

När Sven och Inger hunnit smälta sina intryck är jag säker på att de rätta förändringarna görs till på Fredag då Skå åker till Söders höjder. För motståndet svar söderbönorna Reymershoms IK. Jag tror att det blir synd om dom, hoppas bara att jag har rätt!

Annat om denna första omgång. AIK DFF visade klassen direkt, eller vad sägs om 13-1 borta mot Spåret. Att alla får det svårt på Gotland visar P18's siffror mot IK Frej. 8-2. Jag gissar på att det var stiltje på sjön sjön på hemvägen till Täby.


Jag måste också tjata om att Camilla Iveroth's debut i Damettan slutade med seger. Camilla startade och spelade 78 minuter. Grattis!


Vi glömmer nu allt negativt och ser fram mot nästa match.

Vi hörs!

2 kommentarer:

Stefan sa...

Ladda om och ta nya tag mot Reymers
Mvh Stefan

Sara sa...

En liten rättelse, AIK gjorde "bara" 13 mål inte 31...