onsdag 22 april 2009

Skå DFF-Sollentuna United FK 4-5 Division 4A

Trots torsken igår är jag en lycklig människa. Jag fick sen en riktig rysare live och sen en likadan på burken när jag kom hem.

Låt oss börja med " Ett fönster åt gården" av Alfred Hitchcock. Jag kallar den så för att det var precis som i filmen. Man ville hoppa in och göra något fast man inte kunde.Varken James Stewart i filmen eller undertcknad på Träkvista.

Startuppställningen som Hitchcock, jag menar Hjelte, började med var följande. Från målvakt via högerback till spetsen.

Jacko

Sandra, Melina, Johanna och Maja.

Sara A, kapten och defensiv.

Alice, Lisa B, Helen och Jessica F.

Erika.

Bella (äntligen hemma, varmt välkommen!), My, Karo och Julia.



Det började lite stelt. Kanske var det kylan som frös de våras rörelseschema. Det var faktist lite snökorn (eller habllek som samerna säger) i början av matchen.

Vårt spel började som sagt trevande. Omständligt och lite räddhågset. Det var också det som bäddade för gästernas första balja. Missförstånd mellan Lisa och Sara och vips så har deras # 10 snott bollen. Hon rinner ifrån och trots att Jacko får fingrarna på bollen så rullar den sakta, sakta in över mållinjen.

0-1(13) # 10

Den allra tråkigaste starten. Spelet böljar, eller ska jag säga skvalpar ute på plan. Inget organiserat. När vårt försvar misslyckas i sin uppbyggnad och en bakåtpassning blir för snål, så är hon där igen! Nummer 10 alltså. Hon snor bollen och lägger in den bakom en maktlös Jacko!

0-2 (19) # 10

Det hafsiga spelet fortsätter och jag börjar känna mer och mer av kölden. Inget annat än en kopp kaffe som värmer och nu har även den tagit slut!

Då, som genom ett trollslag, tar Erika hand om bollen till höger på mittplan. Hon serverar den till Sara som avancerar mot mitten. En back rysar emot och Sara drar en klassisk skott fint med högern och lägger upp för en vänster. Skottet, från ca 25, går i en båge över gästkeepern och i mål! Tändvätska var det här!

1-2 (23)Sara A. Assist Erika.

(40) Alice ut och Karo kommer in.

Tyvärr blir inte vårt spel bättre. Jo, kanske lite grann ändå. Resultatet står sig ändå till halvlek.



Jag vet att Leif Boork( en tokig hockeytränare) beordrade sina spelare ( som i och för sig var blåränder och såna går ju på vad som ...)att äta huggorm på 80-talet.
Kanske var de det som tjejerna fick av Hjelte & H-Å i halvtid. Efter min obligatoriska kaffe märkte jag en tendens till huggormständer hos vissa.
Det gjordes byten också. Ut i spelet med Julia, My och den come-backande Florence Nightingale, Bella! Hon har varit på mission i Afrika och i våra kretsar efterlängtad, i alla fall av mig.
Erika, Sara och Lisa B kom ut på bänken för att vila.

Det märktes snart att det taggats till en del. Bella gick in på topp och trots matchovana så härjade hon vilt bland motståndarnas backar.

Det blir dock strul även i vårt försvar och när vi inte får bort lädret så petar Sollentunas # 9 in den i vårt mål istället.

1-3 (61) #9

Avspark och upp med bollen i gästernas straffområde. Just när de tror att faran är över, så har det bara börjat. Bella har bestämt sig! Hon ska ha bollen och tar den också. I gröten framför mål ser hon Julia och petar fram bollen. Julia tackar och tar emot och avslutet med en kall bredsida är perfekt.

2-3(62) Julia. Assist Bella.

Nu börjar spelet mer och merbedrivas på min högra sida. Med andra ord gästernas. Skå tar över mer och mer. Sollentunas ledare som går på linjen blir lite mer partisk än vad som är juste. Han viftar för off.side och felaktiga inkast, men det är sånt som händer i stridens hetta.

När vi ökar trycket ännu mer känns det inte logiskt när deras # 10 får bollen till vänster på vår halva. När ingen går på och bollen studsar upp tar hon en chans och drar iväg ett skott som går i en båge över och på sidan av Jacko. Tyvärr så träffar bollen stolpen, studsar vidare mot andra stolpen och stannar i mål!

2-4 (67) # 10

Något senare har Skå-spelet resulterat i en hörna. Helen slår den från vänster. I gröten framför mål är det någon som påassligt sticker fram den ytersta tåspetsen och styr bollen i mål! det är Jessica som lyckas med bedrften.

3-4 (71) Jessica F. Assist Helen.

Nu har det blivit spel mot ett mål, nämligen Sollentunas!

Byten görs och först kommer Lisa B in i stället för Sandra och minuten senare kommer även kapten Adamek in för Helen.

Trycket skruvas upp till bristningen. Då blir det plötsligt punka!

Vi får inte bort bollen när den för ovanligheten har hamnat på vår halva. Deras # 10 tar den springer ifrån och lägger den förbi Jacko.

3-5 (77) # 10

Istället för att "gam-nacka" så krigar vi. Det riktigt värmer nu när Amazontakterna visas. Bollinnehavet är vårt totalt mot slutet. Med fem kvar går Karo ut ( ett piggt inhopp) och Alice kommer in.

En minut kvar och Sara tar bollen på egen halva. Hon tittar upp och ser Helen i full fart på vänsterkanten. Passningen blir till en riktig räkbakelse a la Eclair. Perfekt alltså. Helen drar ifrån sin bevakning och väl framme i hörnet av straffområdet slår hon en hård pastej på marken, snett-inåt-bakåt. Den är bra slagen och styrs in i eget mål av en back.

Skå jobbar ända in på mållinjen men segern åker mot Sollentuna.

Från en torr tillställning blev matchen en härlig upplevelse. Tack för att jag fick sån njutning!



Det blev ju inte sämre när jag kom hem och fick njuta av Liverpool-Arsenal, 4-4, fyra mål av Arsjavin i Gunners.

På Fredag är det bortafajt emot systrarna från Söder, dvs Reymersholms IK i division 3. Hoppas att vi bjuds på likadan underhållning då!

Inga kommentarer: